Att köpa nyproduktion

Att köpa nyproduktion - vi hjälper dig hela vägen!

1. Projektets säljstart

Vid säljstarten presenteras projektet både på vår och byggföretagets hemsida. Här finns både information om hur projektet kommer att se ut när det är klart, likväl som enskilda planlösningar. Ibland finns också en separat visningslokal.

2. Anmälning av intresse, köpanmälan och lånelöfte hos banken

Vissa byggföretag kräver ett medlemskap för att du ska kunna anmäla ditt intresse. Vissa har också VIP-köer som ger företräde.

När du anmäler intresse får du mer detaljerad fakta och kan sedan lämna in köpanmälan för den specifika bostad du önskar.

De intressenter som lämnat in köpanmälan kontaktas sedan i tur och ordning med en förfrågan om att fullfölja köpet.

Parallellt med att du lämnar din köpanmälan kontaktar du också banken för ett lånelöfte.

3. Tecknande av bokningsavtal

När du erbjuds en bostad får du ett par dagars betänketid. Tackar du ja så tecknas ett bokningsavtal och du betalar in en bokningsavgift.

4. Synka försäljning av nuvarande bostaden med inflytt i den nya

HusmanHagberg gör en marknadsvärdering och en personlig försäljningsplan som passar med just dina förutsättningar

5. Den nya bostadsrättsföreningen

När nya bostadsrättsförening bildats är det dags att ingå antingen ett förhandsavtal eller ett upplåtelseavtal. (Båda juridiskt bindande.)

Bostadsrättsföreningen kontrollerar samtidigt din ekonomi.

Formell medlem blir du i samband med upplåtelseavtalet. Då får du också samlad information om bostadsrätten, ofta i en pärm.

6. Påverka utförandet

Nyproduktionens originalutförande kan påverkas genom kostnadsfria val eller tillval som du köper till, ex tapeter, köksluckor och eluttag.

7. Under byggtiden

Ofta finns möjligheter att besöka byggområdet och följa projektets utveckling.

8. Besiktning

En tid innan tillträdet besiktigas bostaden - med byggaren som part.

Det är en fördel att då delta för att se att bostaden stämmer överens med det man avtalat. Det är också ett bra tillfälle att få information om ev föreningar i arbetet.

9. Inflyttning

Nycklarna överlämnas när du visar kvitto på att bostaden är betald.

10. Nu och för alltid

Efter varje bostadsaffär frågar vi (via ett oberoende undersökningsföretag) våra kunder vad de tycker om vår mäklartjänst. Passa på att göra din röst hörd – din åsikt gör oss ännu bättre.

Expressvärdera nu!

Vi värderar din nuvarande bostad inom en arbetsdag - kostnadsfritt

* Obligatoriska uppgifter

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg