Klintåsgatan 5

Bilder

  • Såld!

Klintåsgatan 5 , Hisings Backa , Göteborg

Högt belägen villa i populära Backa! Utbyggd 30-tals villa med hela sex rum och nyrenoverat kök och badrum. Härlig uteplats i soligt läge och en stor planterad trädgård som är perfekt för den med gröna fingrar. Förhandsbesiktning gjord. Välkommen på visning!

111 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
111 kvm
Biarea:
45 kvm
Tomtarea:
882,8 kvm
Byggår:
1936
Driftskostnad:
3 346 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 sovrum

Boarea

111 kvm

Biarea

45 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Brunt klinker med skimrande mosaik på golv och ljusa väggar med framtaget tegel på väggar. Köksinredningen består av vita luckor med rostfria handtag och en bänkskiva i trälaminat. Ovan bänkskivan sitter en brun skimrande mosaik. Kyl från Siemens i rosfritt (2013), diskmaskin från Bosch i rostfritt (2013), spishäll från Bosch (2013), fläkt i rostfritt (2010), ugn i vitt från Husqvarna samt en vit micro från Husqvarna.

Badrum

Svart klinker på golv och vitt kakel på väggarna med en svart mosaik som detalj. Här finns wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt ett duschhörn med vikbara glasdörrar.

Toalett

Blå våtrumsmatta på golv och vit och blåmönstrad våtrumstapet på väggar. Här finns wc, handfat, bidé, tvättmaskin (Cylinda), torktumlare (Siemens) samt extra förvaring i skåp.

Generellt om bostaden

Renoveringar: Dränering genom pordränering 2000, norrsidan gjordes år 2007 Fasaden byttes ut på gamla delen 2000 samt 2007 (norr) Fjärrvärme sattes in 2005 (hyrs av Göteborgs stad) Fasaden målad 2007 samt 2014 (söder) Stuprör byttes ut 2007-2011 Kök renoverades 2010 Utbyggnad av huset år 2011 Badrum på entréplan renoverades 2011 Taket byttes ut 2011-2012 Skorsten renoverades och provtrycktes 2012

Välkommen till detta fina och ombonade hem med ett högt läge och i ett populärt område i Backa. Villan ligger vackert på höjden med långsträckt utsikt och i ett ostört läge på en återvändsgata. När du parkerar på den upplysta och stenlagda parkeringen har du den ståtliga villan framför dig, byggd i två etapper, den äldre delen är från år 1936 och den nyare delen från år 2010. Trädgården är välplanerad och planterad med flertalet blommor och fruktträd så som äppleträd, päronträd, syrener, rhododendronbuskar, rosenbuskar och japansk lönn.

Ni välkomnas av den stora hallen med rejäl avhängning i form av inbyggda skjutdörrsgarderober. Det finns gott om plats för mer förvaringsmöblemang i hallen som är ljust tapetserad och med ett laminatgolv. Från hallen når vi direkt bostadens badrum som renoverades 2011 och helkaklades i svart och vitt.

Köket är även det nyrenoverat år 2010. Öppen planlösning mot matsalen med en voluminös köksö och modern inredning i vitt och brunt med exklusiva och noggrant utvalda detaljer. Framtagen tegelvägg och en brun klinker på golvet med en linje av skimrande mosaik. Här har ni lättarbetade ytor att jobba på och mycket förvaring. Som en extra detalj finns inbyggt högtalarsystem samt spotlights i taket. I matsalsdelen ligger en parkett på golvet och väggarna har en ljus tapet med en del av tegelväggen synlig. Mysfaktorn höjs ytterligare med kaminen som extra värmekälla en kall vinterdag. Tänk att inta kvällsteet framför den varma kaminen när snön ligger på marken och vinden viner utanför. I öppen planlösning mot köket finns vardagsrummet som följer samma stuk som matsalen.

Från köket nås även uteplatsen genom dubbeldörrar ut på altanen. Sommartid kommer denna vara välanvänd då den ligger i perfekt solläge! Om kvällsteet på vintern intas framför kaminen kommer garanterat alla måltider under sommaren intas på uteplatsen under ett solskydd.

En halvtrappa leder er in i den nybyggda delen av huset som rymmer två av bostadens fyra sovrum. Pulpettaket ger extra rymd i dessa sovrum som rymmer dubbelsäng och förvaring, genomgående vit parkett och mönstrade tapeter på väggarna. En hall med utgång mot norrsidan av trädgården finns här, en perfekt gräsplätt för fotbollsmatcher och lek.

På övre plan finns ytterligare två sovrum. Det första har parkett liggandes på golvet och en ljus tapet med en liggande panel som fondvägg, fönster i två väderstreck ger ljus. I det andra sovrummet ligger även där en parkett på golvet och ljusrosa tapeter på väggarna, en sidovind har blivit ombyggd till en garderob med skjutdörrar.

I källaren finns flertalet förvaringsutrymmen och hobbyrum, även ett gammalt skafferi finns här samt bostadens frys. Bostadens andra badrum ligger här med en blå våtrumsmatta på golvet och en våtrumstapet på väggarna. Tvättmaskin och torktumlare ryms i detta badrum.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 december 2014
Energiklass: D
Energiprestanda: 112 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Lecasten
Stomme: Regelstomme
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Stor altan med sol mesta delen av dagen. Utgång från köket. Möjlighet att bygga en altan på norrsidan.

Fastighetsbeteckning

Backa 134:6

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad på baksidan huset (tidigare garage).

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

40 160 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 26 160 kr
El: 14 000 kr
Beräknat antal personer: 5

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 791 000 kr, varav byggnadsvärde 796 000 kr

Summa pantbrev

1 595 000 kr

Tomt

Areal: 882,8 kvm
Tomttyp: Trädgård

Tomtbeskrivning

Stenlagd parkering för två bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Fjärrvärme-och bredbandsledningar

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad