Hyrköp ditt hus

Lite Bodil kan göra stor skillnad

Bodil vill förändra förutsättningarna på bostadsmarknaden och hjälpa fler att förverkliga drömmen om att äga sitt boende. HusmanHagberg är första mäklarkedjan ut med ett samarbete för att erbjuda spekulanter att även kunna hyrköpa bostäder som är till salu.

Ta genvägen till livet som husägare med hyrköp

På Bodil vet vi att det kan vara minst sagt knepigt både för de som vill köpa sin första bostad och för de som vill ta nästa steg. Därför har vi skapat en lösning för dig som ännu inte kommit i mål med sparandet till kontantinsatsen. Vi kallar det hyrköp. En unik lösning för dig som vill förändra din boendesituation redan idag.

Tänk nytt, tänk hyrköp

Med hyrköp kan du göra flytten till ditt alldeles egna hus möjlig samtidigt som du sparar till kontantinsatsen. Hyrköp är en flexibel genväg till huslivet där du som kund avgör vilket hus du vill flytta till och hur snabbt du vill köpa loss det.

Frihet att välja hus som passar dig

Du väljer fritt bland tillgängliga hus på marknaden och kan flytta in medan du sparar ihop till kontantinsatsen.

Flexibilitet att köpa loss huset

Hyr huset av Bodil och köp loss det så snart du kan. Varje månad sparar du dig ett steg närmare målet samtidigt som du tar del av bostadens värdeutveckling.

Trygghet

Ingen betungande skuldsättning och skulle du ångra dig har du full frihet att säga upp avtalet när du vill.

Så funkar det med hyrköp av bostad

1. Ansök enkelt

Genom att besvara några enkla frågor på bodil.se får du tillgång till din husbudget som kan liknas vid ett lånelöfte och ger dig en uppskattning av högsta möjliga pris på ditt framtida hus samt vilken hyra det skulle innebära. Här får du också en indikation på hur mycket du behöver spara varje månad för att kunna köpa loss ditt hus.

2. Leta hus

Med hjälp av din husbudget kan du nu börja leta bostäder hos exempelvis HusmanHagberg. Så snart du hittat ett hus till salu som du gillar kan du testa vad det skulle kosta att hyrköpa. När det börjar bli dags för visning kan du göra en komplett ansökan och går allt som det ska gör vi oss redo för att lägga bud på huset åt dig.

3. Bodil köper huset

Vi ser alltid till att göra en så trygg husaffär som möjligt åt dig. Det innebär att vi aldrig budar till ett högre pris än vad vi bedömer vara marknadsvärdet samt att du slipper eventuella överraskningar med hjälp av vår besiktning. Budgivningen tar vi hand om och vinner vi är nycklarna snart dina.

4. Flytta in och spara

Innan du flyttar in tar vi gemensamt fram en sparplan där du väljer hur snabbt du vill köpa loss huset. Du kan exempelvis välja en nivå på sparandet som tar dig i mål på 5, 7 eller 10 år. Ju mer du sparar varje månad desto snabbare kan du köpa loss huset och under tiden hyr du det av oss. Dessutom delar vi med oss av bostadens värdeutveckling baserat på hur mycket du har sparat.

5. Köp loss huset

Så snart du uppfyller kraven för bolånetaket från banken kan du köpa loss huset av oss med hjälp av ett vanligt bolån. Exempelvis kan det handla om att du börjar med ett sparande som täcker 5% av husets värde men att du med hjälp av vår sparplan kan nå kravet på 15% kontantinsats inom ett antal år. Priset på huset avgörs av det aktuella marknadsvärdet minus den rabatt som ditt totala sparande utgör.

Övriga tjänster