Solstrålegatan 24

Bilder

  • Såld!

Solstrålegatan 24 , Länsmansgården , Göteborg

Stor och familjevänlig genomgångstrea på vån 6 av 8 med möblerbar terassbalkong i väster med härlig kvällssol och grönskande utsikt - trädkojakänsla. Modernt kök med bra maskinpark, fräscht badrum med tvättavdelning samt två bra sovrum med vidsträckt utsikt. Snabbt tillträde möjligt!

93 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 409 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
93 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
202
Byggår:
1956
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

93 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen till denna generösa 3:a på våning 6 av 8! Bostaden kan delas in en del för umgänge - kök, vardagsrum och balkong och en mer privat svär med två sovrum, klädkammare, badrum samt gästtoalett.

Hall

Rymlig entréhall med plats för avhängning samt bra förvaringsmöjligheter i form av två garderober, varav ett städskåp. Vitmålade väggar med en mönstrad fondtapet. På golvet ligger klinkerinspirerad laminat som sträcker sig vidare in till den inre hallen.

Kök

I anslutning till hallen finns köket i öppen planlösning mot vardagsrummet. Modernt kök med mörka släta skåpsluckor och vitt kakel ovan bänkskivan i ek. Invid fönster finns gott om plats för en matplats som rymmer 4 personer. Här finner du även en praktisk köksö med bra förvaring och väldigt användbar vid servering. Vita väggar och laminat på golvet. Maskinparken består av kyl och frys i fullhöjd(2010), integrerad diskmaskin, inbyggd micro, varmluftsugn från Siemens (2017) samt kolfilterfläkt.

Vardagsrum

Vardagsrum med nymålade väggar vitt med fondvägg i grå ton och nylagd ekparkett. Härliga kvadratmetrar erbjuder en trevlig social yta! Fönster och väl tilltagen terrassbalkong i västerläge - många soltimmar. Från balkongen har man en underbar vy ut över den välskötta gården och grönskande natur - året om.

Inre hall

Hallen i den privata sfären har ljusa väggar och på golvet ligger laminat likt i entréhallen. Här finner ni även garderob med överskåp - prima förvaringsmöjligheter. Räcker inte dessa så finner också en praktisk inredningsbar klädkammare.

Sovrum

"The master bedroom" har gråmålade väggar och praktiskt ekparkett ligger på golvet. Ett trevligt och rofyllt rum med slående utsikt. Förvaring i form av platsbyggda garderober.

Sovrum

Det mindre sovrummet har ljusa vita väggar med turkos tapetserad fondvägg och på golvet ligger ekparkett. Även här vaknar ni till morgonsolen och utsikt över trädtopparna. Här ryms enkelt säng, skrivbord samt plats för ytterligare möblemang.

Badrum

Väl omhändertaget badrum med kaklad våtrumsdel, vita målade väggar och ljus våtrumsmatta. Praktiskt avdelat för tvättavdelning med tvättmaskin. Här finns även badkar, wc, handfat samt belyst spegelskåp. Ljusinsläpp och grönskade utsikt vid kortväggen bredvid tvättutrustningen - rofyllt!

Gästtoalett

I denna välplanerade 3:a har man även en gästtoalett med vita väggar och grå våtrumsmatta. Består av WC, handfat och spegelskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 8, hiss finns

Avgift

5 409 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband.

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,52278%

Andel av årsavgiften

0,52279%

Reparationsfond

14000 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX, från- och tilluft med återvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 maj 2009
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

BISKOPSGÅRDEN 80:2

Förening

Namn

Brf Solstaden

Om föreningen

Fastigheter och lägenhetsuppgifter:
Bostadsrättsföreningen Solstaden bildades 1986 och består av 188 bostadsrättslägenheter i två flerbostadshus. Bostäderna är byggda 1965 och renoverade 1986. Föreningens fastigheter har beteckningarna Biskopsgården 80:2 och Biskopsgården 730:730. Området ligger mycket naturnära i stadsdelen Länsmansgården.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

188

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.
Internet: Fiber via AllTele, ingår via månadsavgiften. Under 2017 kommer troligen 1000/1000 mbit fiber installeras.

Parkering

Parkering finns att hyra, separat kö. I föreningen finns även garage att hyra, till dem är det lång kö. Mopedgarage finns.

Renoveringar

Byggnadernas tekniska status:
Föreningen följer en underhållsplan. Mellan åren 2015-2020 kommer relining genomföras i föreningen. Det kommer inte påverka befintliga badrum och det finns ekonomi för detta och avgiften kommer således inte att höjas.
Se årsredovisningen för utfört och planerat underhåll.

Ekonomi

Den tekniska förvaltningen sköter föreningen tillsammans med fastighetsskötaren. Ekonomisk förvaltning samt lägenhetsförteckning sköts av Riksbyggen.

Vid försäljning tar föreningen ut en överlåtelseavgift som betalas av säljaren. Pantsättningsavgift faktureras köparen vid upptagande av lån på lägenheten.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Föreningen har bastu, solarium, två festlokaler, en grovtvättstuga i varje hus, cykelrum samt ett gym. Föreningen har mycket trevliga gårdar med vackra rabatter, trädgårdar och planteringar som sköts av föreningens trädgårdsgrupp, bestående av medlemmar som gör det på ideell basis.
Föreningen har anställt en egen fastighetsskötare på heltid, som medlemmarna kan få hjälp av om behov. Dessutom finns en lokalvårdare anställd som städar alla trappuppgångarna och de gemensamma utrymmena.

Om området

Länsmansgården

Att bo i Länsmansgården på Hisingen ger närhet till både staden och havet, men framförallt till de stora naturområden som omger stadsdelen.
Länsmansgården byggdes i mitten av 1960-talet och ligger vackert placerad på en hög platå. Här uppe fanns tidigare små torpstugor och orörd natur. Stadsdelen kilades mer eller mindre in i de stora naturområden, som gränsar till Hisingens västra kustlinje. Det centrala läget i förhållande till övriga Göteborg och havet innebär att de moderna bostäderna i Länsmansgården blivit mycket eftertraktade. Flera av husen har en hänförande utsikt mot havet i horisonten.

Kommunikation

Buss- och spårvagnsförbindelserna med övriga Göteborg är goda. För den som färdas i bil är det knappt 2 km till närmaste motortrafikled som går direkt till Göteborgs centrum. Härifrån har du inte heller långt till Säve flygplats. Med ca.10 km in till centrala Göteborg tar en spårvagnsresa ca.17 min med nr.5 & 6, närmsta hållplats är Varmfrontsgatan. Mer information om kommunikationer och kollektivtrafik i området hittar du på: www.vasttrafik.se

Närservice

På Länsmanstorget finns livsmedelsaffär, apotek, pizzeria och frisör, men även ett antal mindre butiker av olika slag runt om i stadsdelen. Här finns närhet till skolor och dagis och i stadsdelens södra ände vid sjön Svarte Mosse hittar du motionsanläggningar, fotbollsplaner och tennisplaner. Det är heller inte långt till Hisingsparken, Hisingens badplatser eller fritidsbåtshamnen i Björlanda.

Karta

Hör av dig till Filip Radic för mer information!

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad