KarriärOm oss
190
MEDA78FA1E824164762A3B16EA498D749EF

Välplanerad gavel 2:a med balkong och nyrenoverat kök i välskött förening!Årstavägen 65 Årsta, Årsta

Kommande®

Årsta, Årsta

Årstavägen 65Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

48,5 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

93913-11-01-0249

MÅNADSAVGIFT

3 458 kr

BYGGÅR

1944

Välplanerad gavel 2:a med balkong och nyrenoverat kök i välskött förening!

Välkomna till denna välplanerade 2:a med en lättmöblerad planlösning och ett gavelläge med fönster i tre väderstreck som skapar ett härligt ljus i hela bostaden, lugnt beläget i en av Årstas största föreningar med 359 lägenheter!

Här finner ni ett stort, lättmöblerat och ljust vardagsrum med balkong i ett soligt och lummigt läge, rymligt sovrum med förvaringsmöjligheter och ett nyrenoverat kök i modernt och stilrent utförande. Badrummet är helkaklat och håller en god standard. På kort gångavstånd finns ett brett serviceutbud och goda kommunikationer. För den motionsintresserade ligger Årstaviken på behagligt avstånd med fina slingor och flera utegym att tillgå, vidare tar ni er till Södermalm på knappa 10-minuter med cykel.

Här bor ni i en av Årstas största föreningar och är både välskött och har en god ekonomi. Här finner ni flertal tvättstugor, lekplats, grillplats, boulebana, hobbyrum och övernattningslägenhet.

För att kunna utföra visningar på bästa sätt för er som spekulanter så uppskattar vi om ni anmäler er till visning. Anmälan görs via mäklarens hemsida! Vi vill att ni i lugn och ro ska få möjlighet att se ert potentiella nästa hem.

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!
Leo Wessman 072-369 44 20

Bilder

MEDA78FA1E824164762A3B16EA498D749EF
MED1C79C9ADFE4547E9887AAAF77CAEAE47
MED8855472A05214693B203958CFC39DC9B
MED62E028C9F60D421C9C27ECA6A18ABC02
MEDAE23559A71D24DDFAC0B4A6057FF0FB6

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

48,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

93913-11-01-0249

VÅNING

2 av 4, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 458 kr

BYGGÅR

1944

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

HALL

Välkomnande hall men gott om avhängningsmöjligheter samt naturlig plats för garderober längs väggen om så önskas. Från hallen tar ni er vidare in i bostadens övriga rum. På golvet ligger en nylagd parkett och väggarna är tapetserade.

KÖK

Nyrenoverat och fullutrustat kök i en härlig grön färg. Den maskinella utrustningen består av spishäll med fläkt ovan, diskmaskin samt ugn och mikro i högskåp. I köket finns gott om förvaring i flertal över och underskåp samt ett högskåp. Gott om arbetsyta på den solida ekbänkskivan och ovan sitter ett vitt kakel med fasade kanter. Här får det även plats ett mindre matbord framför ett fönsterparti i högt läge vilket ger ett härligt ljusinsläpp. På golvet ligger samma parkett som i hallen och väggarna är målade i vitt.

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och annat passande möblemang. Här står även platsbyggda garderober som ger gott om förvaring. väggarna är tapetserade med blommigt mönster i grön ton som ger en lugnt och trygg känsla. Även här ligger en nylagd parkett och som i köket finns ett större fönster i ett fritt läge.

BADRUM

Helkaklat badrum från stambytet som håller en god standard och är förberett för tvättmaskin. Här finner ni vägghängd WC med praktisk avställningsyta och spegelskåp ovan, handfat, duschhörna, mindre element och även 2 stycken speglar praktiskt placerat ovan handfat och på väggen bakom. På väggarna sitter ett vitt kakel med en ljusgrå bård och på golvet ligger plattor i en turkos ton.

VARDAGSRUM

Stort och rymligt vardagsrum med en vacker Årstaparkett på golvet och tapetserade väggar.
Här får det med enkelhet plats både soffa, mediamöbel, matbord för 4-6 personer eller annat passande möblemang. Tack vare bostadens gavelläge har vardagsrummet fönster i två väderstreck som ger rikligt med ljus större delen av dagen. Härifrån kliver ni även ut på balkongen som har ett högt och soligt läge mot föreningens lugna baksida där man gärna spenderar många timmar.

Om området

Årsta är ett växande område rikt av både kultur och historia. Området byggdes primärt upp under 1940-talet och har därefter förtätats i etapper - här finns boenden från nästan alla årtionden från 1940 fram till idag!

Området är känt för att upplevas som en egen stadsdel, här finns en uppsjö av välrenommerade caféer, restauranger, flera gym och på Årsta Torg finns bl.a. en biograf - Årsta Bio. Torget kallas ofta för centrum där det på omkringliggande gator finns ett brett utbud av all tänkbar service.
Förutom ett brett serviceutbud av alla de slag, finns mängder med fina parker och grönområden - inte minst Årstaviken med fina promenadstråk och möjlighet till bad.

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan. Kombinationen av lugn, grönska och centrumnära läge är nästan unik i sitt slag.

I området finns stora planera på exploatering. Österut mot Slakthusområdet kommer både nya bostäder och närservice, och i södra Årsta – Årstafältet, finns planer på en helt ny stadsdel med över 6000 nya bostäder.

KOMMUNIKATION

Var än i området du bor finns gott om kommunikationer. Genom hela Årsta går buss mellan bl.a. Gullmarsplan och Årstaberg.
Vid Gullmarsplan, vilket är södra Stockholms ”nav”, når ni gröna linjens alla T-banor, bussar och givetvis tvärbanan - vilken också nås i Årstas södra del och stannar vid stationerna Linde, Valla Torg och Årstafältet.

I Årstaberg finns anslutande pendeltåg vilken trafikerar både Nynäshamn och Södertälje söderut samt Märsta och Uppsala norrut.
Från Årstaberg till Södermalm - Södra station tar ni er på prick 5-minuter!

NÄRSERVICE

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm. Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området. I hela området råder gångavstånd till livsmedelsbutiker. I centrala och östra Årsta finns välsorterade ICA-butiker, i västra Årsta finns en fin Coop.

PARKERING

Många bostadsrättsföreningar erbjuder sina medlemmar parkeringsplats, läs mer om vad som gäller för just denna lägenhet under föreningsinformationen.
På de flesta gator gäller datumparkering och boendeparkering, där tillstånd söks hos Stockholm Stad. Månadskostnaden för boendeparkering är f.n. 500:-/månad.

ÖVRIGT

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,27903 %

Ekonomi

EL

2 000 kr

FÖRSÄKRING

1 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

3 500 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

KOMMENTAR

Beräkning enligt schablon

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1944

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Mekanisk frånluft

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-12-02

ENERGIKLASS

F

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

164 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas

Förening

NAMN

Stockholmshus nr 9

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

359

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

35

EKONOMI

Belåning enligt årsredovisning 2020: 3950 kr/kvm

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Ja.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej, den innehas med tomträtt och omförhandlas 2024-12-31

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 690 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

724 kr

FÖRSÄKRING

Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Trygg Hansa, i försäkringen ingår även styrelseansvarsförsäkring.

INFORMATION AVGIFT

2021 höjdes årsavgifterna med 4 %.
2022-01-01 höjdes avgiften 2 %

OM FÖRENINGEN

Mycket välskött förening med god ekonomi och låg belåning som bestående av 13 st K-märkta hus med 359 st bostadsrätter från 1944. Här finns dessutom 35 st lokalen som ger goda intäkter.

Föreningen omfattar kvarteret som är längs Årstavägen 53 – 83 och Siljansvägen 4 – 48.


Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information www.stockholmshus9.se

TV OCH BREDBAND

Kabel tv-bas ingår i avgiften och distribueras av ComHem. Föreningen har bredband (fiber). Anslutning ingår i avgiften. Leverantör av bredbandet är Ownit och uppgraderades 2020 till hastighet 1000/1000. Du kan också köpa bredbandsuppkoppling från ComHem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Fröreningen har en övernattningslägenhet om 38 kvm och består av kök, sovrum och WC/dusch. Köket är fullt utrustat
med spis och kylskåp/frys och har en matplats för 4 personer. Köket har också kastruller,
stekpanna, porslin och de flesta redskap som behövs vid matlagning.
Sovrummet har plats för fyra personer och där finns dubbelsäng, våningssäng, byrå,
nattduksbord, garderob och fåtöljer. Sängarna har täcken och kuddar.
Lägenheten finns i källaren på Årstavägen 67

Det finns 6 st tvättstugor inom föreningen - Årstavägen 57, 59B, 69 och 79 samt Siljansvägen 20 och 44.

Cykelrum finns i varje byggnad, se gärna föreningens hemsida för karta över cykelrummen.

Föreningen har en hobbylokal, vilken kan lånas gratis av föreningens medlemmar. Du kan där utföra mindre snickeri-, måleri- eller liknande arbete. Du kan boka hobbylokalen för max två veckor i rad.

Lekplats i början av Siljansvägen.

Grillplats bakom Årstavägen 73 och 77.

Boulebana bakom Årstavägen 81.

https://www.stockholmshus9.se/foreningen/om-foreningen

PARKERING

Föreningen disponerar totalt 15 parkeringsplatser, belägna vid Åmänningevägen 25, vilka kostar 390 kr/mån. I dagsläget råder kö för parkeringsplatser. Parkeringsplats bokas genom kontaktformulär på hemsidan. Fyra stycken gästparkeringar finns bakom Årstavägen 67/69.

Garage för Bil och MC finns, dock är kötiden dryga 15 år för garage för bil. Garage, MC-plats och parkeringsplats bokas genom kontaktformulär på hemsidan.

RENOVERINGAR

Föreningens utförda renoveringar:
2021 Fasad renovering under våren
2021 Miljöbelysning (belysta trädmm) har utökats som ger bättre trevnad.
2021 Underhåll av portar och källardörrar
2021 uppgradering av styrsystem för värmecentraler.
2020 renovering av fönster vid butiker
2020 renovering av entréportar
2019 mer belysning mellan huskroppar
2018 säkra uppgångar till och från tak
2017-18 isolering av vindar
2017 byte av armaturer i trappuppgångar
2016 fasadrenovering
2014 hissrenovering
2014-15 renovering värmecentraler
2011-12 fasadrenovering inkl takfötter och stuprännor
2009 Bredband installerades
2003 Samtliga fönster renoverades
1991-95 Stambyte av VA-stammar och elstigare

Planerat/pågående underhåll
2023-24 renovering källargångar
2023-34 renovering cykelrum
2023-24 renovering takpanno r
2024-25 renovering golvbrunnar i källarplan
2025-26 renovering taksprång
2027-28 renovering av balkonger
2028-29 renovering av värme pumpar för fjärrvärme
2030-31 utbyte portdörrar
2030-31 renovering av system för varmvatten

ÖVRIGT

Radon är mätt flera gånger och ligger långt under gränsvärdet.

För mer info om föreningen besök gärna - www.stockholmshus9.se/

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Årstavägen 53-59
Energideklaration Årstavägen 65-73
Stadgar
Årsredovisning 2020
Årsredovisning 2021
Kommande

Karta

Stockholm Årsta

Årstavägen 65

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg