190

Tallkrogen, Enskede

Amatörvägen 11

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea65 kvm
Biarea65 kvm
Tomtarea338 kvm
Byggår1935

Utgångspris: SEK 6,795,000

Attraktivt belägen i barnvänliga Tallkrogen! Genomgående fräscha ytskikt, optimalt planerad med ett stort vardagsrum med matrum i öppen planlösning. Fyra ordentliga sovrum, två badrum och en fantastisk, grönskande trädgård. Fiber indraget i fastigheten , fjärrvärme vilket ger låga driftkostnader och de de större renoveringarna är genomförda samt friköpt tomt ! Detta är en KOMMANDE försäljning, vid intresse kontakta ansvarig fastighetsmäklare

Om området

Tallkrogen är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun som gränsar till Gamla Enskede, Gubbängen och Svedmyra. Den övervägande delen av bebyggelsen består av småhus, här restes omkring 950 stugor med självbyggeri fram till 1945. Olympiaområdet byggdes 1933-1934, de flesta med endast två rum. Det finns ungefär 10 olika hustyper, samtliga ritade av arkitekten Edvin Engström.

Kommunikation

Tunnelbanestationen trafikeras av Gröna linjen (linje 18), och ligger mellan stationerna Skogskyrkogården och Gubbängen. Den ligger vid Tallkrogsvägen/Victor Balcks väg 101.

Närservice

I Tallkrogens centrum finner du tunnelbana, välsorterad ICA, skomakare, frisör, kiosk, pizzeria, Indisk restaurang med mera. Inom lika bekvämt avstånd finner du även Gubbängens centrum med livsmedelsbutiker, apotek, frisör, tobak, vårdcentral, bankomat och restauranger med mera. En dryg km är det till ICA BEA vid Svedmyraplan, känd i området som butiken som har nästan allt. Tar du tunnelbanan två stationer har du även Farsta centrum med sitt stora utbud med cirka 150 butiker och restauranger.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Tallkrogens skola, Enskede Skola, Enskede Byskola och Kunskapsskolan i Enskede.

Övrigt

Flera grundskolor finns i närområdet, Tallkrogens skola (F till åk 6). Fler alternativ är Engelska skolan, Gubbängsskolan, och Skönstaholmsskolan. Gubbängsskolan har egen simhall för sina elever och intill finns en fotbollsplan med konstgräs. Nära skolan ligger en populär öppen förskola. I Hökarängen ligger Martinskolan som är en grundskola med antroposofisk inriktning.
I anslutning till Tallkrogens skola ligger fritidshemmet och förskolan Björnboet. Nära Tallkrogens centrum finns både förskolan Morkullan och Solrosen.

Bland aktivitetsutbudet märks bland annat Tennis, Bandy, Fotboll, Friidrott och Speedway. I Gubbängens centrum ger teater Moment föreställningar i den gamla biolokalen.

Tallkrogens Trädgårdsstadsförening bildades 1933 och är numer en lokalavdelning inom Villaägarna. Föreningen arrangerar bland annat informationsmöten, loppis och grannsamverkan.

Tallkrogen hörde en gång i tiden till Östberga gård, här fanns torpen Mossens gård och Lövlund. Stockholms stad köpte in Mossens gårds mark 1905, men det dröjde fram till 1930-talet innan man började exploatera marken. Gården ligger ännu kvar på Tallkrogsvägen, och används numera som fritidsgård. Själva namnet Tallkrogen kommer från en krog, nämnd redan 1668, den låg först vid nuvarande Vinthundsvägen i Sköndal, sedan 1683 ligger den på sin nuvarande plats vid McDonald's bredvid Nynäsvägen i Gubbängen. Den fick namnet Stora Tallkrogen 1777.

Viktiga dokument & länkar

Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 4-5 sovrum
Boarea
65 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
65 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla med källare
Byggnadsår
1935
Byggnadsår kommentar
Ombyggt 1977
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 8/2/2013
Energiprestanda primärenergital
152 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Grundläggning
grundsulor med mellangjutet betonggolv
Grundmur
Oinklädda putsade/målade grundmurar av betonghålst
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
2-glas +3 glas
Bjälklag
Trä
Tak
Taktäckning utförd med betongpannor på läkt, under
Fastighetsbeteckning
Funktionären 6
Allmänt om fastigheten
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,639,000
Byggnadsvärde
SEK 1,169,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,178,000
Tomt
Areal
338 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Tallkrogen Enskede

Amatörvägen 11

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg