Barkassgatan 8

Bilder

  • Såld!

Barkassgatan 8 , Stumholmen , Karlskrona

Unikt boende på fina Stumholmen mitt i centrala Karlskrona. Med Marinmuseet som närmsta granne bor du med hav och kultur inpå husknuten och endast en kort promenads avstånd till stadskärna med affärer, restauranger m.m.
Bostaden har genomgående renoverats med varsam hand och med en fingertoppskänsla och respekt för både material och byggnadsteknik. Lister har tagits fram från originalprofiler, de vackra trägolven har bevarats och kakelugnarna står redo att eldas i.
Nu står här en inflyttningsklar och fullt fungerande familjebostad med gott om utrymme för samvaro och umgänge och för den som har egen verksamhet passar den renoverade källarvåningen ypperligt.
Välkommen till visning!

209 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
209 kvm
Biarea:
80 kvm
Tomtarea:
339 kvm
Byggår:
1929
Driftskostnad:
3 108 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

209 kvm

Biarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Stumholmen och Barkassgatan 8!

Här finner ni ett unikt boende på fina Stumholmen mitt i centrala Karlskrona. Med Marinmuseet som närmsta granne bor du med hav och kultur inpå husknuten och endast en kort promenads avstånd till stadskärna med affärer, restauranger m.m.
Bostaden har genomgående renoverats med varsam hand och med en fingertoppskänsla och respekt för både material och byggnadsteknik. Lister har tagits fram från originalprofiler, de vackra trägolven har bevarats och kakelugnarna står redo att eldas i.
Nu står här en inflyttningsklar och fullt fungerande familjebostad med gott om utrymme för samvaro och umgänge och för den som har egen verksamhet passar den renoverade källarvåningen ypperligt.

De gedigna entrédörrarna leder oss in i en mindre trapphall där man med några få steg befinner sig i bostadens mitt och en rymlig hall med plats för avhängning. Härifrån nås det ombyggda köket till höger där det finns gott om utrymme för en rejäl matplats med översikt över såväl den öppna spisen, havet utanför och köket. En mindre bardisk med sittplatser skärmar av den generösa arbetsytan och det fullt utrustade köket erbjuder mängder med förvaring.
Rakt fram från hallen möts vi av ett stort badrum som är utrustat med både dusch och en härlig jacuzzi. Detta renoverades 2002 i passande marina och klassiska toner.
Till vänster nås det vackra vardagsrummet och matrummet som ligger i vinkel. Här finns fina spegeldörrar och två vackra kakelugnar som ger rummet en mysig och rustik känsla. De vackra fönsterna erbjuder både strålande havsutsikt och ett generöst ljusinsläpp. Här finns gott om plats för diverse sittgrupper med fåtöljer och ordentliga middagsbjudningar.

Trappan leder oss vidare upp på övre plan där en större hall med tornkänsla möter oss med vacker utsikt. Rakt fram finner vi ett stort allrum med kamin och utgång till en stor balkong i söderläge. Härifrån nås ett mindre sovrum med plats för enkelsäng, perfekt som barn- eller gästrum. Direkt till höger från trappan hittar vi ett stort sovrum i vinkel och här finns gott om plats för dubbelsäng för den som önskar. Här har de fina balkarna tagits fram och gjorts synliga vilket ger ett spännande intryck till rummet. Takkupa med djup fönsternisch där man kan sitta och njuta av den underbara havskontakten utanför.
Master-bedroom nås till vänster från trapphallen och här finns gott om utrymme för en dubbelsäng. Längs ena väggen löper en generös garderob med skjutdörrar i ek och i rummet finns plats för ytterligare förvaringslösningar för den som önskar. Även här finns djupa fönsternischer och den underbara havsutsikten finns från både säng och fönster.
På övre plan finns även ett duschrum som renoverades 2005.

Källaren, som bland annat rymmer tvättrum, diverse förrådsutrymmen och wc, nås både en trappa ner från entrén samt via två ytterdörrar. En av ytterdörrarna leder in till den del som idag används som kontor och passar ypperligt för den som önskar ha egen verksamhet i bostaden då här finns både vatten, en färdig wc samt förberett för dusch. De gedigna källarväggarna med natursten och tegel för tankarna till en pittoresk vinkällare, perfekt för den som vill ha lite extra guldkant på tillvaron. Eller varför inte göra om till en härlig relax och spa-avdelning då här finns vattenburen golvvärme. Möjligheterna är många och endast fantasin sätter stop för vad som kan göras...

Sammantaget en mycket fin villa som de senare åren genomgått omfattande renoveringar och ombyggnationer. Fönster utbytta, effektiv bergvärme har installerats och köket har byggts om för att passa dagens användande.
Trädgården har setts över och fått fin stenläggning runt huset med en mindre stensatt uteplats i skyddat läge samt uppställning för två bilar.

Kök: Fullt utrustat kök med gott om arbetsyta och förvaring. Vit köksinredning med vitrinskåp från Ikea (2008), utrustat med induktionshäll, fläkt (Fjäråskupan), diskmaskin, stor hörnkyl (Norcool) och frys i fullhöjd samt inbyggd micro och dubbla varmluftsugnar. Vacker stenskiva i svart granit samt vitt kakel ovanför bänk. Spotlights i tak samt under och i vitrinskåp. På golvet ligger en mörkare grå klinker med vattenburen golvvärme och vid matplatsen finns det vackra plankgolvet. Uppmurad öppen spis samt gott om plast för matbord.

Badrum: Stort badrum på entréplan som renoverades 2002 med kakel och klinkers i marina toner. Utrustat med stor dusch med infällbara glasdörrar, jacuzzi, wc-stol, handfat med kommod samt handdukstork.

Duschrum: Helkaklat duschrum på övre plan som renoverades 2005 med kakel och klinkers i beiga neutrala toner. Utrustat med duschhörna, wc-stol, handfat med kommod samt golvvärme.

Tvättrum: Tvättavdelning i källarplan med groventré. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Bergvärmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 april 2015
Energiklass: B
Energiprestanda: 35 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä, tegel, granit
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel

Fastighetsbeteckning

Stumholmen 2:7

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 301 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 22 300 kr
VA: 7 700 kr
Renhållning: 1 565 kr
Väg, samf: 636 kr
Försäkring: 5 100 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Kostnad för uppvärmning är inklusive hushållsel. Sotning görs var tredje år. Driftkostnaderna är beräknade för år 2015 när det fanns 4 personer bosatta i bostaden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 392 000 kr, varav byggnadsvärde 1 806 000 kr

Summa pantbrev

3 000 000 kr

Tomt

Areal: 339 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stumholmen GA:1
Last, Ledningsrätt: Vatten och avlopp, 1080-04/144
Last, Ledningsrätt: Värmekulvertar, 1080-94/23
Last, Ledningsrätt: Starkström, 1080-94/23

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Ida Ivarsson

Ida Ivarsson

Karlskrona / Ronneby

Reg. Fastighetsmäklare, Föräldraledig

Ansvarig mäklare

0721-772770

ida.ivarsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad