Hjovägen 3

Bilder

  • Såld!

Hjovägen 3 , Hammarbyhöjden , Stockholm

Välkommen hem till denna supermysiga bostad belägen på populära Hjovägen. Här finner du en välplanerad 2:a med smakfulla materialval, genomgående välbevarade ytskikt med vackra trägolv och fransk balkong. Vardagsrummet erbjuder härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti som ger lyster åt rummets stavparkett. Vardagsrummet är väl tilltaget och lätt att möblera, ett utmärkt rum för de sociala stunderna med vänner och familj.

Här bor du i stabila Brf Stockholmshus nr 4 som är en välskött förening bestående av 191 bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är väldigt lågt belånad och äger marken. I månadsavgiften ingår värme, vatten, Tv-basutbud, källarförråd, gemensam tvättstuga samt möjlighet att nyttja föreningens hobbyrum och bastu.

Sammantaget är det ett boende med optimalt läge och välbevarad charm i direkt närhet till naturområde så som Nackareservatet, men också kort promenadavstånd till tunnelbana och närservice. En bostad som absolut upplevs bäst på plats. Varmt välkommen på visning!

41 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 266 kr inkl värme, VA, TV-bas
Typ:
Lägenhet
Boarea:
41 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
86
Byggår:
1943
Driftskostnad:
608 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

41 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Inbjudande hall med gott om förvaring direkt innanför dörren. Här möts du av välbevarad parkett på golvet och vitmålade väggar. Hallen ansluter till vardagsrummet, badrummet och köket.

KÖK
Charmigt och välplanerat kök med goda förvaringsutrymmen bakom ljus skåpssinredning med vitt kakel ovan diskbänk. Generöst ljusinsläpp från fönsterparti och vackert trägolv. Goda arbetsytor genom extra arbetsbänk, med tillhörande hyllsystem. Maskinell utrustning i form av gasspis, gasugn, fläkt och kyl/frys.

SOVRUM
Rofyllt sovrum med målade väggar i ljus kulör. Här får du plats med säng och tillhörande sängmöbel, samt förvaringsgarderober mot väggen som separerar sovrum och vardagsrum. Från sovrummet tar du dig till vidare till kök och vardagsrum.

VARDAGSRUM MED FRANSK BALKONG
Ljust och luftigt vardagsrum, här får du plats med en stor soffgrupp, förvaring och tv-möblemang. Generöst fönsterparti och fransk balkong som bidrar till härligt ljusinsläpp. Ekparkett på golv och vitmålade väggar.

BADRUM
Fräscht badrum från stambytet 1993-94, vitt kakel på väggar med kakelbård i sober ton och plastmatta på golv. Utöver detta är badrummet utrustat med vädringsfönster, duschhörna, wc, tvättmaskin och tvättställ.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör två förråd, ett mindre matförråd och ett större källarförråd.
OBS! Lägenheten är registrerad som 1 rum och kök.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 266 kr inkl värme, VA, TV-bas

Driftskostnad

7 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 800 kr
Övrigt: 3 000 kr

Kommentar

Kostnaderna under övrigt avser kostnad för gas. Kostnaderna innehåller schabloniserade värden.

Andel i föreningen

0,4514%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1943

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 januari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 199 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Kristallkronan 1

Förening

Namn

Brf Stockholmshus nr 4

Om föreningen

BRF Stockholmshus nr 4 har varit en bostadsrättsförening ända sedan husen byggdes 1943. Det var Riksbyggen som uppförde husen och föreningen döptes därför i enlighet med deras dåvarande principer. Under 1990-talet lämnade föreningen Riksbyggen-organisationen, men grunden i föreningen har alltid varit intakt.

Föreningen består av 191 st lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt.
Det finns fyra stycken tvättstugor (Läckövägen 21 & 22 och Finn Malmgrens väg 92 & 94), varav 1 med grovtvätt.
Grovsoprum finns. Det finns också en hobbylokal och en bastu som föreningens medlemmar får nyttja.

Möjlighet att hyra övernattningsrum finns. Ligger i huset vid Läckövägen 22-24.

Föreningen äger marken, ingen tomträttsavgäld utgår.

Förening med god ekonomi, ingen planerad höjning av avgiften. Föreningen har kollektivt bostadsrätttillägg.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

191

TV och Bredband

Föreningen har fiberbaserat nätverk till varje lägenhet som driftas av Open Universe. Via detta kan man ansluta bredband, telefoni och TV från olika leverantörer. Se mer på https://www.openuniverse.se/.

TV-leverantör ComHem. Ett antal analoga kanaler ingår i hyran. Medlemen tecknas själv avtal med ComHem för tjänster utöver dessa. Se mer på www.comhem.se.

Parkering

Det finns 52 p-platser, kostnad 300 kr/mån utan el. Kösystem tillämpas, för närvarande rätt lång kö. Avgiftsparkering längs gatorna i området mot Taxa 4, Stockholms stad.

Renoveringar

1980 - Taken renoverades
1993-94 Stambyte badrum och kök
1993 - Elstigar byttes
1993 - Fasad och balkonger renoverades
2007 - Gården fräschades upp och lekplatsen renoverades
2009 - Fiber installerades
2011 - Ommålning källare samt ytterdörrar
2014 - Mekanisk frånluft
2017 - Ny torktumlare och torkskåp till tvättstuga

Inga andra större renoveringar planerade.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsändringar, kontrollerat med styrelsen 2018-06-20. Föreningen har i övrigt en mycket god ekonomi med en låg belåning på endast 1243 kr/kvm, detta i kombination med friköpt mark.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, max två personer.

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Arne Strömberg

Om området

Hammarbyhöjden

Hammarbyhöjden är ett attraktivt och mycket populärt område alldeles i utkanten av innerstan. Här bor man i trevliga kvarter med närhet till både storstad och natur.

Från bostaden har man även absolut närhet till omtyckta Nackareservatet. Här har du gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter med bland annat bad i Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, joggingspår och vackra promenadvägar. Ett stenkast från bostaden finns skidbacke, barnvänliga lekparker och Nytorpsbadet.

I Hammarbyhöjden får man verkligen det bästa av två världar med sitt citynära läge där man ändå har lyxen att kunna dra sig undan den värsta storstadsstressen i en grönskande miljö. Hammarbyhöjden är ett levande och attraktivt område där både gammal som ung trivs. Välkommen till trevliga Hammarbyhöjden.

Kommunikation

Beroende på bostadens läge har man endast en kort promenad till både Hammarbyhöjdens och Skärmarbrinks tunnelbanestation.

Närservice

Till Globen och Tele2 Arena är det promenadavstånd med ett 60-tal olika butiker, ICA Supermarket Globen, banker, restauranger, systembolag och ett stort nöjesutbud. Vid Finn Malmgrens plan finns bland annat mataffär, videoaffär, pizzeria, apotek, sushi-servering, gym och blomsterbutik. Tidaholmsplan i närheten har en thai-restaurang och mysigt café. Bageri och catering på Malmövägen, Turteatern i Kärrtorp. Källsorteringsstationer finns i närheten, bland annat på Finn Malmgrens väg och på Garagevägen.

I området finns det flera förskolor.

Parkering

Boendeparkering i området genom Stockholms stad för en kostnad om 500 kr/mån. Korttidsparkering genom Taxa 4.

Karta

Hör av dig till Adam Soliman för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad