190
MEDC0BA2AA3DE79498582C1C4C7AB2DB03D

Fräsch och socialt planerad 2:a med dubbla uteplatser!Segelflygsgatan 10, bv Skarpnäck, Skarpnäck

Kommande®

Skarpnäck, Skarpnäck

Segelflygsgatan 10, bvFakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45,7 kvm

LÄGENHETSNUMMER

1211

MÅNADSAVGIFT

3 319 kr

BYGGÅR

1984

Fräsch och socialt planerad 2:a med dubbla uteplatser!

Varmt välkommen hem till denna välplanerade och sociala bostad med två trivsamma uteplatser!

Redan vid den inbjudande hallen välkomnas man av bostadens goda ljusinsläpp samt sociala ytor. Lägenheten har genomgående ljusa ytskikt samt ekparkettgolv i alla rum. I anslutning till hallen ligger det helkaklade och fräscha badrummet som är förberett för installation av tvättmaskin. Från hallen når du även det rymliga sovrummet med goda möbleringsmöjligheter samt utgång till en av bostadens stora uteplatser. Den trallbelagda uteplatsen vetter mot föreningens trevliga innergård med gott om plats för utemöblerna.

Bostaden har en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum som möjliggör möblering beroende på behov. Det stilrena och komplett utrustade köket erbjuder både arbetsyta samt förvaringsmöjligheter. Från vardagsrummet nås även bostadens andra härliga uteplats som är stenbelagd och med odlingsmöjligheter.

Optimalt belägen med direkt närhet till närservice, restauranger och framförallt naturen med Nackareservatet på promenadavstånd från bostaden.
Populära Flatensjön nås med enkelhet där härliga naturstigar, badstränder, klättringsmöjligheter och utegym finns att tillgå.
Endast en kort promenad bort från bostaden nås tunnelbanan som tar dig in till City på 20 minuter, även nära till goda bussförbindelser och pendlingsmöjligheter för den med cykel.

Detta är en Kommande® försäljning.
Gör en intresseanmälan via hemsidan redan nu för att få ta del av uppdateringar och mer information.

Bilder

MEDC0BA2AA3DE79498582C1C4C7AB2DB03D
MED5F73ADCE37C54D949A081E17ABDB5F3A
MEDD1CD293451364098826D6E3373C85276
MEDD22D1AE7673640ECB2496F713F17A0AF
MED9DFC45315FBE456CA7BE9CF7970448DE

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

45,7 kvm

LÄGENHETSNUMMER

1211

MÅNADSAVGIFT

3 319 kr

BYGGÅR

1984

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

UTEPLATS

Bostaden erbjuder två rymliga uteplatser. Ena uteplatsen är belagd med trätrall och vetter mot den lugna innergården med solläge från morgon till tidig eftermiddag.
Den andra uteplatsen nås från vardagsrummet och vetter mot Segelflygsgatan med solläge under eftermiddag. Här finns även odlingsmöjligheter för den som önskar.
Uteplatserna är belägna på föreningens mark men den boende får nyttja dem.

HALL

Välkomnande hall med en inbjudande överblick in mot bostadens övriga ytor. Plats för avhängning finns direkt till vänster. Svart klinkergolv ihop med vitmålade väggar.

BADRUM

Från hallen nås det stilrent renoverade badrummet med vitkaklade väggar och högblankt klinkergolv i mörk färgskala.
Här finns; WC, kommod med belyst spegelskåp, dusch med vikbara glasväggar samt handdukstork. Badrummet är även förberett för installation av tvättmaskin.

SOVRUM

Bostadens sovrum är fullstort och rymmer plats för dubbelsäng med sängbord, skrivbord samt ytterligare inredning. Gott om förvaring erbjuds genom platsbyggd garderob med skjutdörrar. Rummet är inrett med parkettgolv samt vitmålade väggar ihop med en fondvägg i mönstrad tapet.

Härifrån nås även bostadens ena trallbelagda uteplats som vetter mot den lugna innergården.

VARDAGSRUM

Luftigt och ljust vardagsrum med kök i öppen och social anslutning. Här finns det plats för soffgrupp med bord, mediamöbel, vägghängd TV samt ytterligare möblemang. Väggarna går i ljusa toner ihop med ett parkettgolv. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från stora fönster och härifrån nås även den andra uteplatsen med egen grind. Uteplatsen erbjuder plats för både utemöbler och odlingar.

KÖK

Ett praktiskt och socialt arbetskök med förvaringsmöjligheter genom både över- och underskåp. Köket är inrett med släta, vita skåp och luckor ihop med en tålig laminatbänkskiva i mörkare nyans. Svart kakel ovan arbetsytan samt praktisk arbetsbelysning under överskåpen.

Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, integrerad ugn, glaskeramikhäll med tillhörande fläkt samt diskmaskin.

ÖVRIGT

Lägenheten är registrerad som 1 RoK i föreningens lägenhetsregister.
Vindsförråd på cirka åtta kvm tillhör bostaden.

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Området är under utveckling, läs mer om byggplaner på stadens hemsida: https://vaxer.stockholm/omraden/skarpnacks-gard/

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

KOMMUNIKATION

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går till Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

NÄRSERVICE

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bl.a. Willys stormarknad, Plantagen, Nordic Wellness, Max och Systembolaget har även etablerats vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal.

PARKERING

Flera av föreningarna i området har egna parkeringsgarage, bland annat Brf Vingen, Brf Segelflygaren samt Brf Navigatören. De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet externa parkeringshus/garage i området.

ÖVRIGT

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis utomhusgym, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Lägenhet

BESKRIVNING AV VÅNINGSPLAN

Entréplan

ANDEL I FÖRENINGEN

0,8 %

KOMMENTAR TILL ANDELSTAL

Andelstal enligt årsavgift.

ANDEL AV ÅRSAVGIFTEN

0,8 %

TILLTRÄDE

enligt ök.

Ekonomi

EL

2 868 kr

FÖRSÄKRING

4 332 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

7 200 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

281 879 kr Baserat på ÅR2022
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1984

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-11-19

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

102 kWh/m² och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Vindsförråd på cirka åtta kvm tillhör bostaden.
Föreningens tvättstuga ligger på innergården i gårdshuset. Här finns även föreningens festlokal som medlemmar får nyttja.
Det finns tillgängliga cykelförråd för föreningens medlemmar samt ett återvinningsrum för grovsopor och källsortering.

Byggnadssätt

FÖNSTER

3-glas

Förening

NAMN

HSB:s Brf Flygsläpet

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

85

VARAV HYRESLÄGENHETER

7

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

7

EKONOMI

Avgiften höjdes med 5% i Juli 2023, detta enligt HSBs rekommendationer.
Inga förändringar är beslutade per augusti 2023.
Föreningen har en del hyresrätter kvar vilket är ett dolt kapital.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, tomträtt löper ut i oktober 2023.
Idag ligger avgälden på 440 900 kr per år, denna kommer ändras till 644 200 kr med en intrappningsperiod på 5 år.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 313 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

525 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Bostadsrättsinnehavaren tecknar separat bostadsrättstillägg.

OM FÖRENINGEN

BRF Flygsläpet är en trevlig förening som ombildades 2003. Flygsläpet och intilliggande fastigheter är ritade av arkitektfirman "Arken", där unik formgivning och vald färgsättning karaktäriserar fastigheterna. Kombinationen av utformningen av kvarterets gårdar, husens fasader och planteringar - i helhet och detalj, har gett goda förutsättningar till en levande bostadsmiljö.

Trappstädning och inre renhållning sköts av inhyrt företag. Fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Föreningen har mycket bra återvinningsrum med källsortering och tillgång till hantering av grovsopor.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida att besöka: www.flygslapet.se

TV OCH BREDBAND

Fastigheten är Tele2-anslutet. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg hos Telenor på 125 kr i månaden för bredband 250 Mbit/s och IP-telefoni samt 39 kr för kabel-TV.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

En mycket uppskattad gemensamhets/festlokal med kök finns att hyra av de som bor i fastigheten.
Att boka föreningslokalen kostar 500 kr i depositionsavgift varav 150 kr återlämnas efter besiktning. Vid barnkalas återlämnas 250 kr.

Tvättstugan är belägen i Gårdshuset och har tre separata tvättgrupper samt två manglar. Bokning av tvättgrupp sker med ett elektroniskt bokningssystem som finns placerat vid tvättstugans dörr. Alla hushåll i fastigheten har en bokningsbricka som även fungerar som elektronisk nyckel till gårdshusets entrédörr och till tvättstugans dörr.

Föreningen har 42 cykelförråd - separat kö. Styrelsen hanterar kösystemet, intresseanmälan sker till styrelsen.

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Extern uthyrning av garageplatser finns via Parkando med p-hus runtom i området, ett finns beläget på Segelflygsgatan och har även gästparkering för de som hyr plats i garaget.

RENOVERINGAR

Underhållsplan för planerat periodiskt underhåll har upprättats av styrelsen. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om reservering till eller ianspråktagande av underhållsfond.

Kommande renoveringar:
2023 Renovering av alla tak och måla ytterdörrar
2024 Byte av värmepannor
2025 Byte av värmesystemets styrsystem


Utförda renoveringar och underhållsarbeten:
2022 Stamspolning
2022 OVK kontroll
2022 Diverse renovering av innergården
2022 Målning av alla dörrar
2021 Radonmätning
2021 Reparationsarbeten på tak
2021 Införskaffande av grindar för en mer sluten och trygg gård.
2019 Relining av gemensamma avloppsledningar med tillhörande anslutningar i kök och badrum och wc i bottenplan.
2018 Trädgården har fått träd borttagna och nya återplanterade.
2018 Styrdatorer i värmecentraler byttes ut.
2015 OVK.
2015 Loftbalkonger har målats både på in och utsida. Räcken är slipade och oljade på samtliga balkonger.
2015 För att uppfylla nya krav på taksäkerhet har stegar och gångar på tak monterats.
2008-2010 Renovering av hissar.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Stadgar 2018
Undersökningsplikt/felansvar köp BR
Årsredovisning 2022
Föreningens hemsida
Kommande

Karta

Stockholm Skarpnäck

Segelflygsgatan 10, bv

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg