230
MEDA3D80FE0E7A34439B6802CB2841536C3

Renoverad familjevilla med trädgårdsdröm!Dackevägen 3 Gamla Hulta, Ronneby

BudgivningKlarlagt
Budgivning pågår

Gamla Hulta, Ronneby

Dackevägen 3


Högsta bud: 2 600 000 kr
Utgångspris: 2 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

154 kvm

TOMTAREA

801 kvm

BYGGÅR

1938

DRIFTSKOSTNAD

5 277 kr/månad

PRIS

2 995 000 kr utgångspris

Renoverad familjevilla med trädgårdsdröm!

Charmig och rymlig villa perfekt belägen på en återvändsgata på Gamla Hulta. Detta hem bjuder på stora goda renoveringar med lantlig karaktär, garagebyggnad med förrådsutrymmen och en riktig trädgårdsdröm med allt ni kan tänkas vilja ha! Med sina 157 kvm finns här gott om plats för den stora familjen. En välkomnande boendemiljö där vårt entréplan rymmer en stor hall, fullutrustat kök med öppen planlösning mot vår matplats med utsikt över poolen. Njut av de stora fönsterpartierna och det härliga ljusinsläppet! Husets vardagsrum är rymligt och även detta är ett centrum för social samvaro. Vidare finns helkaklat badrum med jacuzzi och tvättavdelning samt ett sovrum. På övervåningen finner ni tre sovrum samt ett allrum, ett perfekt utrymme för barnen som kanske vill ha sin egna lilla lek- och spelhörna. Här upp finns också husets andra helkaklade badrum med duschhörna. Den genomgående stämningen i huset är tidsenlig, ombonad och avslappnad. Här vill man bo!

Längs husets baksida löper en stor altan med plats för grillmiddagar, solstolar och sköna spabad. Koppla av och bubbla bort stressen samtidigt som barnen njuter av vår stora pool. Det här här en riktig trädgårdsdröm i söderläge med insynsskyddat läge, stor trädgård med plats för både aktivitet och avkoppling. Ni möts verkligen av en känsla av avskildhet! Framåt kvällen går ni över till framsidan och avnjuter en härlig middag under pergolan.

Parkera bilen i ert garage eller på uppfarten som rymmer flera bilar och gör vardagen smidigare. Läget på återvändsgatan är mycket attraktivt, och här kan du njuta av närheten till bl.a. skola och tågstation. För naturälskare och friluftsentusiaster erbjuder området vackra promenadstråk i skogen samt möjligheten att utforska Hultagölens omgivningar.

Visningar

Vänligen boka er för visning!

25
februari | söndag
Kl 12:30 - 13:00
Välkommen att boka in er på visning!

Bilder

MEDA3D80FE0E7A34439B6802CB2841536C3
MEDADA6DB1674E541B8B89FCB2DC9C6FE93
MED2D18E8067C0941AFB502F3C888FFDFD0
MED00D8BC94D3324DA68E88A4C4D28B327A
MED392CF5667AF241A8A02455B8FCAE11A2

Planritningar

Entréplan

Ovanvåningen

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

6 rok

BOAREA

154 kvm

TOMTAREA

801 kvm

BYGGÅR

1938

DRIFTSKOSTNAD

5 277 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

6 rum varav 3-4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Enligt fastighetsutdrag är boytan 140 kvm + tillbyggnad om 14 kvm från uppmätning vid besiktning.

Varmt välkomna till Dackevägen 3!
Vi parkerar vår bil på uppfarten eller i vårt garage precis utanför. Bakom garaget finns goda förvaringsutrymmen genom flertalet förråd för redskap, ved och annat dylikt. Det första vi ser innan vi kliver in genom husets dubbeldörrar är vår pergola, samla familj och vänner under en sommarkväll och njut av kvällssolen och middagen här ute. Här finns stor yta för både matgrupp som loungegrupp.

ENTRÉ/HALL

Varmt välkomna genom dubbeldörrarna. Avhängningsmöjligheter finner ni till båda sidor om er, till höger finns flertalet garderober. Under våra fötter ligger ett klinkergolv med golvvärme vilket gör det skönt under vintertid. Färgerna är ljusa och redan här skapas ett intryck av harmoni och lugn. Låt oss gå vidare!

KÖK

In till höger når vi vårt stora och sociala kök med öppen planlösning mot både matplats och delvis vardagsrum. Köksinredningen går i ljust med ett matchande vitt kakel ovanför bänkskivan i ek. Vårt kök är utrustat med induktionshäll, spisfläkt, micro, ugn, integrerad kyl och frys samt diskmaskin (2020). Inte nog med det, här finns även en fungerande vedspis! Här finns goda förvaringsmöjligheter genom flertalet skåp och luckor. Ett trevligt ljusinsläpp skapas tack vare våra fönsterpartier i tre väderstreck. På golvet ligger ett genomgående parkettgolv som både är omslipat och behandlat - även här finns golvvärme.

MATPLATS MED UTGÅNG TILL ALTAN

Matplatsen tillbyggdes 2016, här har vi stora fönsterpartier med ljust klinkergolv och golvvärme. Här finns plats för den stora familjen, duka upp för 8-10 personer och blicka ut mot altanen och poolområdet. Vill ni, kan man öppna upp helt mot poolen och få den så kallade indoor-outdoor känslan då samtliga fönster är öppningsbara och kan dras åt sidan. Perfekt under en härlig sommardag när barnen leker i poolen!

ALTAN MED POOL

Vi kliver ut på vår härliga altan i soligt söderläge med insynsskyddat läge, detta är en plats ni sällan kommer vilja lämna under sommaren eller vintern. Här finns allt ni kan tänkas behöva så som ett lyxigt spabad, slå er ner i efter en lång arbetsdag och koppla av. Det finns också en stor pool som gärna nyttjas under sommartid, bjud in till sommarens poolparty! Här finns mycket plats för loungegrupp, solstolar och uppblåsbara figurer barnen önskar. Ni har även en egen utedusch!

VARDAGSRUM

Vi går tillbaka in i huset och vidare till det stora vardagsrummet. Väggarna är målade i en ljusbeige färg och under fötterna ligger samma parkettgolv. Här finns plats för stor soffgrupp, tv-bänk och annan möblemang om så önskas. Härifrån nås vårt första sovrum. Nuvarande ägare har satt upp en vägg för att skapa ett sovrum - för er som vill ha större vardagsrum kan denna vägg enkelt tas ner.

SOVRUM ENTRÉPLAN

Här finner vi ett av bostadens sovrum, väggarna är målade i en ljusgrå färg och på golvet ligger ett parkettgolv. Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Till er förvaring finns nya garderober med både inredning och belysning (2020).

BADRUM

Vårt ena badrum finner ni på entréplan, låt mig presentera det stora badrummet med stort S! Detta helkaklade badrum med tvättavdelning är tillbyggt 2010. Här finns en jacuzzi med flertalet funktioner, wc, dubbelhandfat med kommod, tvättmaskin (2020), torktumlare (2020) och handdukstork (2023). All inredning är ny från 2015. Här finns också en dörr ut till trädgården vilket är väldigt praktiskt för barnfamiljen!

ÖVREPLAN

Vi har utforskat vårt entréplan, låt oss ta trappan upp till våra sovrum. De ljusa väggarna fortsätter upp till övre plan och under våra fötter ligger ett vitmålat trägolv. Här uppe finner vi tre ordentliga sovrum, ett allrum och ett duschrum.

ALLRUM

Vi går direkt in till vänster och möts av ett härligt ljusinsläpp tack vare vårt fönster i söder. Här inne finns ett allrum, perfekt för ungdomarna att samla vännerna när det ska spelas och umgås. Det vita trägolvet fortsätter in här och väggarna är målade tillsammans med en tapetserad vägg. Här kan ni enkelt möblera med soffa, tv-bänk och byråer. Från detta rum nås ytterligare två sovrum.

SOVRUM ÖVRE PLAN

Sovrummet med dörren till vänster har snedta, vitmålade väggar och ett laminatgolv. Fyll upp rummet med säng, skrivbord, byråer och annan möblemang.

SOVRUM ÖVRE PLAN

Vårt andra sovrum finner vi genom dörren till höger, som är identiskt storleksmässigt. Även här inne är väggarna vitmålade med en mörkblå tapet samt samma laminatgolv.

DUSCHRUM

Innan vi går vidare till vårt sista sovrum passerar vi duschrummet i hallen. Ett helkaklat duschrum med ljust kakel och klinker i en terrakottafärg. Här inne finns en dusch, wc, handfat med kommod samt handdukstork.

LEKRUM/WALK IN CLOSET

Innan vi går in i vårt sista sovrum går vi igenom ett genomgångsrum som idag disponeras som lekrum men enkelt kan göras om till en lyxig walk in closet eller ett kontor om man önskar det. Det vita trägolvet följer med in till sovrummet.

SOVRUM ÖVRE PLAN

Vårt sista sovrum disponeras idag som ett barnrum, vi får ett trevligt ljusinsläpp tack vare fönsterpartiet i syd. Väggarna är vitmålade och samma trägolv ligger under våra fötter.

Ekonomi

VA

24 475 kr

UPPVÄRMNING

29 282 kr

RENHÅLLNING

3 512 kr

SOTNING

548 kr

FÖRSÄKRING

5 508 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

63 325 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

6

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 525 kr / år

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

1938

BYGGNADSÅR KOMMENTAR

Tillbyggt 2010 och 2016

UPPVÄRMNING

Luft/vatten värmepump, direktverkande el, vedspis

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-11-17

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

117 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

24 200 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund/källare

GRUNDMUR

Natursten (källare), Natursten/leca (krypgrund)

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2 och 3-isolerglasfönster

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor, plåt ovan entré

FASTIGHETSBETECKNING

Vårlöken 19

ÖVRIGA BYGGNADER

Garagebyggnad
Lekstuga
Flera förråd på baksidan av garaget

ÖVRIGT

Renoveringar: (Fastighetsägaren förvärvade fastigheten 2012)

2004 ca. Våtrum på övre plan renoveras.
2008. Luft/vatten värmepump installeras.
2010. Takbeläggningen monteras.
2012. Köket renoveras.
Planlösningen på entréplan öppnas upp. Nya golv monteras.
Vedspis installeras. Denna är godkänd av sotare.
2013. Takbeläggningen behandlas och målas.
Nocktätning under nockpannor monteras.
Takfönster byts ut.
Ny elcentral och mestadels nydragen el.
Träpanelen målas.
2014. Trädäck och pool byggs.
2015. Entrén byggs om.
2017. Köket byggs större.
Takbeläggningen på garaget byts ut.
2020. innevägg monteras i vardagsrum. Ett sovrum till skapas.
Samtliga fönster är utbytta.
Invändiga ytskikt är renoverade.
Tät matta är monterad under diskbänksskåpen.

Renoveringar är utförda av fackman.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 326 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 058 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 125 000 kr

Tomt

AREAL

801 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Stadsplan (1970-05-27) Tomtindelning (1968-10-15)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Viktiga dokument & länkar

Besiktningsprotokoll Dackevägen 3
Energideklaration Dackevägen 3
Klarlagt

Karta

Ronneby Gamla Hulta

Dackevägen 3

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg