Lillekärr norra 63

Bilder

  • Såld!

Lillekärr norra 63 , Hisings Kärra , Göteborg

Nu finns möjlighet att förvärva detta trevliga radhus.Här bor ni perfekt för hela familjen. Ta chansen att forma ditt eget drömboende med en bra bas som denna.

77,8 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 040 kr inkl värme, VA, sophämtning, garage och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
77,8 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
31
Byggår:
1980

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

77,8 kvm

Rumsbeskrivning

I detta familjekära område i Hisings kärra har ni nu möjlighet att förvärva detta trevliga radhus. Radhuset är i behov av renovering, perfekt för dig som vill sätta din egen prägel på ditt framtida boende. Det finns uteplatser åt båda hållen och närhet till lekplats för de små.

Hallen är stor och erbjuder goda förvaringsmöjligheter i form av tre förvaringsgarderober.

Köket är i fint originalskick, med luckor i ljustgrönt och en stor bänk med goda ytor. Vitvaror finns i form av diskmaskin, spis samt kyl och frys i fullhöjd. Från matbordet kan ni ha gemensamma middagar med utsikt över den privata uteplatsen i väster.
I anslutning till köket finns en liten tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp samt diskho. Innanför tvättstugan finner ni ett förråd.

Vardagsrummet är rymligt och har stort ljusinsläpp i form av två stora fönster ut mot uteplatsen i österläge. Här finner ni den självklara punkten för mysiga hemmakvällar med nära och kära.

Tar ni klivet ut på baksidan möts ni av en stenlagd uteplats med vindskydd i österläge. Här kan du sitta och njuta av morgonkaffet med solens strålar som sällskap. Runt uteplatsen går gräsmattan som omringas av en häck.

Det stora sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet. Rummet har ljusa tapeter och ljust golv med fint ljusinsläpp via fönster ut mot öster. Goda förvaringsmöjligheter i form av 6 garderober, det finns även en rymlig klädkammare.
Det lilla sovrummet ligger i andra sidan och har fönster ut mot uteplatsen i västerläge.

Badrummet är fräsch helkaklat i beige. Här finner du en duschkabin, samt ett stort handfat med inbyggd spegel. Förvaring finns i form av ett skåp i anslutning till handfatet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 1, hiss finns ej

Avgift

5 040 kr inkl värme, VA, sophämtning, garage och kabel-tv

Andel av årsavgiften

0,8752%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans BR-radhus

Byggnadsår

1980

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 mars 2010
Energiprestanda: 154 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Kärra 60:2

Förening

Namn

HSB Brf Clareberg

Om föreningen

Föreningen innehar 94 lägenheter i radhus om ett till två våningar byggt 1980. Föreningen förvaltas av HSB och byggnadens totalyta är 9 139 kvm, det ligger på tomträtt. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgift betalas utav köparen. Överlåtelseavgiften är 2,5% av 2016 års prisbasbelopp fn 1108 kr. Pansättningsavgiften är 1% av 2016 års prisbasbelopp fn 443 kr. Föreningen har mycket god ekonomi och är lågt belånat. Avgiften höjdes senast 2015-07-01 med 1,5%. Inga avgiftsändringar är beslutade i dagsläget.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

TV och Bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i avgiften. Bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren via ComHem eller via Telia fiberoptisk kabel

Parkering

Föreningen har 95 stycken garage och 23 st p-platser. Till bostaden medföljer en garageplats.
Parkeringsautomat och parkeringsövervakning har anskaffats enl. tidigare beslut.

Renoveringar

2008: Upprustning av lekplatser.
2009: Ommålning av alla fastigheter i föreningen.
2010: Förändrad sophantering med två moloker för komposterbara sopor och två för restavfall. De gamla soprummen har omdisponerats till cykelförråd och tidigare cykelförråd har omdisponerats till garage för motorcyklar och mopeder.
2014: Uppfräschning av utemiljöer samt utförande av en fristående besiktning av bl. a fönster, rännor och takfot.
2015: Byte samtliga söderfönster i den södra längan, av låghus mittemot skolan. Upprustning av lekplatser.
2018/2019: Målning av fasader, byte av takpannor.
2017/2019:Byte fönster.
2028/2029: Målning av fasader.
2029/2030: Byte stammar.

Övrigt

Till bostaden hör ett förråd som ligger vid lekplatsen, varje bostad har sin egen tvättstuga. Sopor sorteras på två ställen med källsortering, det finns även en container för trädgårdsavfall. En spolplatta med oljeavskiljare finns i området att tvätta bilen på. Det finns en kvartersgård för blandad verksamhet med de boende. Föreningen anordnar två gemensamma städdagar om året som är obligatoriska.

Om området

Hisings Kärra

Redan för 6000-7000 år sedan när inlandsisen dragit sig tillbaka och landet börjat resa sig ur havet flyttade folk in till Kärra-Rödboområdet.1962 byggdes de första radhusen i Kärra och 1972 påbörjades stora utbyggnaden av nuvarande Kärra. Vid foten av Skändlaberget på Hisingen ligger medeltidsbyn Skändla med gårdar. Längs stigarna genom skogar, förbi öppna fält och uppe på bergen, finns skyltar med information om sten-, brons- och järnåldern, vikingar och 1800-talsbönder. På höjderna, med utsikt över slätter och skogar, finns fina picknickplatser. På bergets östra sida ligger en skalgrusbank med rester av små havsdjur, snäckor och musslor m m områden för rekreation.

Kommunikation

Rosa express tar dig snabbt in till centrala Göteborg. Denna går från Gerrebacka via Kärra Centrum in till stan och vidare till Billdal. Från knutpunkten Klareberg finns ett antal andra bussar som tar dig till olika delar av stan.

Närservice

I Kärra centrum finns bland annat bank, post i ICA-butiken, bibliotek, högstadieskola, sim- och sporthall, restaturanger och livsmedelsbutik. Närhet till Bäckebol affärscentrum och IKEA.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad