Sösdalagatan 4

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till trivsamma Sösdalagatan 4!
  • Köksentré och del av den härliga terrassen
  • Köksentré och del av den härliga terrassen
  • Fräscht uterum med skjutbara fönsterpartier
  • Underbar trädgårdssida i bästa solläge

Sösdalagatan 4 , Fältabacken/Husensjö , Helsingborg

Tillfälle att förvärva en toppenfin familjevilla i mycket gott skick på populära Fältabacken/Husensjö. Ett läckert kök, härliga sällskapsutrymmen, 4 sovrum, fräscha badrum och en inredd källare är bara en del av allt villan erbjuder. Solterrass, uterum och en underbart lummig och insynsskyddad trädgård i västerläge blir bonus. Välkommen hem!

125 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
125 kvm
Biarea:
61 kvm
Tomtarea:
612 kvm
Byggår:
1937
Driftskostnad:
3 031 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

125 kvm

Biarea

61 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Spishäll med induktion (E-lux), fläktkåpa (Thermex), inbyggnadsugn och inbyggnadsmicro (Husqvarna), inbyggd diskmaskin (Husqvarna) samt en kyl/frys (LG side-by-side) med vatten och isfunktion. Vitvarorna är rostfria. Köksinredning av ek från Ballingslöv (2006), ett sandfärgat kakel ovan diskbänk, bänkskivor av svart granit, delvis "framtagna" tegelväggar (saltsyrade och borstade) och delvis vita målade väggar samt ett sandfärgat klinker med vattenburen värme på golv.

Badrum ovanvåning

Dusch med vikbara glasväggar, wc, handfat med kommod och en stor väggfast spegel med spot´s. Väggarna är delvis vävade, delvis målade, i duschzoonen är väggarna klädda med antracitgrå mosaik, en grå plastmatta på golv, infällda spot´s i tak samt ett öppningsbart fönster. Badrummet är renoverat 2012, högblank vit skåpinredning.

Badrum källarvåning

Dusch med vikbara glasväggar, badkar, vägghängd wc, handfat med stor kommod och svart stenskiva, integrerad väggspegel med belysning samt en handdukstork. Ett sandfärgat kakel på vägg, ett sandfärgat klinker/mosaik med vattenburen värme på golv, infällda spot´s i tak, paxfläkt samt ett öppningsbart fönster. Badrummet renoverat år 2013, skåpinredning av vitlaserad ek.

Gäst-wc entréplanet

Wc samt ett handfat. Sandfärgad sjösten på både väggar och golv, golvvärme (el). Infällda spot´s i tak och ett öppningsbart fönster. Renoverat 2006.

Tvättstuga

Tvättmaskin och torktumlare (Bosch 2013), båda monterade i en både bekväm och mycket praktisk höjd, tvättbänk med ho, bänkskiva av laminat, paxfläkt och ett öppningsbart fönster. Delvis "framtagna" tegelväggar (saltsyrade och borstade) och delvis grå målade väggar, ett sandfärgat klinker på golv och infällda spot´s i tak. Fjärrvärmeväxlare (2013).

Välkommen hem till denna härliga familjevilla!
I entrén möter god plats för både avhängning och förvaring. Köket direkt till höger är läckert inrett i vitt, ek samt originalteglet från 1937. Pardörrar i glas leder oss vidare ut till både terrass, uterum och den underbara trädgårdssidan. Går vi till vänster i entrén når vi först ett litet mellanrum som idag används som matplats men som med fördel även kan nyttjas som en trevlig bibliotekshörna. Därefter öppnar sig vardagsrummet som med enkelhet rymmer både ett stort soffmöblemang och ett rymligt matmöblemang.
I både biblioteksdelen och i vardagsrummet hittar vi bevarade originaldetaljer från villans byggår, bl a en fantastisk stavparkett (ek) med sarg, klassiska sektionselement och takrosetter. Väggarna är vitmålade.
Entréplanet erbjuder vidare en helkaklad gäst-wc och två små förråd/klädkammare. Golvet i hallen som även fortsätter in i köket består av stora sandfärgade klinkerplattor med värme (vattenburen), väggarna är målade.
En vitmålad trappa binder samman entréplanet med ovanvåningen som erbjuder tre bra sovrum, ett badrum med dusch samt ett mycket trivsamt allrum med fin vy över grannskapet och områdets välkända grönyta "trekanten". Väggarna på ovanvåningen är vitmålade -förutom en tapetserad fondvägg i ett av sovrummen. På golven i sovrummen ligger en ljus plastmatta, i allrummet är golvet klätt med ekparkett.
Villans helt inredda källarvåning är otroligt mysig och trivsam. Här hittar vi villans master bedroom i anslutning till ett fantastiskt helkaklat badrum/relaxrum med både dusch och bad.
Sovrummet har vita målade väggar, en terrakottafärgad klinker med värme (el) på golv och infällda spot´s i tak. Källarvåningen erbjuder vidare en nyrenoverad tvättstuga med maskiner från 2013, massor av garderobsförvaring, ett förrådsrum och en separat källarentré.
Larm finns, kan ev ingå i överlåtelsen.
Internet och TV erbjuds via fiber (stadsnätet, installerat 2015).

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1937 ombyggt 1995

Uppvärmning

Fjärrvärme samt el (golvvärme)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 maj 2016
Energiklass: F
Energiprestanda: 147 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare (omdränerad 2001)
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel och trä
Fasad: Tegel och trä
Fönster: 3-glas samt kopplade
Bjälklag: Betong och trä
Tak: Betong (1995)
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt (Lindab)

Övrigt

Villan är från början en enplansvilla med en låglutande vindsvåning. 1995 lyftes nuvarande ovanvåning med 4 rum och bad på plats.
Samtliga fönster förutom 3 källarfönster är utbytta till 3-glas mellan 1995 och 2004.

Villan är besiktigad - Besiktningsprotokoll finns hos handläggande

Fastighetsbeteckning

Brita 2

Övriga byggnader

Stort uterum med skjutbara glaspartier (2002)
Garage/förråd, tak från 2000 (omtjärat 2015)
Carport med isolerat förråd (2009)

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

36 376 kr/år

Kommentar

Driftskostnad/år för nuvarande ägare. Kostnad för villa-hemförsäkring tillkommer. Elkostnaden inkluderar även uppvärmning av förrådet i anslutning med carporten.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 184 000 kr, varav byggnadsvärde 1 215 000 kr

Summa pantbrev

982 000 kr

Tomt

Areal: 612 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stort trädäck av lärk (2012) med god plats för både soffmöblemang, grillhörna med matmöblemang och solstolar. Allt beläget i ett perfekt insynsskyddat västerläge.
Stenlagd entrésida (2009) med både plattor och sjösten.
Massor av blommande buskar, bärbuskar och flera fruktträd (äpple och päron).
Vidare erbjuder trädgården en trivsam hörna med uppbyggda odlingslådor, perfekt för både frösådd, örtagård, rabarber och jordgubbar, eller varför inte potatis och sparris!

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Fältabacken/Husensjö

Mycket trivsamt, omtyckt och centralt beläget villaområde med närhet till både stadens centrum och fin natur. Underbara Jordbodalen erbjuder dels fina möjligheter för både promenader och jogging och på vintern uppskattade pulkabackar samt skridskodammar för barnen.
Närhet till omtyckta förskolor, grundskolor (åk F-9) och gymnasieskolor samt flera av Helsingborgs mest kända sport och idrottsanläggningar.

Kommunikation

Stadsbuss nr 7 och 23 trafikerar området.
Att cykla till Helsingborgs centrum tar knappt 10 minuter.

Närservice

Flera populära förskolor samt Husensjö Skola (F-5) och Wieselgrensskolan (F-9) finns i närområdet.
Coop Nära på Örebrogatan samt Ica på Jönköpingsgatan.

Karta

Hör av dig till Yvonne C Olausson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte