190
MED8000D897FF1D4A64B9D22EFEEB6935B9

Välplanerad lägenhet med låg avgift och naturen som granne!Sköntorpsvägen 111 Årsta, Årsta

Kommande®

Årsta, Årsta

Sköntorpsvägen 111


0

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

32 kvm

VÅNING

1 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

00504

MÅNADSAVGIFT

2 454 kr

BYGGÅR

1962-63

Välplanerad lägenhet med låg avgift och naturen som granne!

Välkomna till denna härliga bostad belägen i lugna omgivningar på återvändsgata i Årsta. Smart planerad planlösning gör att du får plats med soffa med tillhörande möbler och matbord i allrummet. Rymligt och ljust kök med plats för mindre matbord och utrustat med en komplett maskinell utrustning. Den praktiska alkoven rymmer en dubbelsäng och bredvid finns det gott om förvaring i stor klädkammare. Rymlig inglasad balkong som vätter mot naturen i väst! Helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Byggnadsåret är 1962 men byggnaden totalrenoverades år 2005.

Välskött förening med låg avgift där bredband ingår. Här erbjuds även en festlokal, grillplats, bastu och gym. Lugnt belägen på återvändsgata precis intill Årstaskogen med gångavstånd till Årstaviken, Liljeholmen och Södermalm.

Buss går utanför porten vilken tar dig till bl.a. Gullmarsplan på några minuter. Mycket välskött förening med god ekonomi och flera gemensamhetsutrymmen.

Detta är en kommande annons!
Vänligen kontakta mäklare för mer information.
Johan Nilsson
0790-984420

Bilder

Vill du veta vad din bostad är värd? Värdera nu!

Vi värderar din nuvarande bostad inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Båtarna i Årstaviken

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

1 rok

BOAREA

32 kvm

LÄGENHETSNUMMER

00504

VÅNING

1 av 9, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

2 454 kr

BYGGÅR

1962-63

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

1 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Om området

Årsta är ett växande område rikt av både kultur och historia. Området byggdes primärt upp under 1940-talet och har därefter förtätats i etapper - här finns boenden från nästan alla årtionden från 1940 fram till idag!

Området är känt för att upplevas som en egen stadsdel, här finns en uppsjö av välrenommerade caféer, restauranger, flera gym och på Årsta Torg finns bl.a. en biograf - Årsta Bio. Torget kallas ofta för centrum där det på omkringliggande gator finns ett brett utbud av all tänkbar service.
Förutom ett brett serviceutbud av alla de slag, finns mängder med fina parker och grönområden - inte minst Årstaviken med fina promenadstråk och möjlighet till bad.

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan. Kombinationen av lugn, grönska och centrumnära läge är nästan unik i sitt slag.

I området finns stora planera på exploatering. Österut mot Slakthusområdet kommer både nya bostäder och närservice, och i södra Årsta – Årstafältet, finns planer på en helt ny stadsdel med över 6000 nya bostäder.

KOMMUNIKATION

Var än i området du bor finns gott om kommunikationer. Genom hela Årsta går buss mellan bl.a. Gullmarsplan och Årstaberg.
Vid Gullmarsplan, vilket är södra Stockholms ”nav”, når ni gröna linjens alla T-banor, bussar och givetvis tvärbanan - vilken också nås i Årstas södra del och stannar vid stationerna Linde, Valla Torg och Årstafältet.

I Årstaberg finns anslutande pendeltåg vilken trafikerar både Nynäshamn och Södertälje söderut samt Märsta och Uppsala norrut.
Från Årstaberg till Södermalm - Södra station tar ni er på prick 5-minuter!

NÄRSERVICE

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm. Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området. I hela området råder gångavstånd till livsmedelsbutiker. I centrala och östra Årsta finns välsorterade ICA-butiker, i västra Årsta finns en fin Coop.

PARKERING

Många bostadsrättsföreningar erbjuder sina medlemmar parkeringsplats, läs mer om vad som gäller för just denna lägenhet under föreningsinformationen.
På de flesta gator gäller datumparkering och boendeparkering, där tillstånd söks hos Stockholm Stad. Månadskostnaden för boendeparkering är f.n. 500:-/månad.

ÖVRIGT

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,6292 %

Ekonomi

EL

2 500 kr

FÖRSÄKRING

1 800 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 300 kr / år

KOMMENTAR

Ovan kostnader är enligt schablon

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1962-63

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Ombyggt 2005

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-06-29

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

157 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

Brf Närdingen 1

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

140

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

1

EKONOMI

Föreningen höjde årsavgifterna med 5% 2021-01-01.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, tomträttsavgälden lades om senast 2021-03-31.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

OM FÖRENINGEN

Fastigheten som ligger vid Årstaskogen på sluttningen mot Årstaviken är från 1963 och användes under en längre period som äldreboende. Föreningen bildades 1999 och tomträtten förvärvades 2001. Byggnaderna blev ombyggda till nybyggnadsstandard under 2004-2005.

Föreningens adresser Sköntorpsvägen 111, 113 & 115. Föreningen har 140 lägenheter fördelade på tre byggnader. Två höghus med lägenheter på 31, 32, och 41 kvm samt ett låghus med 5 lägenheter i övre planet och med tvättstuga, bastu och föreningslokal i souterrängplanet. Mycket stabil förening med låga avgifter.

I föreningen finns en bastu och en festlokal som kan hyras av medlemmarna. För att få tillgång till bastun måste medlemmen köpa en nyckel för 300 kr. Bastun är öppen 06:00-22:00.
Festlokalen uthyres för 200 kr/natt och bokas på föreningens hemsida. Nyckel kvitteras sedan ut från styrelsen i samband med betalning.
Tillgång till gym med nya maskiner mot en kostnad om 50 kr/mån som debiteras i samband med månadsavgiften.
Det finns cykelförråd i fastigheterna på entréplan.

Den fräscha tvättstugan är belägen på markplan med stora fönster och dörr mot uteplatsen. Förutom de ordinarie maskinerna finns här ett par akutmaskiner, där "först till kvarn" gäller.
Föreningen har fyra tvättgrupper, två bokningsbara och två drop-in, belägna på entréplan mellan Sköntorpsvägen 111 och 115. Tvättgrupperna är utrustade med sammanlagt sju tvättmaskiner, fyra torktumlare, två torkskåp och en mangel.

Grillplats finns, redskap för trädgårdsskötsel.

Sopnedkast finns på varje våningsplan, och i markplan finns ett källsorteringsrum med kärl för återvinning av tidningar/plast/papper/glas/metall samt elektronik/batterier/lampor och numera även organiskt matavfall.

Föreningen har en informativ hemsida http://www.nardingen.se/

TV OCH BREDBAND

TV-basutbud ingår i avgiften, leverantör Comhem.
Internet: Ownit, 250/250 Mbit/s.

PARKERING

Parkeringsplats finns att hyra, 350 kr/mån, separat kö. Det finns 34 parkeringsplatser. För att ansöka om parkering kontakta föreningens förvaltare Fastum. Det finns även två gästparkeringar som kan användas, 3 timmar åt gången. För att stå parkerad krävs ett tillstånd som ordnas av styrelsen samt en p-skiva, dessa ska placeras väl synliga i fönsterrutan. Parkeringstillståndet ansöker du om till styrelsen, kostnaden är 40:-/st.

RENOVERINGAR

Planerade renoveringar:
2022 - Omläggning av plattytor och förnyelse av växtlighet utanför port 113 A-D
Inom två år takrenovering och renovering av hissar.

Utförda renoveringar:
2021 - Byte av ytterdörrar och postlådor samt översyn av taket.
2021 - hösten: Fasadputs och fönsterbytesprojekt i låghuset i port 113.
2021 - Uppgradering av fiber & OVK
2020 - Fasadrenovering och fönsterbyte
2016 - Gemensamhetslokalen renoverades.
2004-2005 - Installation av säkerhetsdörrar
2004-2005 - Fjärrvärme.
2004-2005 - Totalrenovering: Stambyte, elstigar, fasadrenovering, utbyggnad och inglasning av balkonger, trapphusmålning samt utbyggnad av fönster.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2021
Kommande

Karta

Stockholm Årsta

Sköntorpsvägen 111

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg