Rönnapelvägen 20

Bilder

  • Såld!

Rönnapelvägen 20 , Skarpnäck/Pungpinan , Stockholm

ACCEPTERAT PRIS!
Varmt välkomna till ett mycket trivsamt kedjehus i två plan med häftig arkitektur, stora ljusa sällskapsytor, vardagsrum med takhöjd om 5,5 meter samt braskamin. 4 mysiga sovrum, 2 uteplatser med bra solläge och en stor takterrass! Härlig jacuzzi på tomten som ingår i köpet.

Tillhör en ekonomisk stabil bostadsrättsförening med låg avgift för sina medlemmar, inkluderat vatten, TV/Internet och P-plats i carport (2 normalstora bilar ryms).

Här bor du i ett lugnt och naturnära område men också nära till flertalet kommunikationsalternativ för att ta sig in till city på bara 20 minuter.

Välkommen på visning!

143 kvm, 6 rok

Månadsavgift:
2 650 kr Inkl kallvatten, TV/Internet (Telia) och p-plats i carport
Typ:
Kedjehus
Boarea:
143 kvm
Biarea:
0 kvm
Lägenhetsnummer:
10
Byggår:
2009
Driftskostnad:
2 947 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum

Boarea

143 kvm

Rumsbeskrivning

HALL/ENTRÉ
Från en möblerbar uteplats på framsidan kliver du in till en välkomnande hall med fantastiskt golv av natursten följt av ett ljust trägolv. Förvaring i garderob intill och utrymme finns för upphängning av ytterkläder och skor.

TVÄTTSTUGA, groventré
Till höger finns en groventré från husets carport. En tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, flertalet förvaringsskåp samt en värmepump. Alla hushåll har en egen värmepump som driver runt uppvärmningen av huset (värmeslingor på entréplanet kompletterat med element på ovanvåningen) samt varmvattnet. Driftkostnad finns redovisad tillsammans med nuvarande ägares hushållsel.

BADRUM, entréplan
Längre in finns ett badrum med dusch. Ett helkaklat fräscht utrymme med glasvägg som skärmar av duschdelen, WC, vädringsfönster ovan, förvaringsskåp med större spegel, handfat med kommod och spegel. Komfortabel golvvärme och takspotlights med dimmerfunktion.

SOVRUM
Ett av sovrummen finns på entréplanet. Altandörr ut till husets baksida och uteplats. Ett rofyllt sovrum att sova gott i om natten. Målad fondvägg i ljust grön nyans och i övrigt vita väggar. En trivsam kombination i flera rum. Praktisk garderobslänga i rummet.

KÖK, öppen planlösning mot vardagsrum
Kök och vardagsrum i fil, fantastisk rymd och social yta att njuta av tillsammans med vänner och familj. Större köksbord ryms vid ett generöst fönsterparti från golv till tak, insynsskyddad och grönskande häck utanför. Ett fullt utrustat kök med snygg design. Integrerad kyl , frys och diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn och varmluftsugn i lämplig höjd. Utrustning från byggåret 2010 förutom den nyligen installerade induktionsspisen. God förvaring bakom vit skåpsinredning i flertalet lådor och skåp. Dessutom hittar du ett extra förvaringsutrymme under trappan upp till husets övre plan, ett perfekt skafferi!

VARDAGSRUM
Ett rymligt och stort vardagsrum att placera stor soffgrupp och mediamöbel intill. Här kan du också njuta framför en fungerande och väl använd braskamin! Slående takhöjd tillsammans med optimala ljusinsläpp från stora fönster som vetter ut mot husets baksida och uteplats. Vackra djupa fönsterbänkar av samma natursten som golvet i hallen.

UTEPLATS
Magisk uteplats med ett härligt spabad som ingår i köpet! Större trädäck förlängt med lagom stor grästomt, ett privat läge med avgränsande syrénbuske. Goda solchanser under sommarhalvåret då solen står högt på himlen. Optimalt läge för härliga grillkvällar och avslappnande kvällsdopp. På trädäcket ryms det en loungemöbel, grill samt en matplats (befintlig paviljong ingår i köpet om så önskas). Förråd intill.

ÖVRE PLAN
Trappen upp tar dig till det övre planet med 3 sovrum, ett rymligt sällskapsrum/allrum och en stor terrass. Sällskapsrummet går att bygga om till ytterligare ett sovrum om så önskas. Stort badrum med lyxen av två handfat med förvaring under, större spegel, snyggt badkar, stilren handdukshängare och WC. I sovrummen finns flertalet garderober och förvaringsutrymmen, knapp insyn. Utgång från två håll till terrassen.

Sammantaget är detta en oerhört tilltalande och modern bostad med få motstycken. Närheten till såväl kommunikationer mot City som härliga naturupplevelser gör att du får det bästa av två världar. Varmt välkommen!

ÖVRIGT
Gästparkering finns i området, mot sportfältet.
Internet 200 mbit /TV med grundutbud av kanaler via Telia, obligatoriskt tillägg, ingår i utannonserad avgift.
Spabad och paviljong ingår i köpet. Övriga möblemang så som möbler och grill kan diskuteras.

Byggnad

Byggnadstyp

Kedjehus

Byggnadsår

2009

Uppvärmning

Frånluftsvärmeväxlare

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Pungpinan 10

Förening

Namn

Brf Sparsamheten

Om föreningen

Föreningen Brf Sparsamheten består av 19 nyproducerade radhus idylliskt belägna vid Skogskyrkogården.

Brf Sparsamheten bildades 2008 och är belägen på Rönnapelvägen 2-38 i Skarpnäck. Fastighetens byggnader är uppförda 2010 av Byggnadsfirman Erik Wallin AB

Sparsamheten är en obelånad bostadsrättsförening där marken är upplåten med tomträtt. Nämnas bör också att kvarteret var nominerat till årets Stockholmsbyggnad 2010 av Stockholm Stad och att arkitektfirman Kjellander & Sjöberg ritat husen. Byggnadsfirman Erik Wallin AB har en byggfelsförsäkring för att täcka kostnader som kan uppstå om något skulle vara fel i huset gällande material, konstruktion eller utförande. Försäkringen gäller i 10 år och gäller från godkänd slutbesiktning.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

19

TV och Bredband

Föreningen har ett gruppavtal för bredband och kabel-tv, via Telia.

Parkering

Tillhörande parkeringsplats finns till huset, i carport. Utöver det finns gästparkeringsplatser vid infarten till husen vid kolonilotterna.

Renoveringar

Kedjehusen är fortfarande nya och därför har större renoveringar inte varit aktuella. Föreningen kommer inom några år att måla om husen utvändigt.

Ekonomi

Föreningen är obelånad och har därför en mycket stabil ekonomi. Inga inplanerade avgiftsförändringar i nuläget, kontrollerat med styrelsen 2019-09-19

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Tomträtt.
2019- 2703000 kr per år
2020- 283 200 kr per år
2021- 296 300 kr per år
2022-309300 kr per år
2023- 322 400 kr per år fram till 2028.

Om området

Skarpnäck/Pungpinan

OMRÅDE
Pungpinan är ett mycket omtyckt och populärt villaområde söder om Stockholm. Området är ett av Stockholms första småstugeområden med bebyggelse från 1920-30-talet och är i Stockholms översiktsplan redovisad som en värdefull kulturmiljö av riksintresse. Namnet Pungpinan kommer från krogen Pungpinan, som låg norr om dåvarande Tyresövägen, nuvarande Skarpnäcksvägen just öster om Skogskyrkogården. Krogen fick sitt namn av att man där "pinade" sin penningpung för att betala brännvinet.

Det är promenadavstånd till både Kärrtorp, Skarpnäck och Bagarmossens T-bana (grön linje) som tar dig till Stockholm C på cirka 15 minuter. På Gamla Tyresövägen går bussar mot Kärrtorp och Gullmarsplan (816, 180 och 811).

Från bostaden tar du dig ut till serviceutbudet i Skarpnäck, såsom t.ex. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2019/2020. Apotek, Bank, Coop och ICA-butik finns i Bagarmossen samt Kärrtorp.

Inte långt från bostaden ligger Skarpnäcks koloniområde som är ett av Europas allra största koloniområden.
I det rika naturområdet vid Nackareservatet som ligger i närheten, finns både badsjöar (Flaten, Söderbysjön, Hellas gården med Källtorpsjön) och skogar, koloniområde, golfbana och utrymme för sportaktiviteter. Strax intill ligger även Skogskyrkogården. Skogskyrkogården upptogs 1994 på UNESCO:s världsarvslista och skyddas idag som såväl "Världsarv" som "Riksintresse för kulturmiljövård".

I området finns ett flertal grundskolor, förskolor, gymnasieskola i Kärrtorp och härliga lekplatser, varför området är mycket populärt bland barnfamiljer.

Karta

Hör av dig till Ola Sjölund eller Anna Isaksson för mer information!

Ola Sjölund

Ola Sjölund

Skarpnäck

Enskede

Årsta

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-428 44 20

ola.sjolund@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad