Borgmästargatan 9

Bilder

  • Kommande®

Borgmästargatan 9 , Södermalm SoFo , Stockholm

Beläget i SoFo med närhet till Vitabergsparken och Nytorget finner ni denna yteffektiva 2:a om 41 kvadratmeter. Lägenheten ligger på andra våningen och erbjuder en optimal planlösning berikat med ljusinsläpp från det stora fönstret. Köket ligger i anslutning till vardagsrummet vilket ger en härlig och öppen socialyta. Stabil och omtyckt förening. Kontakta mäklare för mer information.

41 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 128 kr Värme, vatten, bredband 1000 Mb/s, Comhems grundutbud och bostadsrättstillägg ingår i avgiften.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
41 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1930
Driftskostnad:
316 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

41 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna ytterst välplanerade och stilrena lägenhet! Lägenheten karaktäriseras av sitt ljus, sina väldisponerade ytor. Rummet erbjuder gott om plats för en rejäl soffgrupp samt förvaring eller arbetshörna. Sovrummet rymmer en stor dubbelsäng. Stabil och stambytt äkta bostadsrättsförening belägen på bästa adress, bussar, affärer och kroglivet strax utanför porten.

Denna pärla disponeras enligt följande:

Hall/Entré: Rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter. På golvet ligger ett läckert trägolv som återfinns i stora delar av lägenheten.

Kök: Stilrent och fräscht kök. Bra förvaringsmöjligheter genom ett stort antal skåp i hela köksdelen. Med plats för ett mindre barbord i hörnet vilket fungerar utmärkt som arbetshörna. . Maskinell utrustning finns i form spis, ugn och kyl, frys och diskmaskin.

Vardagsrum: Det mycket rymliga och ljusa sällskapsrummet erbjuder gott om plats för rejäl soffgrupp samt förvaring eller arbetshörna. Ljusa väggar och stort ljusinsläpp ger en behaglig miljö i rummet. God förvarning i den stora garderoben med walk in closet känsla.

Sovrum: Mycket praktiskt och rymligt sovrum där utrymme finns för en rejäl dubbelsäng. Sovrummet har dörr mot vardagsrum och ett stort fönster som vetter ut mot Borgmästargatan.

Badrum: Fräscht och rymligt badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet som dessutom är utrustad med behaglig golvvärme. Här finns WC, kommod, dusch, spegel.

Detta är sammantaget en välplanerad 2:a med goda funktioner och en stor portion charm. Till varje våningsplan finns en gemensam balkong att nyttja med bord och stolar. Föreningens innergård är en riktig oas i staden som nyligen renoverades och är väldigt uppskattad av föreningens medlemmar.

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Avgift

2 128 kr Värme, vatten, bredband 1000 Mb/s, Comhems grundutbud och bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

Driftskostnad

3 792 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 992 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,42574%

Andel av årsavgiften

0,42189%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

30-tals hus

Byggnadsår

1930

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Kv Ljuset 1

��vrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd. Det finns flera gemensamma lokaler för de boende t ex cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum samt en övernattningslägenhet som kan hyras. Tvättstugorna är renoverade och består av tre bokningsbara rum, samt en maskin som ej går att boka i förväg och en grovtvättmaskin, torkskåp och även ett stort torkrum. Föreningen har en trevlig och välskött innergård med syrenbersåer, grillplatser med bord och stolar som får användas fritt för föreningens medlemmar.

Förening

Namn

Brf Ljuset

Om föreningen

Brf Ljuset är en äkta förening som registrerades år 1928 och fastigheten byggdes under åren 1929-30. Föreningen är en av Södermalms största och utgörs av ett helt kvarter med 12 trappuppgångar.

Det finns också flera gemensamma lokaler för de boende t.ex. cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum samt tre övernattningslägenheter som kan bokas. Dessa lägenheter finns i uppgång nr 9.

Tvättstugorna, som går att boka online, är renoverade och består av tre bokningsbara rum, samt en maskin som ej går att boka i förväg och en grovtvättmaskin, torkskåp och även ett stort torkrum. Det finns två tvättmaskiner och en torktumlare i varje rum och torkskåp i separata rum. Det finns en väldigt trevlig och välskött innergård med syrenbersåer, grillplatser med bord och stolar.

För mer info kring föreningen, se dess informativa hemsida: www.ljuset.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

261

Antal lokaler i föreningen

14

TV och Bredband

Ownit levererar 1000 Mb/s som ingår i avgiften.
Comhem levererar kabel-TV. Grundutbudet ingår i avgiften.

Renoveringar

Genomförda renoveringar:
1995 - Byttes VA-stammar och el-stigar.
2001 - Installerades ett fastighetsnät för bredband anslutet till stadsnätet.
2002 - Renoverades gården.
2002-2004 - Renoverades trapphusen av Björkstads måleri
2009 - Införande av elektroniskt låssystem
2010 - Renovering av balkonger
2010 - Stamspolning och ventilation
2010 - 2011 - Ombyggnad av vind till lägenheter
2011 - Taket byttes
2011 - 2013 - Punktrenovering av fasad
2011 - 2014 - Fönsterrenovering
2015 - Stamspolning
2017-Spolning av nedre stammar
2017- OVK
2018 - Gårdsrenovering

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2017-2040
Inga större projekt planeras inom den närmaste tiden.

Ekonomi

Finns inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2019-02-07

Långfristiga skulder: 27.627.999 kronor
Årsavgift / kvm bostadsrättsyta: 681 kronor.
Föreningens lån / kvm bostadsrättsyta: 2860 kronor.
Soliditet : 45 %
Kassa och bank 300 293 kronor.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Delat ägande är ok, dock måste boende i lägenheten äga minst 25%.

Äger föreningen marken?

Föreningen äger tomtmarken.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

I föreningens fastighetsförsäkring ingår numera alla lägenheters bostadsrättstillägg som man tidigare själv fått försäkra via sin hemförsäkring. Bostadsrättstillägget kostar normalt 300-600 kr/år beroende på bolag. I och med att det nu ingår i vår gemensamma fastighetsförsäkring behöver man inte teckna det själv. Man måste dock fortfarande ha egen hemförsäkring

Om området

Södermalm SoFo

Här bor du mitt i SoFo, ett av Södermalms kanske mest gemytliga kvarter, som är och förblir ett av stadsdelens mest eftertraktade områden att bo i. Läget är optimalt med ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära restauranger i området. Nytorget ligger ett stenkast bort med pärlor som Urban Deli. Vitabergsparken ligger också nära med parkteater och konserter sommartid. Katarina Bangata ligger inte långt bort med bl.a. populära "Bondens Marknad" om sommaren. Varför inte strosa längs med kanalen eller ta färjan över till Hammarby Sjöstad? Med promenadavstånd når du även Skanstulls populära köpcentrum med allt från inredningsbutiker till klädaffärer och livsmedelsbutiker, som bidrar till områdets unika och levande atmosfär. På gångavstånd finns Eriksdalshallen som erbjuder både inomhus- och utomhusbad, samt gym och badminton. Här bor du med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar närområdet där bland annat buss nr 2 och 3 trafikerar Folkungagatan samt Renstiernas gata. T-bana (grön linje) vid Skanstull respektive Medborgarplatsen som man når via en kort promenad.

Närservice

Mindre livsmedelsbutik finns i en direkt närhet till lägenheten, bland annat omtyckta Urban Deli. ICA finns på Folkungagatan, ca 5 min promenad ifrån lägenheten.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 75 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Christoffer Gatara för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad