KarriärOm oss
190
MED8BD8D744F73C48978E132417FA1C0A12

Supert läge i stor & omtyckt förening!Slätbaksvägen 22 Årsta, Årsta

Kommande®

Årsta, Årsta

Slätbaksvägen 22Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

42,5 kvm

VÅNING

1

LÄGENHETSNUMMER

1030-00093

MÅNADSAVGIFT

2 324 kr

BYGGÅR

1943

Supert läge i stor & omtyckt förening!

Välkomna till en ljus och rymlig gavellägenhet på en attraktiv adress i Årsta!

Här flyttar du in i en lägenhet på första våningen med balkong i gemytligt söderläge i ett klassiskt 40-tals hus. I stort sett helt insynsskyddad lägenhet tack vare generös natur med idylliskt djurliv strax intill. Här finner du dels slipade originalgolv i form av en Årsta parkett i vardagsrum och sovrum, renoverat kök från 2019, gott om originaldetaljer och goda förvaringsmöjligheter. Stort, ljust och lättmöblerat vardagsrum med fönster mot söder. Intill finner du sovrummet, även det i söderläge med möjlighet att enkelt öppna upp in mot kök. Till lägenheten ingår två stycken förråd!

Brf Årstaterrassen är en välskött, stabil och trevlig förening med god ekonomi som bland annat tillhandahåller festlokal och två övernattningslägenheter. Här bor du på en attraktiv gata i Årsta, högt belägen med nära till vardagens behov. Gångavstånd till Årsta torg där du finner matbutik, gym, caféer, crêperie och diverse butiker m.m. Lika lätt når du Årstaviken där du finner badplatser, löparspår, utegym m.m. Närhet till kommunikation via en kort promenad till tvärbana och busshållsplatser som tar dig till Gullmarsplan, Årstaberg eller liljeholmen. Cykel och gångavstånd till söder!

Detta är en kommande annons!
Vänligen kontakta mäklare för mer information
Johan Nilsson
0790-984420

Bilder

Vill du veta vad din bostad är värd? Värdera nu!

Vi värderar din nuvarande bostad inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Planritningar

planritning

Alternativ Planritning med öppning av igensatt dörr från sovrum

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

42,5 kvm

LÄGENHETSNUMMER

1030-00093

VÅNING

1 av 3

MÅNADSAVGIFT

2 324 kr

BYGGÅR

1943

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Registrerad som 1ROK
Disponeras som 2rok

BALKONG

Ja

Om området

Årsta är ett växande område rikt av både kultur och historia. Området byggdes primärt upp under 1940-talet och har därefter förtätats i etapper - här finns boenden från nästan alla årtionden från 1940 fram till idag!

Området är känt för att upplevas som en egen stadsdel, här finns en uppsjö av välrenommerade caféer, restauranger, flera gym och på Årsta Torg finns bl.a. en biograf - Årsta Bio. Torget kallas ofta för centrum där det på omkringliggande gator finns ett brett utbud av all tänkbar service.
Förutom ett brett serviceutbud av alla de slag, finns mängder med fina parker och grönområden - inte minst Årstaviken med fina promenadstråk och möjlighet till bad.

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden med både gång- och cykelavstånd till Södermalm och innerstan. Kombinationen av lugn, grönska och centrumnära läge är nästan unik i sitt slag.

I området finns stora planera på exploatering. Österut mot Slakthusområdet kommer både nya bostäder och närservice, och i södra Årsta – Årstafältet, finns planer på en helt ny stadsdel med över 6000 nya bostäder.

KOMMUNIKATION

Var än i området du bor finns gott om kommunikationer. Genom hela Årsta går buss mellan bl.a. Gullmarsplan och Årstaberg.
Vid Gullmarsplan, vilket är södra Stockholms ”nav”, når ni gröna linjens alla T-banor, bussar och givetvis tvärbanan - vilken också nås i Årstas södra del och stannar vid stationerna Linde, Valla Torg och Årstafältet.

I Årstaberg finns anslutande pendeltåg vilken trafikerar både Nynäshamn och Södertälje söderut samt Märsta och Uppsala norrut.
Från Årstaberg till Södermalm - Södra station tar ni er på prick 5-minuter!

NÄRSERVICE

Årsta Torg erbjuder både café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, frisörer, gym mm. Två Små Svin och Palmyra är två populära restauranger i området. I hela området råder gångavstånd till livsmedelsbutiker. I centrala och östra Årsta finns välsorterade ICA-butiker, i västra Årsta finns en fin Coop.

PARKERING

Många bostadsrättsföreningar erbjuder sina medlemmar parkeringsplats, läs mer om vad som gäller för just denna lägenhet under föreningsinformationen.
På de flesta gator gäller datumparkering och boendeparkering, där tillstånd söks hos Stockholm Stad. Månadskostnaden för boendeparkering är f.n. 500:-/månad.

ÖVRIGT

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets driving-range.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,204 %

Ekonomi

EL

2 700 kr

UPPVÄRMNING

6 780 kr

FÖRSÄKRING

1 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

10 980 kr / år

KOMMENTAR

Ovan kostnader är enligt schablon. Uppvärmning är obligatorisk avgift på 565kr/mån för värme.

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1943

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

VENTILATION

Självdrag

HISS

finns ej

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2020-05-06

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

149 kWh/m² och år

Byggnadssätt

FÖNSTER

2-glas

Förening

NAMN

Brf Årstaterrassen

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

423

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

31

EKONOMI

Enligt Årsredovisning 2020/2021
Under året amorterade föreningen 6,643 milj.
Under 2018/2019 förhandlad föreningen om flera av sina lån och har där med sänkt sina räntekostnader.

Inga planer på att höja avgiften i och med nya tomträttsavgälden som träder in 2023.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Föreningen accepterar delat ägande

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Marken innehas med tomträtt och omförhandlas 2023

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 208 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

483 kr

FÖRSÄKRING

Fullvärdesförsäkrade hos Trygg Hansa samt kollektivt bostadsrättstilläggsförsäkring också via Trygg Hansa

INFORMATION AVGIFT

Avgifterna sänktes med 10% 2020-01-01
Inga avgiftshöjningar i dagsläget, föreningen går plus ca 500" varje månad innan avskrivningar.

OM FÖRENINGEN

Brf Årstaterassen bildades 1942 och består av 33 fastigheter med totalt 423 lägenheter och 31 lokaler (som upplåtes med hyresrätt). Senaste årsredovisningen redovisar 532 medlemmar.
En omfattande ombyggnad startade 1988 och pågick till våren 1991, då husen totalrenoverades med bl.a byte av elinstallationer, vatten- och avloppsledningar, gasspisar byttes till elspisar, nya fönster, nya balkonger, fasaderna tilläggsisolerades och putsades, taken lades om och ventilationssystemet byttes ut mm.

I föreningen finns 8 tvättstugor och 2 grovtvättmaskiner. Tvättstugorna finns i port 7 (två st), 13 (två st), 25, 26, 31 och 39. Grovtvättstugorna finns i port 13 och 31.

Årstaterrassens möteslokal, belägen i nedervåningen på Slätbaksvägen 10. Den kan du som medlem hyra för sammankomster, middagar och möten. Här brukar också föreningen hålla våra årsstämmor och andra träffar.
TP10:an har två plan. Övre planet är utrustat med bord och stolar för ca 20 personer. Nedre planet har plats för ca 40 personer i middagssittning och ca 50 personer i parkett­sittning. Kök finns med full utrustning samt toalett.

Föreningen har 2 övernattningslägenheter med adress Slätbaksvägen 7 och Slätbaksvägen 28. Du som medlem kan hyra dem max 5 nätter i rad. Kostnaden per natt är 300.- för L 7 och 250.- för L 28, vilken saknar dusch. Kostnaden läggs på din kommande avgiftsavi.

Föreningen har även valt att kollektivt teckna bostadsrättstilläggsförsäkring för samtliga medlemmar. Det betyder att du själv inte behöver betala för bostadsrättstillägget på din egen hemförsäkring.

För mer info se föreningens hemsida: www.arstaterrassen.se

TV OCH BREDBAND

I alla hus finns nät för bredband och kabel-tv indraget. Grundutbudet av kabel-tv och ett 1000 (ner) och 1000 (upp) Mbit/s bredbandsalternativ ingår i avgiften.

PARKERING

Det finns 134 parkeringsplatser, de flesta med elstolpe. Kötiden för att få hyra en parkeringsplats varierar över tiden.

Hyra per månad för de med elstolpe är ca 540 kr och för de utan elstolpe ca 300 kr.

Boendeparkering gäller på gatan, 500:-/mån.

RENOVERINGAR

Utförda renoveringar:
1989-91 gjorde bostadsrättsföreningen en genomgripande renovering av samtliga fastigheter med bl a badrumsrenoveringar, stambyte, fasader, balkonger, tak, säkerhetsdörrar etc.
2008 - Trapphusen målades om
2014 - Taken renoverades
2017 - installerades portkoder
2019 - husbesiktning genomförd - besiktningen av våra hus är nu genomförd och klar. Samtliga hus blev godkända efter besiktningen och allt såg bra ut förutom några lampor som kommer att bytas ut. Besiktning har även gjorts i samtliga tvättstugor.
2019 - OVK
2019
radonmätningen gjordes under 2019 med godkänd resultat, föreningen hade alla värden en ganska bra bit under gränsen
2019
slutet av 2019 stamspolades samtliga lägenheter och stammar och passade på att bla filma och inspektera gods-tjockleken på rören. Det visade sig vara i väldigt bra skick fortfarande (stamrenovering 89-91), bra tjocklek på rören och inga skador av större karaktär. Föreningen räknar med att nästa stambyte dröjer ett bra tag till, ungefär år 2060.
2020
Ny energideklaration har upprättats, upphandling av ny bredbandsleverantör vilket resulterat i både snabbare hastighet (från 100 mbit till 1000mbit) samt en årlig kostnadsbesparing på 33%
(ca 200 000kr/år), omförhandling med Com Hem och även medfört en besparing på ca 17%.
Samtliga tvättstugor har fått digitala bokningstavlor
Kommande renoveringar:
Vi har en underhållsplan som sträcker sig till 2070 och revideras varje år efter den årliga fastighetsbesiktningen som görs av oberoende besiktningsman. Baserad på nuvarande underhållsplan och den starka ekonomin som föreningen har idag, klarar vi oss ett bra tag till utan att behöva ta nya banklån.

ÖVRIGT

Stockholm stad planerar förtätning i området. För mer information besök föreningens alternativt Stockholms stads hemsida.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Energideklaration Slätbaksvägen 21-48.pd
Stadgar Brf Årstaterrassen 2019
Årsredovisning_2020-2021
Kommande

Karta

Stockholm Årsta

Slätbaksvägen 22

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg