190
MED2265F5A2C4A24A8DAA0FB2E7803616CC

Välkommen till Villa Rosenhaga!Nedre Brunnsvägen 32 Blekan, RONNEBY

KlarlagtKommande®

Blekan, RONNEBY

Nedre Brunnsvägen 32


PRIS5 195 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

205 kvm

BIAREA

20 kvm

TOMTAREA

1 657 kvm

BYGGÅR

1875

DRIFTSKOSTNAD

4 171 kr/månad

PRIS

5 195 000 kr

Välkommen till Villa Rosenhaga!

Ronnebys vackraste hus är till salu! Denna magiska fastighet i Blekan bjuder på en stilsäker charm av äldre tider, modern funktionalitet och en fin utsikt över den fantastiska trädgården och Ronnebyån där även en brygga finns. I den här anrika brunnsvillan från 1875 hittar ni både originaldetaljer i form av vackra kakelugnar och höga lister samtidigt som ni finner en optimerad planlösning som är unik för villorna i området. Här har inget lämnats åt slumpen utan allt är genomtänkt till punkt och pricka. Den som gillar sociala tillställningar eller som bara vill njuta av egentid med familj och vänner kan inte annat än trivas här. Välkommen till Villa Rosenhaga!

Huset välkomnar med den imponerande entrén med dubbeldörrar, hallen öppnar upp sig med en väl tilltagen takhöjd som omringar den svängda trappan upp till ovanplan. Entréplan har genomgående vackra trägolv, två kakelugnar som utsmyckar de fina sällskapsrummen. Tack vare den öppna planlösningen skapas en härlig känsla av rymd och luft. Matplatsen ligger i öppen planlösning mot vårt ljusa kök, varsågod att samla familj och vänner kring långbordet. Härifrån tar vi oss in i vardagsrummet där ett burspråk släpper in ljuset och bjuder på fin utsikt över den blommande trädgården. Det tredje rummet blir vårt allrum eller kanske bibliotek, slå dig ner framför kakelugnen och njut av tystnaden och rummets harmoni. Ovanvåningen erbjuder fyra sovrum, öppen spis och ett exklusivt badrum med egen stjärnhimmel.

Trädgården ger er en parkliknade känsla, det finns olika gångar längs med trädgården och flertalet uteplatser att välja mellan. Trädgården bli en genomtänkt oas av flera äppelträd, plommonträd samt körsbärsträd som följer årets säsonger. Inte nog med det, mycket av historian finns kvar! Tittar man tillbaka på historian från 1880-talet fanns flera kiosker längs promenadstråket längs ån, på Villa Rosenhaga fanns en cigarrhandel som idag står kvar och disponeras som en loppis.

Här bor ni granne med Ronneby Brunnspark som bjuder på allt från avkopplande promenader, mysiga caféer och cykling till idylliska picknickstunder. Promenadavstånd till centrum och tågstationen. Ronnebys flygplats ligger ca femton minuter bort med flera avgångar per dag samt den härliga skärgården finner ni ca fem minuter bort.

Letar ni efter efter något extra och är intresserade av de pampigaste och vackraste sekelskifteshuset på Nedre Brunnsvägen? Varmt välkomna att boka in er på visningen!

Bilder

MED2265F5A2C4A24A8DAA0FB2E7803616CC
MED29F4290CF4C745D8A6FD563AEBA4ECD2
MEDA8BE88D8C9534045AE442F8F7D47EC8C
MED28593902DC4D4735911400C1D116E805
MED19136A07638C4B32836C77787DCF8166

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

7 rok

BOAREA

205 kvm

BIAREA

20 kvm

TOMTAREA

1 657 kvm

BYGGÅR

1875

DRIFTSKOSTNAD

4 171 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

7 rum varav 4-5 sovrum

AREAKÄLLA

faktisk uppmätn norm SS 021053

AREAKÄLLA KOMMENTAR

Enligt taxering är huset 160 + 10

ENTRÉ/HALL

Varmt välkomna genom dubbeldörrarna. Avhängningsmöjligheter finner ni till båda sidor om er, under våra fötter ligger ett klinkergolv i vackra färger. Här finns golvvärme vilket gör det skönt under vintertid. Härifrån nås även fastighetens källare. Redan i hallen får skapas ett intryck av "vi vill se mer". Det här ett hus ni inte har sett förut och som ni definitivt vill utforska mer av. Låt oss gå vidare!

KÖK

In till vänster når vi vårt stora och sociala kök med öppen planlösning mot både matplats och vardagsrum. Köksinredningen går i ljust med ett matchande mosaik ovanför stenskivan i mörkbrunt. Vårt kök är utrustat med gasspis, spisfläkt, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Här finns goda förvaringsmöjligheter genom flertalet skåp och luckor, inte nog med det - här finns också ett eget matskafferi! Ett trevligt ljusinsläpp skapas tack vare våra fönsterpartier i tre väderstreck.

VARDAGSRUM

Det stora vardagsrummet ger plats för soffgrupp och annan möblemang om så önskas. Det vackra burspråket ger ett fint ljusinsläpp och en ännu bättre utsikt över en parkliknande trädgården. Det vita trägolvet är genomgående och väggarna är ljust målade. Här möts vi av vår första fungerande kakelugn, en riktig mysfaktor. Från vardagsrummet kan ni öppna upp och kliva ut till vår stenlagda uteplats med plats för loungemöbler.

ALLRUM/BIBLIOTEK

Vi fortsätter vidare in genom dubbeldörrarna och vi står just nu i vårt allrum, eller ska vi kalla det biblioteket? Samtliga väggar har platsbyggda bokhyllor med skåp under. Slå er ner, njut av ännu en fantastisk kakelugn, lyssna in det sprakande ljudet och känn in harmonin.

GÄSTRUM/KONTOR

Här nere har vi idag ett gästrum/kontor. Samma vita trägolv ligger här inne tillsammans med en beige färg på väggarna. Från detta rum nås ett av husets duschrum.

DUSCHRUM/TVÄTTSTUGA

Duschrummet är delvis helkaklat, på golvet ligger ett klinker i brunt och på väggarna sitter ett vitt kakel tillsammans med en mönstrad tapet i ljusblått. Duschrummet är utrustat med dusch, wc-stol, handfat med kommod samt en egen tvätthörna. Här finns en tvättmaskin som underlättar vardagsbestyren.

ÖVRE PLAN

Vi har utforskat vårt entréplan, låt oss ta den stora trappan upp till våra sovrum. Redan i trappan möts vi av den fantastiska takhöjden och ljuset från samtliga fönster. Tapeten från entréplan fortsätter upp till övre plan och samma vitmålade trägolv ligger under våra fötter och är genomgående även på detta våningsplan.

SOVRUM

Vi går direkt till höger, in vårt första sovrum. Väggarna är tapetserade i en mönstrad marinblå tapet. Öppna upp och gå ut på den lilla balkongen. Möblera med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord.

BADRUM

Innan vi fortsätter i övriga sovrum, låt oss kliva in i det magiska badrummet. Vårt exklusiva badrum utrustat med både duschhörna och badkar. Det mörkgråa kaklet som tillsammans med tapeten och stora klinkerplattor gör vårt badrum till något utöver det vanliga. Massivt handfat med kommod och en matchandes spegel ovan, infällda spotlights, golvvärme och en egen stjärnhimmel - det blir inte bättre än så! Det här rummet lämnar verkligen ett WOW-avtryck.

SOVRUM

Vårt andra sovrum finner vi anslutning till badrummet. Väggarna är målade i en ljusgrön kulör med en mönstrad tapet i mörkgrönt. Här finns gott om plats för både säng, soffa, tv-bänk och skrivbord. Till er förvaring finns två garderober.

SOVRUM

Det tredje sovrummet ligger bredvid, väggarna är målade i en mörkblå färg med en blå blommig tapet. Även i detta rum finns goda utrymmen att möblera med säng, fåtölj och byråer. Blicka ut genom fönstret och njut av husets blommiga trädgård.

SOVRUM

Innan vi når vårt sista rum passerar vi en öppen spis som är fullt fungerande och godkänd. Vi kliver in i vårt sista sovrum, väggarna är ljust målade med en mörk blommig tapet i olika färger. Även här inne finns en vacker kakelugn som är godkänd. Sovrummet är stort och ger plats för både säng, soffa, skrivbord och annan möblemang om så önskas. Till er förvaring finns två garderober.

Om området

Stadsdelen Blekan är tillsammans med
Brunnsparken bland det finaste vi har i Ronneby
stad. Områdena är så unika att de har avgränsats
som riksintressen för kulturmiljövården.

Ekonomi

EL

24 157 kr

VA

15 782 kr

RENHÅLLNING

3 512 kr

SOTNING

600 kr

FÖRSÄKRING

6 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

50 051 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

4

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

KOMMENTAR

El inkl uppvärmning.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla med källare

BYGGNADSÅR

1875

UPPVÄRMNING

Luft/vatten värmepump, kakelugnar, öppen spis, direkt el (hall + våtrum).

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-09-22

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

157 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

26 963 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Källare mindre del, torpargrund

GRUNDMUR

Natursten

STOMME

Trä

FASAD

Träpanel

FÖNSTER

2-glas kopplade. 2-glas fönster

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Dalian 12

ÖVRIGA BYGGNADER

Garagebyggnad ca 16 kvm
Lusthus ca 10 kvm

ÖVRIGT

Fastighetsägaren förvärvade fastigheten 2013.

2008 ca. Luft/vatten värmepumpen installeras.
2013. Takfoten renoveras/ byts ut på entrésidan.
Övre plan renoveras. Väggar flyttas/ byggs upp. Fyra styck sovrum skapas.
2014. Huset kontrolleras mot husbock med godkänt resultat.
2014-2016. Trädgården anläggs. Vattenledningsrör in till huset byts ut.
Dagvattnen från tak leds bort från huset.
2015-2016. Originalgolvet tas fram på entréplan.
Köket monteras.
Inneväggar på entréplanet renoveras med ny gips.
Verandan vid vardagsrummet byggs in.
2016. Våtrum på entréplanet byggs.
Hall/ entré byggs om.
Fasadpanelen målas.
2020. Våtrummet på övre plan renoveras. Kvalitétsdokument finns ej tillgängligt.
2022. brandskyddskontroll utförs.
2023. Fasadpanelen södersida kompletteringsmålas.
Rökkanaler godkänds av sotare.

Området är kulturskyddat.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

1 676 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

1 172 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

2 515 000 kr

Tomt

AREAL

1657 kvm

TOMTTYP

Trädgårdstomt

PLANBESTÄMMELSER

Områdesbestämmelse

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Samfällighet: Ronneby Ronneby FS:2

Viktiga dokument & länkar

Areamätning
Besiktningsprotokoll
Blekan R-by 110524
El-kontroll - Nedre Brunnsvägen 32, 372
Energideklaration
VA-kontroll - Nedre Brunnsvägen 32, 372
Klarlagt
Kommande

Karta

Ronneby Blekan

Nedre Brunnsvägen 32

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg