Ekebygatan 14

Bilder

  • Såld!

Ekebygatan 14 , Hisings Backa , Göteborg

Läcker trea om 74 m² på våning 3 av 3. Här finns nytt fräscht kök i stilren design, lyxigt helkaklat badrum med bubbelbadkar och tvättavdelning samt inglasad balkong i västerläge(kvällssol). Hela lägenheten är i toppskick! Här ingår bl.a. 100 mbit bredband samt parkering under tak i avgiften!

74,3 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 202 kr inkl värme, vatten, parkering, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74,3 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
901
Byggår:
1971
Driftskostnad:
416 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

74,3 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Kök renoverat 2011, vit inredning (Ikea), grå bänkskiva i laminat, svart kakel, ugn (Ikea), micro (Ikea), kyl & frys (Bosch), diskmaskin (Bosch), induktionshäll (Ikea), fläkt (Gorenje), ekparkett på golvet, vitmålade väggar.

Badrum

Helkaklat badrum från stambytet 2006, vitt kakel, grå klinker, toalett, tvättställ med kommod, belyst spegelskåp, handdukstork, bubbelbadkar, tvättmaskin (Samsung, -14) torktumlare Bosch, -15), golvvärme.

Övriga lägenheten

Ekparkett och vitmålade väggar.

Högst upp i huset har vi denna eleganta trerumslägenhet i toppskick.

Du kliver in i en rymlig möblerbar hall. Ytskikten består av ekparkett på golvet och vitmålade väggar, detta är genomgående för hela bostaden.

Stilrent stort kök med matplats för 4-5 personer invid fönster åt väst. Köket renoverades läckert i klassiska nyanser 2011 och här känns ännu helt nytt. Här erbjuds gott om förvaring och arbetsytor via skåp och bänkar på båda sidor. Svart kakel samt en mörk bänkskiva i laminat bryter av snyggt mot det annars ljusa köket. Maskinparken består av inbyggd micro och ugn, hel kyl och frys i rostfritt, induktionshäll, diskmaskin i rostfritt samt en snygg designfläkt. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Vardagsrummet är generöst med ingång från hall och kök. Rummet har ett härligt ljusinsläpp från fönstren belägna åt väster och här ryms både tv-hörna samt matplats om behovet finns. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett likt övriga lägenheten.

Från vardagsrummet nås bostadens inglasade balkong belägen perfekt åt väster med kvällssol. Här kommer troligen många timmar att avnjutas. Inglasningen går självklart att skjuta bort om du vill ha lite fläktande vindar.

Jämte vardagsrummet finns det stora sovrummet vilket är väl tilltaget för en dubbelsäng och annat möblemang. Här finns mycket bra förvaringsmöjligheter tack vare att ena väggen består av en stor skjutdörrsgarderob. Sovrummets väggar är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Det mindre sovrummet nås från hallen, här är idag ett barnrum men passar även bra som gästrum/kontor. Väggarna är målade vita och på golvet ligger ekparkett. Här finns även en platsbyggd garderob.

I anslutning till hallen finner du ett lyxigt helkaklat badrum med allt du kan tänkas behöva. Tvättavdelning med både torktumlare och tvättmaskin, arbetsbänk och förvaring ovan det, ett lyxigt bubbelbadkar för härliga bad, golvvärme att värma fötterna mot. Dessutom finns här såklart toalett, tvättställ med kommod, belyst spegelskåp samt en handdukstork. Här finns även ett fönster som släpper in härligt dagsljus. Väggarna är beklädda med vitt kakel och på golvet ligger klinker i grått.

Varmt välkomna att boka in er för en visning av denna kanonfina lägenhet!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 202 kr inkl värme, vatten, parkering, kabel-TV

Driftskostnad

5 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. Prata med Jonas Lindquist för vidare förklaring.

Andel i föreningen

0,10886%

Andel av årsavgiften

0,10886%

Reparationsfond

174 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1971

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Backa 101:1

Övrigt

-Balkong
Inglasad balkong i västligt läge (kvällssol) med utgång från vardagsrum.

-Förråd
Finns 1 st i källaren om cirka 4-5 kvm.

-Cykelrum
Finns i samma uppgång.

-Parkering
Finns en p-plats under tak tillhörande lägenheten, ingår i avgiften. Det finns även garage, separat kö.

-Bra att veta
Det finns många gemensamhetslokaler inom föreningen. Exempelvis en gästlägenhet att hyra på Kavaljersgatan 21 (200kr/natt).

Förening

Namn

HSB Brf Backadalen

Om föreningen

Fastigheter och lägenhet/lokaluppgifter:
Föreningen består av 971 lägenheter samt flera lokaler fördelade i 41 st huskroppar. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-71. Här är gårdarna välskötta och det finns gott om lekplatser. Föreningen innehar ett gemensamt el-abonnemang och varje enskild bostadsrättsinnehavare betalar för sin egen elförbrukning.

Avgift:
I avgiften ingår värme, V/VA, kabel-tv (grundutbud) bredband (100mbits) och p-plats.

Förvaltning:
Fastighetsskötseln och administration ombesörjs av HSB Göteborg.

Övrigt:
Socialt aktiv förening med disco för barnen, bussresor, teaterbesök samt studiecirklar.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1163 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 465 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Nya medlemmar informeras om föreningen vid ett informationsmöte.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

971

Antal hyresrätter

2

TV och Bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredbands: det ingår 100 mbits bredband till varje lägenhet. Varje lägenhet är även försedd med en mediebox vilken möjliggör digital-TV och IP-telefoni. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren med det utbud som önskas, leverantör då är NetAtOnce.

Parkering

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Termogarage finns. Dessa är det kö till i dagsläget. Parkering för motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. Mopedrum finns även i föreningen.

Renoveringar

Utförda
2007 - Stamrenovering av samtliga badrum
2014 - Balkongrenoveringar
2014 - Bergvärmeprojekt (20%) påbörjade
2016 - Uteplatsernas staket utbytta
2017 - Bergvärmeprojekt (rest 80%) påbörjad
2017/2018- Nyrenoverad bastu.
2018- Portlås/porttelefonen
2019- Bergvärmeprojekt slutfört
2018 - Nyoljade staket

Föreningen följer en underhållsplan för att säkra det yttre underhållet.

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) ska göras en projektering och upphandling under våren sedan beror det på när entreprenören kan utföra jobbet om det blir hösten 2019 eller under 2020.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Rolf Augustsson

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd. I de olika huskropparna finns tillgång till cykelförråd, tvättstuga med torkrum, barnvagnsrum, bastu, snickeriverkstad, vävstuga, festlokal och gästlägenhet. Gästlägenheten går att hyra för 200kr/natt..

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad