230
MED127E9E2074F34C738DE70F47B3455ABE

Unik fastighet med uthyrningsmöjligheter och stor tomt!Ellesbovägen 100A & B Hisings Kärra, Göteborg

Klarlagt

Hisings Kärra, Göteborg

Ellesbovägen 100A & B


PRIS (utgångspris)8 500 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

2-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

10 rok

BOAREA

273 kvm

BIAREA

122 kvm

TOMTAREA

10 025 kvm

BYGGÅR

1937

DRIFTSKOSTNAD

6 788 kr/månad

PRIS

8 500 000 kr utgångspris

Unik fastighet med uthyrningsmöjligheter och stor tomt!

Nu erbjuds möjligheten att bli ägare till en unik fastighet med otroliga möjligheter omgiven av naturen. På fastigheten står idag två hus, ett för familjen och ett bestående av två lägenheter som ni kan använda som generationsboende eller för uthyrning. Båda husen är uppförda 1937 av en amerikansk arkitekt som byggde husen till sig och sin familj. Idag finns de äldre detaljerna bevarande även om moderniseringar har utförts då man bland annat har installerat bergvärme i både husen. Boningshuset har 183 kvm boa och 116 kvm bia och erbjuder stort kök med plats för familjen, vardagsrum med öppenspis, matsal för större bjudningar, allrum, två badrum, tre rymliga sovrum på övervåningen med en separat toalett och en stor källarvåning som bland annat har tvättstuga och bastu. I huset har äldre detaljer bevarats så som en äldre fungerande vedspis och något så unikt som kökshiss i huset. Här kan familjen trivas och njuta av omgivningarna som är någonting helt unikt för området. I den otroligt rymliga trädgården finner ni den hjärtformade näckrosdammen och de förtrollande körsbärsträden som prydligt står i kontrast mot skogen och lövträden i förgrunden. Kan ni ha det bättre? Ett hus som verkligen måste uppleves på plats.

Fastighetens andra byggnad har idag 2 lägenheter, en på varje plan och en total area av 90kvm boa och 6 kvm bia. Dessa bostäder är just nu uthyrda och familjen täcker till stora delar sina boendekostnader med dessa intäkter. Här kan ni göra som ni vill och nyttja hela fastighetens potential efter era behov och möjligheter.

Även om Bostaden ligger naturnära med grönområden som närmsta granne är har ni närheten till Kärra centrum, Bäckebol köpcenter med sitt stora utbud , skolor, förskolor och öppna förskolor.

Missa inte chansen att bli ägare till detta fantastiska hem med en rik historia och unika egenskaper. Kontakta oss idag för mer information och upptäck själv charmens och karaktärens magi som detta hus har att erbjuda.

Vid intresse och för visning hör av er till mäklaren!

Bilder

MED127E9E2074F34C738DE70F47B3455ABE
MEDA615FAF219E5403CB77B496D780A4560
MED82D91228C5D94DDCB4A48B8969BBC237
MED3D5995E464774AB798482C0046A11D7C
MED18E35C78230B4F99A519AADC309F7A50

Planeringsverktyg

Planritningar

Huvudbyggnad entréplan Planritning 2 D

Huvudbyggnad övervåning planritning 2D

Hus 2 Entrévåning lgh 1 planritning 2 D

Hus 2 Övervåning lgh 2 planritning 2 D

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

2-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

10 rok

BOAREA

273 kvm

BIAREA

122 kvm

TOMTAREA

10 025 kvm

BYGGÅR

1937

DRIFTSKOSTNAD

6 788 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

10 rum varav 5-6 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL

Välkommen in i hallen med plats för avhängning till höger och en garderob till vänster. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en heltäckningsmatta.

ALLRUM

Till vänster från hallen finner ni bostadens allrum med plats för soffa. Här kan ni finna lite lugn i vardagen och läsa en bra bok med en kopp the i handen. Väggarna är ljusa och på golvet ligger holländskparkett.

KÖK

Vidare in i hallen finner ni bostadens kök till höger. Här har man tillfört nytt men bevarat den gamla charmen och skapat ett dröm kök att trivas i. Utrustningen består av spishäll med fläkt, ugn, mikro, Kyl och frys med inbyggd ismaskin och en äldre vedspis när man vill drömma sig tillbaka en stund. Köket erbjuder vita luckor med mörk bänkskiva med ljus kakel och här finns gott om förvaringsmöjligheter genom gott om skåp och ett skafferi som gör vardagen enklare. Här finns också vad som kan vara världens första mathiss vilket påvisar huset anrika historia och blickar ni tillbaka mot hallen ser ni den snygga glasväggen som fungerar som avdelare. Till köket finns utgång till trädgården med plats för avhängning. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en plastmatta.

MATSAL

Från hallen finner ni bostadens matsal som erbjuder gott om plats för trevliga middagar med vänner. Detta rum kan även användas som extra vardagsrum eller sovrum om behovet finns. Här erbjuds gott om fönster samt dubbla glasdörrar som tar er ut i trädgården. Väggarna är ljusa och på golvet ligger fiskbens parkett.

WC/DUSCH

Från matsalen har ni det första badrummet som är helkaklat. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp och en duschkabin. Här finns fönster för naturligt ljus och väggarna är vita med mörkt golv.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet erbjuder otrolig rymd med gott om fönster och ett härligt ljusflöde. Här får ni plats för större soffgrup och matbord om ni önskar och kan njuta av ljusspelet i den öppna spisen. Här kan ni njuta i sällskap av människor ni tycker om blicka ut över de gröna omgivningarna. Väggarna är ljusa och på golvet ligger fiskbens parkett.

BADRUM

Bostadens andra badrum har wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och badkar med dusch. Här finns dubbla fönster som ger mysigt ljus och frisk luft. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger en plastmatta.

SOVRUM

Från hallen tar ni trappan upp till andra våningen och möts av en hall med fönster. Tar ni höger finner ni bostadens största sovrum med fönster åt de gröna omgivningarna. Här får ni plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och varför inte en arbetsplats. Här finns en garderob men också ingång till sidovinden som idag används för klädförvaring. Väggarna är ljusa och på golvet ligger fiskbens parkett.

SOVRUM

Från hallen på övervåningen har ni bostadens två andra sovrum som både erbjuder plats för säng och arbetsplats. Sovrummen har var sin garderob och fönster med gröna vyer. här kan man njuta av lugnet och ladda energin inför morgondagen. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett.

TOALETT

Med närhet till bostadens alla sovrum har ni en toalett. Här finns wc , handfat och ett spegelskåp. Både väggar och golv är ljusa och består av plastmatta.

KÄLLARE

Under entrévåningen finns en rymlig källare som är oinredd. Ni kan från hallen på entrévåningen tar er ner alternativt finns en dörr från utsidan. Här finns en tvättstuga med bastu, förvarings utrymmen och rum för bergvärmepump med mera. Här kan er fantasi flöda fritt om ni vill skapa ytterligare funktioner.

HUS 2 OCH GARAGE

På ett behörigt avstånd har ni det andra huset som idag erbjuder två lägenheter, en på varje våning med separata ingångar. Bredvid huset finns ett dubbel garage som erbjuder förvaring för era bilar. Ovanför garaget hade tidigare ägare planer på att bygga ytterligare en lägenhet. Om detta är någonting som är intressant för er finns kanske möjlighet att utveckla denna idé vidare.

LÄGENHET 1

På entréplan finner ni det andra husets första lägenhet. Ni kommer in i en hall med plats för avhängning. Till vänster har ni vardagsrummet med öppen spis och plats för soffa och matbord. Här finns också ett sovrum med utgång till en uteplats. Till höger från hallen har vi köket med plats för matlagning. vidare in i lägenheten har ni ytterligare ett rum som kan användas som sovplats. Här finns också ett hel kaklat badrum med dusch i ljusa färger.

LÄGENHET 2

På övervåningen finns husets andra lägenheten. Vid hallen har ni lägenhetens hel kaklade badrum med dusch. Ta trappan upp till bostadens hall med förvaringsmöjligheter. Till höger har ni vardagsrummet och köket i ljusa färger. Här finns också utgång till den rymliga balkongen för trevliga stunder i solen. Till vänster från hallen har ni sovrummet med plats för större säng.

TOMTEN

Tomten är om drygt 10 000kvm. Detta medför att det finns många och stora möjligheter att göra som ni vill. Säljarna har sen tidigare ett godkänt bygglov för att bygga lägenhet ovan garaget(tiden har gått ut men det borde vara var att sök igen). Vill ni kanske bygga attefallshus på tomten och hyra ut, som sagt möjligheterna är många och endast fantasin sätter gräns.

Om området

Redan för 6000-7000 år sedan när inlandsisen dragit sig tillbaka och landet börjat resa sig ur havet flyttade folk in till Kärra-Rödboområdet.1962 byggdes de första radhusen i Kärra och 1972 påbörjades stora utbyggnaden av nuvarande Kärra. Vid foten av Skändlaberget på Hisingen ligger medeltidsbyn Skändla med gårdar. Längs stigarna genom skogar, förbi öppna fält och uppe på bergen, finns skyltar med information om sten-, brons- och järnåldern, vikingar och 1800-talsbönder. På höjderna, med utsikt över slätter och skogar, finns fina picknickplatser. På bergets östra sida ligger en skalgrusbank med rester av små havsdjur, snäckor och musslor m m områden för rekreation.

KOMMUNIKATION

Rosa express tar dig snabbt in till centrala Göteborg. Denna går från Gerrebacka via Kärra Centrum in till stan och vidare till Billdal. Från knutpunkten Klareberg finns ett antal andra bussar som tar dig till olika delar av stan.

NÄRSERVICE

I Kärra centrum finns bland annat bank, post i ICA-butiken, bibliotek, högstadieskola, sim- och sporthall, restaturanger och livsmedelsbutik. Närhet till Bäckebol affärscentrum och IKEA.

ÖVRIGT

LÅN TILL BOSTADEN
Har du sett över din finansiering? Det kan vara en god idé innan visningen att kontakta en bank för att se hur du ligger till med ett eventuellt lånelöfte. Bankerna har ofta långa väntetider för att få en bokad tid med en person som kan hjälpa just dig. Detta kan vara ett moment som i slutändan drar ut på tiden och din drömbostad hamnar i händerna på någon annan. Vi hjälper gärna till så att du får en snabb kontakt. Säg till oss när du bokar visningen så har du kanske ett klart lånelöfte till visningen.

Ekonomi

EL

64 150 kr

VA

16 500 kr

SOTNING

800 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

81 450 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

6

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

13 907 kr / år

KOMMENTAR

Under posten EL ingår även uppvärmning via bergvärme. Notera att detta gäller för båda husen. Ägarna har fått elstöd på sammanlagt 22 061 kr under 2023. Under VA ingår även sopor och renhållning.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla i vinkel med källare

BYGGNADSÅR

1937

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2019-09-10

ENERGIKLASS

D

ENERGIPRESTANDA

52 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

91 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

24 970 kWh/år

Byggnadssätt

STOMME

Trä

FASAD

Puts

FÖNSTER

2- och 3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Tegel

UTV. PLÅTARBETE

Plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Kärra 11:20

ÖVRIGT

Vita huset:
Kök ca 2014
Dusch/Wc entréplan 2013
Bad/Wc entréplan 2014
Tvättstuga äldre
Delar av underlagspapp mot baksida bytt 2021.
Pappen mot Norr från okänt år, Samtliga plåtarbeten utbytta 2021
Fönster och dörrar måladade 2021
Dränering från okänt år dock äldre
Kommunalt VA
Invändiga ledningar är delvis utbytta i samband med renoveringar
Elen delvis utbytt i samband med renoveringar
Bergvärme 2011

Gula huset:
Dusch/Wc entréplan 2020
Dusch övervåningen 2013
Altan 2020
Ny takpapp under äldre betongpannor 2014
Fasaden målad ca 2014
Dränering 2020
Bergvärme 2011
Äldre El
Kommunalt VA där invändiga ledningar delvis utbytt i samband med
renoveringar

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

4 444 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

2 674 000 kr

TAXERINGSKOD

220, Småhusenhet, bebyggd

SUMMA PANTBREV

3 817 000 kr

Tomt

AREAL

10025 kvm

TOMTTYP

Trädgård

PLANBESTÄMMELSER

Vattenskyddsområde (1999-01-18)

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

TOMTBESKRIVNING

Otroligt stor tomt med massa möjligheter

UTEPLATS

Flera uteplatser runt om huset

PARKERING

Plats för flera bilar på uppfart och i dubbelgarage

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Förmån: Officialservitut Avloppsledning, 14-SÄE-337.1
Förmån: Officialservitut Väg, 14-SÄE-337.3
Last: Officialservitut Vattenledning, 14-SÄE-337.2

Viktiga dokument & länkar

Ellesbovägen 100A
Ellesbovägen 100B
Överlåtelsebesiktning
Överlåtelsebesiktning- Sekundärbyggnad
Klarlagt

Karta

Göteborg Hisings Kärra

Ellesbovägen 100A & B

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg