Karolinernas Gata 2

Bilder

  • Såld!

Karolinernas Gata 2 , Hisings Backa , Göteborg

Nu har vi en rymlig tvåa i äldre skick till salu i populära Riksbyggen Brf Blå Staden. Lägenheten är placerad på våning 3 av 3 och hiss finns tillgängligt. Inglasad balkong i härligt västerläge vilket innebär kvällssol. Ett trevligt och trivsamt område med närhet till service och kommunikationer.
Snabbt tillträde möjligt!

64,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 857 kr inkl. värme, VA, bredband, IP-telefoni, D-TV, BR-tillägg
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64,5 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
1970
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

64,5 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Vita luckor, ljus bänkskiva i laminat, rostfri diskbänk med dubbelho, mönstrat kakel mellan över och underskåp, kyl/frys, spis med häll, fläkt, bruna väggar, ljus plastmatta.

Badrum

Blå klinker, blå/vitt kakel, dusch, toalett, tvättställ, belyst spegelskåp, toppmatad tvättmaskin, fönster.

Välkommen högst upp i huset på Karolinernas Gata 2. Entrén till denna lägenhet nås via loftgången med utsikt över Backa. Hit kommer man antingen via trappor eller hiss.

Väl inne möts ni av en rymlig hall med plats för ytterkläder och annat möblemang. Hallen är navet i bostaden och härifrån nås från vänster; kök, klädkammare, vardagsrum och badrum. Ljus plastmatta ligger på golvet och ljus tapet sitter på väggen. Förvaring löses här lätt via en av bostadens 2 klädkammare.

Bostadens kök är stort och har ingång från två håll, hall och sovrum/klädkammare. Här ryms en stor matplats om 4-6 personer invid de stora fönstren med utsikt över området. Själva köket ligger i vinkel med skåp på båda sidor vilket ger rejält med förvaringsutrymme och arbetsytor. Köksinredningen består av ljusa luckor, ljus bänkskiva i laminat, rostfri diskbänk med dubbelho samt ett mönstrat kakel mellan över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med häll samt en fläkt. Väggarna är bruna och på golvet ligger en ljus plastmatta.

Generöst vardagsrum med utgång till balkong. Här ryms både tv-hörna och matplats om man så önskar. Golvet pryds av originalparkett i ek och väggarna är vitmålade.

Från vardagsrummet nås den stora härliga inglasade balkongen belägen åt väst vilket innebär sol stora delar av dagen och långt in på kvällen. I och med att den är inglasad bir den som ett extra rum att njuta i stora delar av året. Blir här för varmt går rutorna självfallet att skjuta bort för fläktande vindar och vill man skydda sig från solen finns här även en markis att fälla ned. Härifrån ges fin utsikt över innergården och lekplatsen nedanför. Den befintliga trallen på golvet lämnas gärna kvar till nästa ägare.

Sovrummet är rymligt och beläget med fönster mot den lugna innergården. Här finns plats för en stor dubbelsäng samt skrivbord, garderober eller annat möblemang. Här sitter ljus tapet på väggarna och plastmatta ligger på golvet. Förvaringen löses via klädkammaren i anslutning. Klädkammaren är rymlig och nås från både kök och sovrum. Vill man så kan här bli ett extra litet rum med enkla ingrepp, se alternativ planlösning.

Bostadens helkaklade badrum nås från hallen. Här ligger blå klinker på golvet samt väggarna är kaklade i blått och vitt. Utrustningen består av dusch med draperi, toalett, tvättställ, belyst spegelskåp samt en toppmatad tvättmaskin. Här finns även ett vädringsfönster.

Varmt välkomna att boka in er för en visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns

Avgift

3 857 kr inkl. värme, VA, bredband, IP-telefoni, D-TV, BR-tillägg

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,10979%

Andel av årsavgiften

0,10985%

Reparationsfond

2788 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 november 2008
Energiprestanda: 153 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Energideklarationen för den aktuella byggnaden är ej utförd efter kontroll hos boverket 2016-02-04. Bifogad energideklaration är från intilliggande byggnad i föreningen.

Fastighetsbeteckning

Backa 69:7

Övrigt

Balkong
Inglasad balkong i västerläge mot innergården. Trall på golvet och markis.

Förråd
Förråd finns i källaren.

Tvättstuga
Tvättstuga finns i källaren.

TV/Internet
Kabel TV och Bredband via Telia Triple-play

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Blå Staden

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till tomterna Backa 69:1-13 med adresserna Olshammarsgatan 2-14, Övralidsgatan 1-27, Karolinernas gata 1-3 samt Heidenstams gata 1-13. På dessa tomter har år 1969-1971 uppförts bostadshus med sammanlagt 881 lägenheter, 10 lokaler, 759 förhyrda garage och parkeringsplatser, 6 st MC-platser och 18 st mopedplatser.

Avgift: I avgiften ingår värme, vatten, Telia triple-play samt tillgång till källarförråd.

Fastighetsexpeditionen på Övralidsgatan 23 är öppen mån-fre 10-11, tis även 17-18.
Styrelsen är tillgänglig på måndagar kl 18-19 i Styrelserummet på Olshammarsgatan 4. (se kalender på deras hemsida)

Föreningen har en trevlig och väldigt informativ hemsida http://www.laget.se/blastaden

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

881

Antal lokaler i föreningen

10

TV och Bredband

Föreningen har ett kollektivavtal med Telia sk triple-play dvs bredband (100/100 Mb), tv (minst 22 kanaler, se Telia utbud Lagom) och IP-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i avgiften. Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum).

Parkering

Föreningen har totalt 759 bilparkeringsplatser. P-platser och garage finns att hyra med varierade kostnader och köer. Kostnader för p-plats varierar från ca 175-250kr/mån. Garage går att hyra från ca 300 kr/mån. För närvarande är det kö till garageplatserna. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Kön sköts av Riksbyggen centralt 0771-860 860.

Renoveringar

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2009-individuell el mätning infördes.
2010- rörinfodring avslutades
2011- renovering av stammar
2012- nytt sophanteringssystem
2014- renovering av hissar
2016- Ny säkerhetsdörr
2017- Stambyte (Tappvatten renovering)

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Exempel på kommande investeringar och underhåll: fortsatt underhållsarbete på loftgångar, säkerhetsdörrar till höghusen, värmeinjustering, inventering av trycksatta ledningar.

Ekonomi

En avgiftshöjning med 4 % skedde under 2017 och ytterligare avgiftshöjning med 4 % kommer ske under 2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Fastighetsexpeditionen

Övrigt

Gästlägenhet. Barnvagns- och cykelrum. På Olshammarsgatan 10 finns en pub som går att hyra. Föreningen har även ett välutrustat gym som genomgick en renovering 2017( gymkort 400 kr/år) och en bastuförening. Föreningens innergårdar är berikade med växtligheter där du bland annat hittar plommon-, päron- och äppelträd samt bär - ta dig en frukt!

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad