Bäckaskiftsvägen 62

Bilder

  • Såld!

Bäckaskiftsvägen 62 , Stureby , Stockholm

ACCEPTERAT PRIS! Attraktivt belägen finner ni denna 1:a med många välbevarade originaldetaljer från byggåret! Ljus bostad med fönster i två väderstreck samt en balkong i soligt sydvästläge. Stor stabil bostadsrättsförening med ordnad ekonomi. Närhet till goda kommunikationer med endast 15 min in till city med tunnelbana. Varmt välkommen på visning!

42 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 258 kr inkl värme, VA, kabel-tv och bredband+gym 90kr/mån
Typ:
Lägenhet
Boarea:
42 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
567
Byggår:
1951
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

42 kvm

Rumsbeskrivning

I Sturebys villaidyll finner ni denna charmiga etta, attraktivt belägen med endast en kort promenad till närmsta tunnelbana.

Väl inne finner du ett hem att trivas i med genomgående fräscha ytskikt. Stambytt badrum från 2007-2009 och ett charmfullt kök med behållen retrostil. Bostaden erbjuder gott om förvaring i inbyggda garderober och en balkong i bästa solläge.

INTERIÖR
HALL
Stor och välkomnande hall med avhägningsmöjligheter i flera originalgarderober. Vitmålade golv i hall och kök samt väggar målade i vitt och ljusa kulörer.

KÖK
Rymligt funkiskök med sneda skjutdörrsskåp, här finns gott om förvaring bakom vita skåpluckor. Härligt ljusinsläpp från ett stort fönster och en matplats som rymmer ett matbord med plats för 4-6 personer. Den maskinella utrustningen består av en en helt ny kyl/frys och en spis med kolfilterfläkt ovan.

VARDAGSRUM/ SOVRUM
Stort vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från fönsterparti och utgång till balkongen i soligt läge. Lättmöblerat och gott om plats finns för soffgrupp, mediamöbler, säng och övriga möblemang. Perfekt rum för dom sociala stunderna med vänner och familj. En snygg detalj är den vackra originaldörrarna från byggnadsåret.

BADRUM
Helkaklat och stambytt badrum med stort insynsskyddat vädringsfönster. Här finns WC, tvättställ med spegelskåp ovan, badkar med draperi. Förberett för tvättmaskin.

ÖVRIGT
Till bostaden hör ett förråd i källaren.
Gym och relax-avdelning för föreningens medlemmar att hyra finns i grannhuset för endast 90 kr per månad.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 258 kr inkl värme, VA, kabel-tv och bredband+gym 90kr/mån

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

ovanstående är enligt schablon.

Andel i föreningen

0,54878%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 april 2018
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Virkesstapeln 1

Förening

Namn

Brf Sturebo

Om föreningen

Brf Sturebo är en trivsam äkta förening bestående av 140 bostadslägenheter fördelade på sju stycken flerbostadshus. Brf Sturebo registrerades hos bolagsverket 2011-03-29. Av dessa 140 bostäder är 31 st hyresrätter som på sikt kommer säljas av och inbringa mer kapital till föreningen. Föreningen har även 30 st lokaler.

Stor innergård med lekplats för barnen, grillplats för de vuxna och flertalet sittgrupper. Gården erbjuder boulebana och för de som önskar finns möjlighet att få en odlingslott att nyttja.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida, vänligen besök www.brfsturebo.se för ytterligare information!

Bostadsrättstillägg bekostas av föreningen och ingår i deras fastighetsförsäkring. Bostadsrättsinnehavaren behöver därför enbart teckna hemförsäkring.

Antal lägenheter

140

Antal hyresrätter

31

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till kabelnät med leverantör ComHem, föreningen har ett avtal där bredband 100/10 och kabel-tv med cirka 17 digitala kanaler ingår. Internet: Bredband via ComHem ingår i månadsavgiften.

Det finns även fibernät i föreningen, koppla in nätverkskabeln i det uttag som är aktivt, så kommer ni komma till en portal där ni kan beställa Bredband, TV och Telefon beroende på vilken leverantör ni väljer.

Parkering

I föreningen finns det 7 st garageplatser som går att hyra för 700 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Det finns även 20 st parkeringsplatser som går att hyra för 250 kr/mån som det också är separat kö till. Gratis parkering råder på närliggande gator i området.

Renoveringar

Genomförda renoveringar i föreningen:
Stambyte: 2007-2009
Balkonger, fasader och fönster: 2010-2011
El moderniserad: 2007-2009
Nya entréportar: 2011
Ny byggnad med tvättstugor uppfördes: 2012
Egna undercentraler installerades: 2014
Drenering: 2016
Stambyte i källarplan 2016-2017
Ommålning av samtliga trapphus: 2017
Nyanläggning av gym och bastu: 2018

KOMMANDE
Återställningsarbete och annat arbete med föreningens utomhusmiljöer pågår och beräknas färdigställas under 2019.

Elstigar och centraler planeras att projekteras och upphandlas under 2019 och utförs därefter.

Ekonomi

Föreningen genomförde under 2015 en utredning om rättvisa avgifter vilken visade att avgifterna låg på en rimlig nivå. Några avgiftshöjningar är därför inte planerade.

Hyrorna för de kvarvarande hyresrätterna höjdes efter förhandling med Hyresgästföreningen Stockholm med 2.0 procent per den 1 januari 2019.

Vid utgången av 2018 hade föreningen 45 655 000 SEK i långfristiga skulder. Aktuell amorteringsplan inkluderar årliga amorteringar på 320 000 SEK. Föreningens huvudbank för konton och lån är Handelsbanken.

Finns det några avgiftshöjningar eller andra avgiftspåverkande åtgärder diskuterade, planerade och/eller beslutade?
Ja, ny nivå på tomträttsavgäld kommer eventuellt att ha påverkan på föreningens avgiftsnivå. Detta kommer att utredas vidare. Inget planerat eller beslutat i dagsläget.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

ja

Äger föreningen marken?

Tomträtt, nuvarande avtal löper till och med 2020-12-31. Föreningens tomträttsavtal förnyas per 2021-01-01 vilket innebär en avsevärd höjning från dagens nivå. Tomträtten kommer för 2021 ligga på 620 800 kr, för 2022 på 690 900 kr, för 2023 på 760 900 kr, för 2024 på 831 000 kr och för att slutligen hamna på 904 000 kr per år vilket kommer att gälla till och med år 2030.

Överlåtelseavgift

1593 kr

Pantsättningsavgift

683 kr

Övrigt

Tvättstugorna ligger i en separat byggnad på gården och är ny från 2012. Här finns totalt fyra tvättstugor varav tre med
fintvätt, torktumlare och torkskåp samt en med maskin för grovtvätt.

Föreningslokal finns tillgänglig för medlemmarna att boka.

Föreningen har ett gym som medlemmarna får nyttja samt en nybyggd bastu / relaxavdelning , en avgift på 1080 kr tas ut för att nyttja gymmet.

Flera populära lekparker finns precis runt hörnet.

Om området

Stureby

Stureby är ett barnvänligt, charmigt och tilltalande område med blandad bebyggelse. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende.

Kommunikation

Till Stureby tar man sig med tunnelbanans gröna linje 19 som passerar området. Det finns även bra busskommunikationer med linjerna 161 och 163 via Enskede, Svedmyra och Älvsjö. Cykelavstånd intill Södermalm på ca 15 minuter.

Närservice

Området är barnrikt och det finns ett stort antal förskolor samt den välrenomerade Sturebyskolan från årskusrs 1 till 9. Det finns även ett flertal förskolor och specialskolor i närliggande områden.

Från Stureby är det ca 3-4 km till Stockholm Globe Arenas - Skandinaviens största evenemangsområde med sport-, musik- och nöjesarrangemang. I Globen City finns allt och lite till av service, affärer och restauranger. Den golfintresserade har Årsta Golf med Driving Range och korthålsbana till sitt förfogande. För mat och diverse finns den välsorterade ICA-butiken BEA Stureby är även ett barnvänligt område med många trevliga grönområden och parker, exempelvis Vivstavarvsparken. På promenadavstånd finns tillgång till trevliga Enskede Värdshus, välsorterade ICA Kvantum, apotek, vårdcentral m.m.

Karta

Hör av dig till Ola Sjölund för mer information!

Ola Sjölund

Ola Sjölund

Skarpnäck

Enskede

Årsta

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-428 44 20

ola.sjolund@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad