Stureby, Enskede

Sågverksgatan 81


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Varmt välkomna till denna välplanerade tvåa med
Lättmöblerade rum bostad med rymliga och lättmöblerade rum. Från vardagsrummet en trevlig balkong med utsikt över lugna innergården i sydvästläge.

Belägen i HSB Brf Skogsvaktaren som bildades redan vid byggåret på 40-talet och är en trygg förening med god ekonomi. Här bor du på en lugn gata i trevliga och populära Stureby.

Välkomna på visning!

Om området

Stureby är ett barnvänligt, charmigt och tilltalande område med blandad bebyggelse. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende.

Kommunikation

Till Stureby tar man sig med tunnelbanans gröna linje 19 som passerar området. Det finns även bra busskommunikationer med linjerna 161 och 163 via Enskede, Svedmyra och Älvsjö. Cykelavstånd intill Södermalm på ca 15 minuter.

Närservice

Området är barnrikt och det finns ett stort antal förskolor samt den välrenomerade Sturebyskolan från årskusrs 1 till 9. Det finns även ett flertal förskolor och specialskolor i närliggande områden.

Från Stureby är det ca 3-4 km till Stockholm Globe Arenas - Skandinaviens största evenemangsområde med sport-, musik- och nöjesarrangemang. I Globen City finns allt och lite till av service, affärer och restauranger. Den golfintresserade har Årsta Golf med Driving Range och korthålsbana till sitt förfogande. För mat och diverse finns den välsorterade ICA-butiken BEA Stureby är även ett barnvänligt område med många trevliga grönområden och parker, exempelvis Vivstavarvsparken. På promenadavstånd finns tillgång till trevliga Enskede Värdshus, välsorterade ICA Kvantum, apotek, vårdcentral m.m.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,158 Inklusive VA och värme samt ett obligatoriskt tillägg på bredband (210kr)
TypLägenhet
Antal rum2 rok
Boarea53 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer99-2072-1-15-4
Byggår1945
Driftskostnad483 kr/månad

Alla bilder

Planritningar

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
53 kvm
Beskrivning
Välkommen in i en trevlig och rymlig hall med gott om förvaring. Här finns plats för hatthylla och ytterkläder direkt till höger. Ytterligare förvaring i två platsbyggda garderober med överskåp. Från hallen tar du dig sen vidare till lägenhetens resterande rum. Här finns även golvvärme!

Stort och lättmöblerat vardagsrum med nyslipat fint golv. Här ryms soffgrupp, förvarings- och mediamöbler. Om så önskas också en matplats. Garderob finns bakom dörren direkt till höger. Gott om ljus från stort fönsterparti, som också öppnar upp till balkongen med eftermiddagssol. Vänd bort från vägen och mot föreningens trevliga innergård.

Sovrummet ligger också med fönster mot innergården, i ett rofyllt och lugnt läge. Fönstret är stort och här kommer det in rikligt med ljus. Här finns även en garderob som idag används som skoförvaring. I sovrummet är det samma golv som i vardagsrummet bara att man ej har slipat och lackat om golvet här. Plats för dubbelsäng, sängbord och de som önskas i ett sovrum.

Fint och mycket rymligt kök med plats för matgrupp om ca 6-8 personer. Gott om förvaring genom köksluckor i trä. Mycket bra ytor för matlagning på fin arbetsbänk i mörk laminat. Här finns kyl/frys, gasspis och gasugn, diskställ samt diskmaskin. Ett kök som är perfekt om man gillar stora middagar med vänner och familj. Här finner du också en mycket behaglig golvvärme!

Badrummet är från stambytet 1994. Helkaklat i vitt med wc-stol, handfat, spegel ovan, skåp för förvaring, dusch med duschväggar, tvättmaskin och vädringsfönster.

Sammantagen en mycket trevlig 2a i populärt område med närhet till tunnelbana!
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 3,158 Inklusive VA och värme samt ett obligatoriskt tillägg på bredband (210kr)
Driftskostnad
SEK 5,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,500
Försäkring
SEK 1,800
Övrigt
SEK 2,500
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Enligt schablon.
Andel i föreningen
2.106 %
Andel av årsavgiften
2.106 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 2/25/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
135 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Hsb:s Brf Skogvaktaren I Stockholm
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen bildades 1945 och består av adresserna Bjulevägen 57-61 och Sågverksgatan 77-85. I föreningen finns 47 lägenheter, samtliga upplåtna som bostadsrätt och 3 st hyreslokaler.

Fräscht renoverad tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 centrifug i källaren i mellan port 83-85, även ingång från gården. Här finns också 2 torkrum.

På Sågverksgatan 77 ligger en festlokal med kök. Den finns att låna kostnadsfritt vid fest och sammankomster.

Cykelrum finns i samtliga hus.

"In och finn" är ett praktiskt rum där du kan lämna saker du inte längre vill ha, men inte vill kasta. Här kan du lämna in och hämta böcker, porslin, leksaker, möbler osv.

Trevlig trädgård med möjlighet att grilla och umgås, grill finns att låna av föreningen.
Antal lägenheter
47
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Kabel-Tv via ComHem, basutbud ingår i avgiften. Bredband och ip-telefoni via Bredbandsbolaget finns och varje medlem betalar 210 kr.
Parkering
Avgiftsfri gatuparkering utanför och i området. Föreningen har 12 parkeringsplatser och 3 MC-platser. P-plats 200 kr/mån och MC-plats 50 kr/mån. Det är för närvarande kö till dessa.
Renoveringar
Planerade:
2019: Besiktning samt åtgärdande av tak och hängrännor.

Utförda:
2019: Fönsterrenovering.
2019 Ny energideklaration
2017 Underhåll av tak och skorstenar
2013 Tilläggsisolering av vindarna för att sänka värmekostnaderna
2003 Fasad
1999 Trapphus
1994 Stambyte och balkongrenovering
1993 Fönster
1985 Tak
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,628
Pantsättningsavgift
SEK 698

Karta

Stureby Enskede

Sågverksgatan 81

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg