Brunnehagen 53

Bilder

  • Såld!

Brunnehagen 53 , Hisingen - Tuve , Göteborg

På våning 2 i populära Brunnehagen ligger denna 2:a om 62 kvm med balkong i soligt söderläge. Här finns ett nytt kök med snygga vita luckor och en fullutrustad maskinpark. Badrummet är stambytt och helkaklat i stilrena kulörer, här finns dessutom en egen tvättmaskin. Diskussioner pågår just nu i BRF:en om utbyggnad av balkongerna till det större. Snabbt tillträde kan erbjudas och eventuellt förhandsvisningar.
Hör av dig till Jonas för mer information!

62 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 627 kr inkl värme, kallvatten, och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62 kvm
Våning:
2
Byggår:
1971
Driftskostnad:
491 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

62 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Renoverat 2015-16, Ikea, vita luckor och skåp, diskmaskin, fläkt, induktionshäll, ugn, inbyggnadsmicro, kyl och frys, diskho, laminat på golvet och ljusa väggar med fondvägg.

Badrum

Renoverat 2012 via föreningen då stambyte skedde, helkaklat med grå klinker, vitt kakel, grå dekorrand i mosaik, dusch med vikbara dörrar i glas, handdukstork, vägghängd toalett, tvättställ, spegelskåp med belysning, tvättmaskin.

Två trappor upp i huset ligger denna moderna 2:a om 62 kvm. Du kliver in i en rymlig möblerbar hall med bra plats för avhängning och förvaring via en garderob. Längre in i hallen finner ni en garderobsvägg. Golvet i hallen består av laminat väggarna är målade ljust.

Bostadens kök renoverades 2015-16 och erbjuder gott om förvaring samt arbetsytor tack vare att både skåp och bänkskivor finns på båda sidor. Maskinparken består av kyl/frys, diskmaskin, inbyggd micro, induktionshäll samt fläkt. Luckor och skåp går i vitt och bänkskivor i mörkt trä. Mellan över och underskåp sitter grå kakel som bryter av snyggt. Väggarna är ljusa med en svart fondtapet och golvet består av nylagt laminat. Köket rymmer en matplats för 4-6 personer.

Bostadens vardagsrum är generöst och rymmer både tv-hörna och matplats vid fönstret om så önskas. Väggarna är tapetserade och målade och golvet består av parkett i ek.

Sovrum med utgång till balkong åt söder. Här ryms dubbelsäng och en skjutdörrsgarderob. Väggarna är målade ljust och på golvet ligger laminat.

Från sovrummet nås bostadens härliga balkong i söderläge med sol hela dagen.

I anslutning till hallen finner du ett stilrent helkaklat badrum där väggarna består av breda kakelplattor i vitt med grå mosaikrand och på golvet ligger grå klinker. Utrustningen här består av dusch med vikbara väggar av glas, vägghängd toalett, tvättställ, belyst spegelskåp samt handdukstork. Förutom detta finns även en tvättmaskin för de dagar då ni inte känner för att gå till tvättstugan. Renoveringen av badrummet utfördes 2012 av föreningen när även stambytet skedde.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 627 kr inkl värme, kallvatten, och kabel-tv

Driftskostnad

5 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
VA: 2 400 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. Prata med Jonas Lindquist för vidare förklaring.

Andel i föreningen

0,21678%

Andel av årsavgiften

0,22147%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 november 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 168 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Övrigt

Det pågår just nu diskussioner i föreningen om eventuell utbyggnad av balkongerna. Hur detta skall finansieras eller bli av er ej ännu bestämt.

Fastighetsbeteckning

Tuve 51:3

Övrigt

-Balkong
Balkong i soligt söderläge.

-Parkering
Kan hyras utomhus för 125 kr/mån utan el-stolpe och 250 kr/mån om el-stolpe önskas. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

-Tvättstuga
Ligger på hörnet av intilliggande bostadshus.

-Förråd
Förråd om cirka 4 kvm finns i entréplan.

-Övrigt
Föreningen har kollektivavtal med elleverantör som debiteras på månadsavin.
Barnvagnsrum finns i anslutning till varje trappuppgång.
Cykelrum finns inom föreningen.
Bastu finns inom föreningen.
Fritidslokal finns att hyra för event.

Läs gärna mer på hemsidan och i det bifogade informationsbladet.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Tuvehus nr 6

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till tomterna Tuve 51:1-3, Tuve 12:23 samt Tuve 12:32 med adress Brunnehagen 1-59. På dessa tomter har år 1970-72 uppförts bostadshus med sammanlagt 425 lägenheter.

Bra gemensamma tvättstugor på flera platser inom föreningen. Föreningen har en föreningslokal och bastu att boka. Till lägenheten hör ett källarförråd och cykelrum finns på flera platser.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

425

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

I månadsavgiften ingår kabel-TV via Canal Digital (basutbud).
Bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren, förberett via Bredbandsbolaget(FiberLan). Föreningen för diskussioner om gemensamt upphandlat avtal för TV och bredband.

Parkering

P-plats finns på 343 avgiftsbelagda parkeringsplatser med respektive utan el-anslutning - separat kö - uthyrning söks direkt via Riksbyggen EKC i Västerås. P-plats utan el 125 kr/mån och med el 250 kr/mån. Det finns även bra möjligheter för MC och mopedparkering. Föreningen har även 29 stycken gästparkeringar samt 3 stycken handikapplatser.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
2012/13 Utfördes det största renoveringsprojektet i föreningens historia. Nya badrum, avloppsstammar, fastighets-el i alla lägenheter och allmänna utrymmen, nya fläktar och tilläggsisolering på vindarna.
2016 genomfördes fasadarbeten.
2017/18 Föreningens balkonger byggs ut och glasas in.

Ekonomi

Balkongutbyggnaden innebar att avgiften höjdes med 3% i oktober 2017 samt 3% 1 juli 2018.
2019 kommer man den 1 juli att höja avgiften med 3%.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, innehar tomträtt.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Lars-Göran Larsson

Övrigt

Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägg bekostas kollektivt av föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.tuve6.se/

Om området

Hisingen - Tuve

Tuve ligger mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Tuve-Säve ingår i stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen och omfattar området från Bäckedalen i söder till Säve i norr vilket gör stadsdelen till en av de geografiskt största i Göteborgs kommun.

Stadsdelen har många vackra naturområden som till exempel Hökälla naturområde och Hisingsparken, som är Göteborgs största parkområde.

Nära till två golfbanor - St Jörgen resp. Albatross.

Kommunikation

Från Centralstationen går buss nr 17 till Tuve Centrum med en restid på cirka 20 min samt bussarna 35, 36 och 39 till Säve station. För övriga busstider och transporter se www.vasttrafik.se.

Närservice

Tuve Torg är ett ur servicesynpunkt komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service. Torget har vårdcentral, bibliotek, tandläkare och kulturhus. Matbutikerna ICA och Willys finns även på torget. Under 2007 fick Tuve Torg ett nytt ansikte med förnyade torgytor och fastigheter. Här finns även Tuve ishall, 4-H gård och fina strövområden med elljusspår som även kan ta dig in till Centrala Hisingen.

Det finns kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar i Norra Hisingen. I Backa Kulturhus finns bland mycket annat teater, kulturskola, utställningar, Livslust, café i daglig verksamhets regi och fritidsgård. Kulturpunkten i Tuve innehåller bibliotek, kulturskola, tidningscafé och fritidsgård.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad