Prilyckegatan 263

Bilder

  • Såld!

Prilyckegatan 263 , Hisings Kärra , Göteborg

Nu ges möjligheten att förvärva ett underbart bostadsrättsradhus i fint skick på populära Prilyckegatan. Hela bostaden är de senaste åren läckert renoverad och här är det bara att flytta in och njuta. Huset är väldisponerat med stort kök, två bra sovrum, vardagsrum samt ett helkaklat badrum. Förvaringen löses enkelt via de två klädkamrarna samt ett vinterbonat förråd i fristående byggnad.
Uteplats finns på både framsidan och baksidan och det är bara att följa solen om så önskas. På baksidan nås en stor gräsmatta som sköts av föreningen och här ligger även lekplatsen inom synhåll, perfekt för barnfamiljen. Snabbt tillträde är möjligt!

79 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 299 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
1
Byggår:
1979
Driftskostnad:
416 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Induktionshäll, varmluftsugn, fläkt (Franke), kyl/frys (Whirlpool), diskmaskin (Siemens), diskho, samt inbyggd micro (Whirlpool). Vita väggar, grå klinker, mörk bänkskiva, grå kakel. Renoverat 2014.

Badrum

Vitt kakel med mörka dekorränder, grå klinker. Dusch med vägg av dekorglas, vägghängd toalett, tvättställ med kommod, belyst spegelskåp och handdukstork. Toppmatad tvättmaskin (Whirlpool, -15). Renoverat 2011.

På lugn bilfri gata ligger detta underbara enplans bostadsrättshus i bästa läge. Skicket är troligen ett av de bästa i hela Kärra!

Vid entrén till bostaden möts du av en liten gräsmatta med trädgårdsland där du kan odla de växter du önskar. Vidare kliver du upp på ett välkommande trädäck där kvällssolen avnjuts, här finns även tak som skyddar entrén från regn och rusk.

Du kliver sedan in i en ljus möblerbar hall som leder dig vidare in i bostaden. Golvet är belagt med lättskött klinkers i grått och väggarna är tapetserade med en ljus mönstrad tapet. I anslutning till hallen finns klädkammare och badrum.

Stilfullt stort kök som går i vita och grå toner. Här ges mycket ljusinsläpp via fönster i två väderstreck. Köket rymmer en matplats för 4-12 personer vid utfällt bord och annat möblemang får även plats. Köket vilket renoverades under 2014 har vita skåpsluckor med en mörk bänkskiva som bryter av snyggt. Här sitter läckert skimrande kakel i grå toner ovan köksbänkar och maskinparken består av induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin och micro. Väggarna är målade i vitt och golvet är belagt med samma klinker som i hallen vilket ger en enhetlig känsla.

Vardagsrummet är stort och rymmer både tv-hörna och matplats om man så önskar. Ingången till vardagsrummet går att stänga till med läckra pardörrar från förr. Väggarna är målade i en ljusgrå ton och golvet består av vackert slipad ekstavparkett. Från vardagsrummet nås bostadens andra uteplats, altanen.

Altanen är rymlig och här skiner solen från tidig morgon till eftermiddag (sydostläge). Under 2015 har här skett renoveringar då ett nytt tak kommit till samt grillplats och breddning har skett. Även belysning och el har installerats. Här finns många möjligheter till njutning, under tak i skuggan, i solen eller som dagens ägare har skaffat sig möjlighet till i poolen. Grillen har sin givna plats i hörnet med avlastningsbord när kompisarna är över på grillkväll. Från altanen nås en gemensam allmänning, en gräsmatta som sköts av bostadsrättsföreningen där det är fritt fram för lek. Det är här de stora kubbturneringarna och fotbollsmatcherna kommer att avgöras. Lite längre bort ligger även en lekplats, även denna inom synhåll från altanen.

Det stora sovrummet är generöst och rymmer en stor dubbelsäng samt annat möblemang. Sovrummet är målat i en ljusgrå ton och här ligger slipad ekstavparkett på golvet. Här erbjuds mycket bra förvaringsmöjligheter tack vare en walk in closet som ligger mellan de båda sovrummen. Denna nås från de båda rummen.

Sovrum två är även det rymligt och används idag till ett barnrum. Väggarna går i en randig tapet och på golvet ligger ekparkett. Även från detta sovrum nås bostadens walk in closet.

I anslutning till hallen finner du ett helkaklat badrum från 2011. Väggarna är beklädda med stora vita kakelplattor och svarta dekorränder i mosaik. På golvet ligger matchande klinker i mörkgrå ton. Utrustningen här inne består av dusch med dekorglasvägg, vägghängd toalett, tvättställ med kommod, belyst spegelskåp och handdukstork. Utöver detta finns även dimbara downlights i taket samt en ny toppmatad tvättmaskin, perfekt när man vill tvätta hemma. Tvättmöjligheter ges även i föreningens tvättstuga.

Varmt välkomna att boka in er för visning på ett inflyttningsklart boende!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 1, hiss finns ej

Avgift

5 299 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

5 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

1,07739%

Andel av årsavgiften

1,07742%

Reparationsfond

4626 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1979

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 december 2008
Energiprestanda: 166 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

KÄRRA 85:3

Övrigt

-Uteplats
Två uteplatser i två väderstreck. Stor altan på baksidan i sydostläge med delvis tak. Här finns belysning, eluttag, plats för grill m.m. Härifrån nås även gemensam gräsyta och lekplats. Trädäck vid entré i sydvästläge, även här delvis under tak.

-Förråd
Förråd i fristående byggnad vid entrén, isolerat.

-Tvättstuga
Det finns gemensam tvättstuga inom föreningen. Många boende har egna möjligheter till tvättning.

-Parkering
Kan hyras utomhus för 100 kr/månad. Separat kö. Föreningen har även platser i carport för 155 kr/mån. Separat kö.

-Media
Kabel TV och Bredband levereras via ComHem.
Besök www.comhem.se för deras utbud.

-Bra att veta
Riksbyggen har tecknat ett kollektivt avtal för bostadsrättstillägg för de boende. Det räcker därav med vanlig hemförsäkring.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 41

Om föreningen

Riksbyggen Brf Göteborgshus nummer 41 äger fastigheten Kärra 85:3 i Göteborgs Kommun. Föreningen och fastigheten uppfördes 1979 och består av 80 lägenheter i olika storlekar. Fördelning 3 RoK 41 st, 4 RoK 23 st, 5 RoK 16 st. Föreningens adresser är inom Prilyckegatan 153-313.

Säljaren betalar överlåtelseavgiften om 2,5 % av basbeloppet (1113 kr år 2015).
Köparen betalar pantsättningavgift om 1 % av basbeloppet vid pantsättning av lägenheten (444 kr per lån år 2015).

Tvättstuga finns på Prilyckegatan 269. Här finns också bastu och solarium. En samlingslokal som man kan hyra för mindre tillställningar finns också här.

Liten snickarverkstad samt diverse verktyg finns att låna av föreningen.

Cykelrum finns.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

80

TV och Bredband

TV och bredband levereras via ComHem.
Besök www.comhem.se för mer info och utbud.

Parkering

Föreningen erbjuder 69 st platser i carport 155 kr/mån. Samt 50
p-platser utomhus, 100 kr/mån.

Renoveringar

2006: Omläggning av tak.
2009-10: Nya fönster, samtliga i föreningen.
2013: Nya ytterdörrar.
2014-15: Renovering av fasader

Ekonomi

En avgifshöjning om 2% har skett 2015-07-01.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

444 kr

Om området

Hisings Kärra

Redan för 6000-7000 år sedan när inlandsisen dragit sig tillbaka och landet börjat resa sig ur havet flyttade folk in till Kärra-Rödboområdet.1962 byggdes de första radhusen i Kärra och 1972 påbörjades stora utbyggnaden av nuvarande Kärra. Vid foten av Skändlaberget på Hisingen ligger medeltidsbyn Skändla med gårdar. Längs stigarna genom skogar, förbi öppna fält och uppe på bergen, finns skyltar med information om sten-, brons- och järnåldern, vikingar och 1800-talsbönder. På höjderna, med utsikt över slätter och skogar, finns fina picknickplatser. På bergets östra sida ligger en skalgrusbank med rester av små havsdjur, snäckor och musslor m m områden för rekreation.

Kommunikation

Rosa express tar dig snabbt in till centrala Göteborg. Denna går från Gerrebacka via Kärra Centrum in till stan och vidare till Billdal. Från knutpunkten Klareberg finns ett antal andra bussar som tar dig till olika delar av stan.

Närservice

I Kärra centrum finns bland annat bank, post i ICA-butiken, bibliotek, högstadieskola, sim- och sporthall, restaturanger och livsmedelsbutik. Närhet till Bäckebol affärscentrum och IKEA.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad