190

Södermalm - Mariatorget, Stockholm

Ekehjelmstorget 2

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,038 Obligatoriskt tillägg om 199kr/mån för bredband. Totalt: 2237kr
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea55 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer00209 / 1303
Byggår1984
Driftskostnad425 kr/månad

Snart har du chansen att förvärva denna härliga två rum och kök med balkong i soligt västerläge. Invid Mariatorget och dess fantastiska utbud av restauranger, caféer samt bra kommunikation med både närhet till tunnelbana, pendeltåg samt buss så kommer du att bo med närhet till allt. Välkommen hem! Kontakta ansvarig mäklare för mer info.

Om området

Området med sina anrika kullerstensgator, har varit bebott ändå sedan 1300-talet och kvarteren verkligen andas historia och charm. Omtyckt läge med närhet till både Mariatorget och Mariaberget. Flertalet smickrande utsiktspunkter med Ivar Los park och Monteliusvägen som de mest populära, där du slås av utsikten av Riddarfjärden med Stadshuset och Stockholms City i bakgrunden. Ett lugnt område med fantastiska promenadstråk, samtidigt som du har närhet till Södermalmspulsen runt Mariatorget och Hornsgatan. Mängder av trendiga restauranger och barer i området såsom klassiska Rival på Mariatorget, Tabbouli på Tavastgatan med libanesiska smaksensationer, Häktet på Hornsgatan med brett cocktailutbud och A BOWL vid Blecktornsgränd med inspiration från Asien samt mellanöstern. Sommartid stoppas trafiken på Swedenborgsgatan och görs om till en härlig gågata med uteserveringar från fleratalet restauranger!

Kommunikation

Goda kommunikationer med T-banans röda linje vid Mariatorget, samt flera busslinjer i närheten med bl.a. buss nr 4, 55, 66 och 74. Pendeltåget vid Södra Station nås också via en kort promenad.

Närservice

Gott utbud av livsmedelsbutiker med bl.a. Coop Mariatorget på Hornsgatan samt Willys Mariahallen i korsningen Hornsgatan/Torkel Knutssonsgatan. De mysiga kvarteren runt om Mariatorget erbjuder mängder av populära restauranger, trendiga barer, mysiga caféer samt goda shoppingmöjligheter med många spännande butiker.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Ordningsregler Brf Ekehjelmstorget
Energideklaration
Stadgar
Årsredovisning 2019
Kommande

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
55 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 2,038 Obligatoriskt tillägg om 199kr/mån för bredband. Totalt: 2237kr
Driftskostnad
SEK 5,100 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
2
Andel av årsavgiften
0.82465 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1984
Energideklaration
Utförd 1/29/2014
Energiprestanda primärenergital
90 kWh/m² och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Lägenheten disponeras enligt följande

HALL
Välkomnande och rymlig hall med god förvaring i form av hatthylla och plats för skohylla samt ytterligare förvaring.

KÖK
Välplanerat kök utrustat med kyl/frys, spis, ugn och fläkt. Här finns generöst med förvaringsmöjligheter i form av både skåp och lådor samt en praktisk bänk med gott om arbetsyta. Plats för matbord för sociala matstunder.

VARDAGSRUM
Här finns det gott om plats för Soffgrupp, soffbord och TV-möbel. Från vardagsrummet når du även bostaden härliga balkong i västerläge.

SOVRUM
Här finns det plats för dubbelsäng samt sängbord. Möjlighet till förvaring i form av garderob. Rummet erbjuder ett behagligt ljusinsläpp ifrån sovrumsfönstret.

BADRUM
Helkaklat och rymligt badrum med WC, handfat, spegelskåp samt dusch.
Förening
Namn
Brf Ekehjelmstorget
Om föreningen
Brf Ekehjelmstorget förvärvade fastigheten år 2010. Antalet bostadsrättslägenheter i föreningen är 98 st. och antalet hyresrättslägenheter är 11 st. Bostadsarean är på 8007 kvm. Utöver detta finns också 3 hyreslokaler om totalt 1020 kvm. Kabel-tv levereras via ComHem eller bredbands-TV via Viasat eller Ownit . Bredband levereras av Ownit via fiber.

Föreningen har en föreningslokal/festlokal med möbler och porslin för ca 25 personer med uteplats och grill på innergården, en nyrenoverad gästlägenhet med fyra bäddar samt ett gemensamt cykelförråd. Tvättstuga (grovtvätt), grovsoprum och återvinningsstationer samt barnvagnsförråd i entrén och cykelrum i källaren. För mer info besök föreningens informativa hemsida https://www.ekehjelmstorget.se/.

Föreningen har en stabil ekonomi med likvida medel om ca. 1,6 milj. kr (enl Årsredovisningen för 2019). Den 21 september 2017 löste föreningen del av lån, i samband med omskrivning på 7 000 000 kr. Inga avgiftshöjningar för bostadsrätterna har genomförts under de senaste åren. Lån per kvm bostadsrättsyta är 7030 kr.

Överlåtelseavgift tas ut av köparen med ett belopp motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet, 1183 kronor. Pantsättningsavgift betalas av pantsättaren med ett belopp motsvarande 1% av prisbasbeloppet, 473 kronor. Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sopsug inom Södra Station. Föreningens andel är 2,59 procent. Samfälligheten förvaltar sopsugsanläggning.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
109
Varav hyreslägenheter
11
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Ownit bredband fiber.
Bredbands-TV via Viasat eller Ownit eller TV i väggkontakt via ComHem
Renoveringar
Planerat underhåll;
2020 Målning av trappuppgångar

Finns inga större planerade underhåll de närmaste åren, föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2017-2046.

Utfört underhåll
2019 Gård och markbalkonger har rustats upp
2019 Bytte stuprör
2016-2017 Byte av hissar, klara och besiktigade under mars 2017
2014 Reparerat och målat om yttertaken, Inrett vindarna i 12:an, installation av luftvärmepumpar
2013 - 2015 Bytt samtliga fläktar samt en hel del komponenter i undercentralen, utbyte av delar och komponenter i undercentralen
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Södermalm - Mariatorget Stockholm

Ekehjelmstorget 2

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg