190
MED3AB57AF6E3CD424BB05661F11711B8E4

Timmermansgränd 1, 6 tr Södermalm - Maria Magdalena, Stockholm

Kommande®

Södermalm - Maria Magdalena, Stockholm

Timmermansgränd 1, 6 trFakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

51 kvm

VÅNING

6 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

50

MÅNADSAVGIFT

2 452 kr

BYGGÅR

1987

Snart saluförs denna 2:a högst upp i huset med fina burspråk! Välkomna till en ljus lägenhet som erbjuder den perfekta planlösningen med stora sociala ytor och välplanerat sovrum med stor klädkammare/förråd. I lägenhetens vardagsrum och sociala del finns det gott om plats för möblemang i form av soffa och tv-möbel. Framför det härliga burspråket om så önskas kan matplatsen placeras för att kunna avnjuta utsikten från matbordet. Bostaden är belägen i populära Brf Måttbandet i Stockholm som är en solid och fin förening. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

51 kvm

LÄGENHETSNUMMER

50

VÅNING

6 av 6, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

2 452 kr

BYGGÅR

1987

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

Om området

Omtyckt läge med närhet till både Mariatorget och Mariaberget. Flertalet smickrande utsiktspunkter med Ivar Los park och Monteliusvägen som de mest populära, där du slås av utsikten av Riddarfjärden med Stadshuset och Stockholms City i bakgrunden. Ett lugnt område med fantastiska promenadstråk t.ex runt Årstaviken och Tantolunden, samtidigt som du har närhet till Södermalmspulsen runt Mariatorget, Hornsgatan, Medborgarplatsen och Götgatan. Mängder av trendiga restauranger och barer i området såsom klassiska Rival på Mariatorget, Tabbouli på Tavastgatan med libanesiska smaksensationer, Himlen i skrapan som erbjuder en fantastisk utsikt över Stockholm, Häktet på Hornsgatan med brett cocktailutbud och A BOWL vid Blecktornsgränd med inspiration från Asien samt mellanöstern. Sommartid stoppas trafiken på Swedenborgsgatan och görs om till en härlig gågata med uteserveringar från flertalet restauranger!

KOMMUNIKATION

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans röda linje från Mariatorget samt grön linje från Medborgarplatsen. Gott om bussförbindelser från närliggande gator och vid Södra Station finner du även pendeltåget.

NÄRSERVICE

Gott utbud av Apotek och livsmedelsbutiker där Hemköp, Coop och välsorterade ICA Kvantum ligger på rad bara några meter utanför porten. På Medborgarplatsen har du saluhallen. Ett stenkast längre ligger Willys Mariahallen i korsningen Hornsgatan/Torkel Knutssonsgatan samt ICA Aptiten med omtyckt fiskdisk. Det mysiga området på Mariaberget erbjuder mängder av populära restauranger, trendiga barer, mysiga caféer samt goda shoppingmöjligheter med många spännande butiker. I närheten nås också Skrapan och Ringen med sitt breda shoppingutbud.

PARKERING

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 75 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,2754 %

Byggnad

BYGGNADSTYP

Flerfamiljshus

BYGGNADSÅR

1987

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

Förening

NAMN

Brf Måttbandet i Stockholm

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

232

VARAV HYRESLÄGENHETER

13

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

19

EKONOMI

Nyckeltal för 2020
Lån/kvm bostadsrättsyta 3869 kr
Kassa och bank 15 840 108 kr
Långfristiga skulder 70 030 129 kr

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Delat ägande godkänns med förutsättningen att den som bor i bostaden äger minst 10 %.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Nej. Från 2019 kommer tomträttsavgälden att höjas stegvis för att under 2023 ha nått sin nivå för den nya avgälden. Den kommer då att ha ökat från nuvarande 2 736 500 kr per år till 5 124 000 kr per år.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 190 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

476 kr

OM FÖRENINGEN

Brf Måttbandet i Stockholm förvärvade fastigheterna Måttbandet 1 med adresserna Timmermansgränd 1 och 3 samt Magnus Ladulåsgatan 25 och 27. Måttbandet 2 med adresserna Magnus Ladulåsgatan 15 - 21. Måttbandet 3 med adresserna Magnus Ladulåsgatan 7, 9, 11 och 13 samt Lehusens gränd 2 och 4. Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://mattbandet.se/ samt i bilagd årsredovisning.
Den totala lägenhetsytan uppgår till 18599 kvm.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns ett fräscht gym, 3 tvättstugor, 2 gästlägenheter som finns att hyra för 150 - 300 kr/dygn, cykel- och barnvagnsförråd, snickarrum, målarutrymme, bastu och replokal för musik.

Föreningen har en fin och nyrenoverad innergård med grillplats, körsbärsträd, planteringar och lekplats. Det finns en trädgårdgrupp.

Möjlighet att delta i kollektivhusföreningen.
I en av fastigheterna inom Brf Måttbandet finns även kollektivhusföreningen Södra Station som nyttjar föreningens lokaler för sin verksamhet. Alla medlemmar i Bostadsrättsföreningen Måttbandet har möjlighet att ansöka om medlemskap i Kollektivhusföreningen (250 kr per år) och därefter delta i verksamheten utifrån intresse och möjlighet. Köket och matsalen är hjärtat i den kollektiva verksamheten och matlagen serverar middag måndag-torsdag under terminerna för en mindre kostnad. Läs mer på www.sodrastation.org

TV OCH BREDBAND

Kabel-TV levereras av ComHem och tecknas separat. Fiberbredband tecknas också separat och levereras av Open Universe. Erbjuder upp till 1000/1000 mbit (på openuniverse.se kan man fylla i adressen och få upp samtliga leverantörer och hastigheter man kan välja på). OBS! Från 1/9 kommer föreningen ha gruppanslutningen 1G via Bahnhof som ingår i avgiften. Den ersätter då Open Universe.

PARKERING

Brf Måttbandet är del i södra stationsområdets garagesamfällighet som omfattar ett tiotal garage. Brf Måttbandet äger garage B vid Lehusens Gränd, men plats kan hyras i valfritt garage inom samfälligheten. De garage som ligger närmast är på Lehusens Gränd (garage B med 88 platser) samt på Timmermansgränd (garage C med 58 platser). Vill man hyra en plats kontaktar man HSB på telefon tfn 010-442 11 00, eller 010-442 13 79.
Lättillgänglig boendeparkering finns i direkt anslutning till bostaden. Boendeparkering på gatan kan ansökas om via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Biljett kan lösas för 1.100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn. Taxeområde 3: 15 kr/tim vardagar 7-19, 10 kr/tim lördagar 11-17, övrig tid gratis parkering. I kvarteret finns även två parkeringshus, P-hus Magnus Ladulås (Magnus Ladulåsgatan 44) och Libellgaraget (Magnus Ladulåsgatan 14).

RENOVERINGAR

De renoveringar som utförts efter ombildningen består av:
2010 stamspolning
2011 elektroniskt låssystem till ytterdörrar och lokaler
2012 renovering och målning av yttertak, trapphus samt nytt gym med dusch och toalett.
2014 stamspolning
2015 Hissrenovering samt installation av låsbar grind mot Södermalmsallén och nya grindar mot gränderna. Kontrollbesiktning återstår.
2016 Stamspolning
2017/2018 Garagerenovering
2018/2019 Renovering av innergård
Föreningen följer nu en underhållsplan som man tog fram under 2013.

Kommande renoveringar: Föreningen har ett pågående ventilationsprojekt och planerar att renovera portarna.

ÖVRIGT

Föreningen har tecknat en försäkring hos Folksam som även omfattar bostadsrättsinnehavare gällande bostadsrättstillägget. Försäkringsvillkoren finns under viktiga dokument på hemsidan. Brf Måttbandet har anlitat Einar Mattsson för både fastighetsförvaltning och ekonomisk förvaltning.

Viktiga dokument & länkar

Info till nyinflyttade
Information om BRF Måttbandet
Stadgar
Årsredovisning 2020
Årsredovisning-2019
Kommande

Karta

Stockholm Södermalm - Maria Magdalena

Timmermansgränd 1, 6 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg