Juridisk trygghet vid en bostadsaffär

Ett samarbete mellan Lexly och HusmanHagberg

Att köpa eller sälja en bostad är en av livets största affärer och ofta väcks frågor kring just avtal och juridik. Vad gäller om vi betalar olika mycket? Vad händer med bostaden om jag går bort? Hur delas bostaden om vi skulle separera?

Samarbetet mellan Lexly och HusmanHagberg ger dig möjlighet att få klarhet i vad som gäller och sedan hjälp att enkelt och tryggt skriva de avtal du behöver.

Erbjudande till HusmanHagbergs kunder

Som kund hos HusmanHagberg får du kostnadsfri vägledning, samt hjälp att skriva de avtal du behöver i samband med bostadsaffären, till ett rabatterat pris.

  • Kostnadsfri familjejuridisk behovsanalys online
  • Inledande kostnadsfri rådgivning tillsammans med en jurist
  • 10 procent rabatt på juridiska avtal (såsom till exempel testamente, samboavtal och äktenskapsförord) både online och tillsammans med jurist

Så här gör du

För att ta del av erbjudandet behöver du registrera dig hos Lexly. Du förbinder dig inte till något i samband med registreringen.

Om Lexly

Med Lexly skriver du skräddarsydda avtal online eller tillsammans med en jurist via telefon. Alltid till ett fast pris. Med hög juridisk kompetens och innovativ teknik erbjuder Lexly marknadens mest tillgängliga juridiska tjänster.

Frågor och kontakt

Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att ringa och prata med juristerna på Lexly på telefon 0771-24 00 24. De är specialiserade på familjejuridik och avtalsrätt.

Övriga tjänster

Fri värdering

Fri värdering avser en muntlig värdering av uppskattat värde. Mäklaren utgår från bostadens nuvarande skick och kompletterar med statistik och sin marknadskännedom.

Fri värdering av din bostad

Försäkring

Som kund hos HusmanHagberg får du 15% rabatt på hem, villa och fritidshusförsäkring hos vår samarbetspartner If Skadeförsäkring.

Försäkringserbjudande - 15% rabatt.

Värdebevakaren

Med Värdebevakaren kan du enkelt följa hur värdet på din bostad utvecklas.

Håll koll på bostadens värde

Bluestep

BlueStep har sedan 2005 hjälpt tusentals människor att få bolån och kan vara ett alternativ för dig som har svårt att få lån av banken.

Bolån med Bluestep

Om budgivning

Bra att veta om budgivning vid försäljning av fastigheter, tomträtter och bostadsrätter som förmedlas av fastighetsmäklare.

Bra att veta om budgivning

Energideklaration

Alla fastigheter ska enligt lag energideklareras. Vi hjälper dig att få kontakt med en certifierad besiktningsman om ditt hus inte är energideklarerat.

Köparmäklare

Att anlita en Köparmäklare innebär att du får en rådgivare, ett bollplank och en trygghet genom hela köpprocessen.

Trygghet genom köpprocessen

Undersökningsplikt

När du köper en bostadsrätt, innebär det att du köper en ideell andel i en ekonomisk förening.

Vid köp av bostadsrätt

Undersökningsplikt fastighet

Som köpare har du en skyldighet att noggrant undersöka fastigheten - den så kallade undersökningsplikten.

Vid köp av fastighet

Boendeekonomi

Med Econans boendekalkyl och prognosverktyg vill vi göra det enkelt för dig att få koll på hur din boendeekonomi kan påverkas vid byte av bostad.

Econans boendekalkyl

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg