KarriärOm oss
190
MEDDF2F72E40BFA4A4DA2F0084CFE1FC5A7

Stor och mysig tvåa med balkong mot sydväst!Järnlundsvägen 2 Årsta, Årsta

Kommande®

Årsta, Årsta

Järnlundsvägen 2Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

58 kvm

VÅNING

2

LÄGENHETSNUMMER

144-1-0441

MÅNADSAVGIFT

3 728 kr

BYGGÅR

1951

Stor och mysig tvåa med balkong mot sydväst!

Välkommen till denna rymliga tvåa belägen på gångavstånd från vatten, natur och kommunikation.

Här kliver du in i en väl omhändertagen lägenhet med allt du behöver för vardagen. Flera originaldetaljer ihop med nya varma ytskikt gör lägenheten personlig och väl värd att se. Rymlig hall med gott om plats för förvaring, fräscht badrum med bl.a tvättmaskin och handdukstork. Köket är välutrustat med plats för middagsbord för 4-6 personer. Vardagsrummet är stort och rymligt och fyllt av ljus från det otroligt fina burspråket som vetter mot norr tillsammans med balkongen mot sydväst. Sovrummet med fönster mot öster är i perfekt storlek för en stor dubbelsäng och en stor rymlig garderob.

På Järnlundsvägen bor du ett stenkast från kommunikation och en kort promenad till både parker och natur. Här bor du i Brf Kallsjön som är en stabil förening med god ekonomi. Vid Årstaberg som ligger ca 3 minuters promenad bort från lägenheten hittar ni pendeltåg, tvärbana och bussar. Pendeltåget tar er in till T-Centralen på ca 6 minuter, med tvärbanan är ni vid Liljeholmen på 5 minuter och Gullmarsplan på knappt 10 minuter. Vid Svärdlångsplan går buss nr 160 med ca 10 minuters intervaller som tar er till Gullmarsplan. Via Årstabron cyklar ni in till Södermalm på ca 10 minuter.

Detta är en kommande annons
Vid intresse välkommen att kontakta ansvariga mäklare!
Johan Nilsson
0790-984420

Bilder

Vill du veta vad din bostad är värd? Värdera nu!

Vi värderar din nuvarande bostad inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Årstafältet

Årsta

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

58 kvm

LÄGENHETSNUMMER

144-1-0441

VÅNING

2 av 3

MÅNADSAVGIFT

3 728 kr

BYGGÅR

1951

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Om området

Årsta är ett växande område rikt av både kultur och historia. Området byggdes primärt upp under 1940-talet och har därefter förtätats i etapper - här finns boenden från nästan alla årtionden från 1940 fram till idag!

Området är känt för att upplevas som en egen stadsdel, här finns en uppsjö av välrenommerade caféer, restauranger, flera gym och på Årsta Torg finns bl.a. en biograf - Årsta Bio. Torget kallas ofta för centrum där det på omkringliggande gator finns ett brett utbud av all tänkbar service.
Förutom ett brett serviceutbud av alla de slag, finns mängder med fina parker och grönområden - inte minst Årstaviken med fina promenadstråk och möjlighet till bad.

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan. Kombinationen av lugn, grönska och centrumnära läge är nästan unik i sitt slag.

I området finns stora planera på exploatering. Österut mot Slakthusområdet kommer både nya bostäder och närservice, och i södra Årsta – Årstafältet, finns planer på en helt ny stadsdel med över 6000 nya bostäder.

KOMMUNIKATION

Var än i området du bor finns gott om kommunikationer. Genom hela Årsta går buss mellan bl.a. Gullmarsplan och Årstaberg.
Vid Gullmarsplan, vilket är södra Stockholms ”nav”, når ni gröna linjens alla T-banor, bussar och givetvis tvärbanan - vilken också nås i Årstas södra del och stannar vid stationerna Linde, Valla Torg och Årstafältet.

I Årstaberg finns anslutande pendeltåg vilken trafikerar både Nynäshamn och Södertälje söderut samt Märsta och Uppsala norrut.
Från Årstaberg till Södermalm - Södra station tar ni er på prick 5-minuter!

NÄRSERVICE

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm. Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området. I hela området råder gångavstånd till livsmedelsbutiker. I centrala och östra Årsta finns välsorterade ICA-butiker, i västra Årsta finns en fin Coop.

PARKERING

Många bostadsrättsföreningar erbjuder sina medlemmar parkeringsplats, läs mer om vad som gäller för just denna lägenhet under föreningsinformationen.
På de flesta gator gäller datumparkering och boendeparkering, där tillstånd söks hos Stockholm Stad. Månadskostnaden för boendeparkering är f.n. 500:-/månad.

ÖVRIGT

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,4509 %

Ekonomi

EL

2 500 kr

FÖRSÄKRING

2 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 500 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Beräkning enligt schablon

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1951

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-01-09

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

174 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas

ÖVRIGT

Radonmätning utförd 2013, uppmätt till 150 Bq/m3.

Förening

NAMN

BRF Kallsjön i Årsta

ORGANISATIONSFORM

Bostadsförening

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

64

VARAV HYRESLÄGENHETER

10

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

9

EKONOMI

Avgift:
Föreningen förändrade avgiften senast den 1/1-2014 då den sänktes med 7%.
Från 2023 kommer avgiften att höjas med ca 2% för att täcka framtida höjning av tomträttsavgäld.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Delat ägande godkänns av föreningen. Minsta andel är 10%

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, föreningen innehar marken med tomträtt mellan
2021-04-01—2031-03-31.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 207 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa.

OM FÖRENINGEN

BRF Kallsjön i Årsta är en familjär och stabil bostadsrättsförening bildad 2006 belägen på adresserna Järnlundsvägen 2-20 i Årsta, med närhet till goda kommunikationer och närservice. 2009 förvärvades byggnaden av AB Familjebostäder.
Föreningen består av 64 lägenheter varav 10 upplåts med hyresrätt. Dessa hyresrätter utgör en framtida intäkt när då dessa upplåts till bostadsrätt när hyresrätten sägs upp eller tillfaller föreningen.
Föreningen har tvättstuga, föreningslokal och innergård med grillmöjligheter. Extra förråd finns att hyra.

I avgiften ingår: Värme, vatten, kollektivt bostadstillägg, bredband och basutbud TV.

Det finns en underhållsplan som sträcker sig till 2070 och revideras varje år efter den årliga fastighetsbesiktningen som görs av oberoende besiktningsman. Baserad på nuvarande underhållsplan och den starka ekonomin som föreningen har idag, klarar vi oss ett bra tag till utan att behöva ta nya banklån.

Från och med den 11 januari 2012 har vi en egen tvättstuga inom bostadsrättsföreningen.
Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner plus en grovtvättmaskin, två stycken torkskåp, en mangel samt en torktumlare. Bokning görs på tavlan bredvid dörren eller via portalen.

För mer information se föreningens hemsida https://www.brfkallsjoniarsta.se/

TV OCH BREDBAND

Brf Kallsjön i Årsta har sedan 2009 ett gruppavtal med Com Hem, som levererar bredband, kabel-TV och IP-telefoni till samtliga lägenheter inom föreningen.
Följande ingår i grundpaketet:
Bredband 50
Digital-TV Medium 8 favoriter (9 kanaler + 8 valfria)
Abonnemangsavgift för IP-telefoni

Grundpaketet kan utökas med tilläggstjänster för t.ex. fler kanaler eller snabbare bredband. Kontakta Com Hems kundtjänst via länken till vänster eller på telefon 90 222. Observera att modem ingår i detta grundpaket. Saknar du modem kontakta Com Hem.

PARKERING

Bostadsrättsföreningen har två varmgarage för uthyrning till bostadsrättsinnehavare, belägna vid Järnlundsvägen 20.
Det finns även tre parkeringsplatser för motorcyklar som hyrs ut under tiden 1 april till och med den 30 oktober; övrig tid råder parkeringsförbud för att möjliggöra snöröjning och borttagning av sand. Parkeringarna finns på gårdarna och har en bygel för möjlighet att låsa fast motorcykeln mot byggnaden. Mc-parkering är bara tillåten på någon av dessa Mc-platser som man hyr av föreningen

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
2009: Passersystemen till alla portar och yttre källardörrar installerades, lås bytes också ut, tidigare oanvända skyddsrum renoverades till nya, fräscha cykelrum, renovering av gården med beskärning av buskar och träd.
2010: Renovering av tom lokal som nu används som bl.a styrelserum, anläggning av grillplats, ny belysning i alla trapphus, uthyrningslokalerna i port 2 och 16 totalrenoverades.
2011: Två centrala sopanläggningar anlades och de gamla sopnedkasten stängdes, målning av trapphus.
2012: Färdigställande av den egna tvättstugan.
2014-2015: Renovering av horisontella stammar
2016: Ombildning av hyresrätt till bostadsrätt
2019: Stamspolades samtliga lägenheter och stammar, föreningen räknar med att nästa stambyte dröjer ett bra tag till, påbörjad renovering av utemiljö. Energideklaration upprättades i april, OVK gjordes i slutet av 2019 och även radonmätning med godkänt resultat.
2020: utbyte av ventiler och termostater till radiatorer. Tilläggsisolering vindsbjälklag. Projektering och utförd elrenovering. Renovering utemiljö.

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer att ombilda en lokal till lägenheter, mer information kommer.

Viktiga dokument & länkar

energideklaration
Nya stadgar BRF Kallsjön
Årsredovisning 2020
Årsredovisning 2021
Kommande

Karta

Stockholm Årsta

Järnlundsvägen 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg