190

Södermalm - Sofia, Stockholm

Östgötagatan 70, 5 tr.

Fakta

MånadsavgiftSEK 998 Inkl värme,vatten, bredband (Balkongfond 75 kr/mån) Totalt 1073 kr
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea18 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer48
Byggår1923
Driftskostnad333 kr/månad

Som utgångspris: SEK 1,975,000

Högt upp i huset finner ni denna charmiga 20-tals etta med kungsbalkong och välbevarade detaljer från 1923. Ett välplanerat allrum erbjuder gott om plats för soffa, säng och TV-möbel. Mycket eftersökt läge ett stenkast från Sofos härliga myller, Årstavikens lummiga miljöer och goda kommunikationsmöjligheter med Skanstulls t-bana precis runt hörnet. Välskött HSB föreningen med god ekonomi. Varmt välkommen på visning.

Om området

Här bor du mitt i hjärtat av Södermalm! Läget är optimalt med ett stort utbud av spännande butiker, mysiga caféer och populära restauranger i området. Nytorget ligger ett stenkast bort med pärlor som Urban Deli kvarterskrogen Nytorget 6 och trendiga Kaferang med kanske stans bästa espresso? Expanderande Erstagatan är en ny stjärna på Södermalmskartan med bland annat populära Folii, Voisine och Ai Raamen. Vitabergsparken ligger också nära med parkteater och konserter sommartid. Katarina Bangata erbjuder sommartid "Bondens Marknad", vilket är mycket uppskattat. En kort promenad bort finns också Norra Hammarby hamnen med möjligheter att ta färjan till city eller Hammarby Sjöstad där Hammarbybacken erbjuder utegym och ett flertal spår för promenader eller löprundor! Här bor du i en ett av Stockholms mest omtyckta kvarter med ett perfekt läge med närhet till allt!

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som trafikerar närområdet där bland annat buss nr 2 och 3 trafikerar Folkungagatan samt Renstiernas gata. T-bana (grön linje) vid Medborgarplatsen och Slussen (röd linje) som man nås via en kort promenad.

Närservice

Flertalet livsmedelsbutiker i området. *** ICA Supermarket på Folkungagatan, Coop på Östgötagatan, Coop på Renstiernas gata,ICA på Bondegatan ***. Fina ekologiska produkter på Urban Deli vid Nytorget.
Ringens köpcentrum vid Skanstull med ett brett utbud av all tänkbar service finns också en kort promenad bort. Flertalet apotek i närheten: bland annat på Renstiernas gata och Folkungagatan.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 900kr/mån eller 60kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning 2018
Stadgar
Kommande

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÉ/HALL
Välkomnande och ljus entré till vänster om hallen tar man sig in i pentry och till höger når man lägenhetens badrum.

RUM
Luftigt rum med två stora balkong dörrar som släpper in härligt ljus till rummets alla vrår. Rummet erbjuder plats för möblering av säng, sängbord, mediamöbel samt matgrupp. på golvet ligger ett fräscht parkettgolv.

KÖKSDEL
Praktisk och välplanerat kök med kyl (inbyggt frysfack), induktionshäll med två plattor och sink.

BADRUM
Snyggt badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch, handdukstork, handfat med spegelskåp ovan samt wc.
Antal rum
1 rum
Boarea
18 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 6, hiss finns
Pris
SEK 1,975,000 som utgångspris
Avgift
SEK 998 Inkl värme,vatten, bredband (Balkongfond 75 kr/mån) Totalt 1073 kr
Driftskostnad
SEK 4,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,000
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.60217 %
Andel av årsavgiften
0.59474 %
Byggnad
Byggnadstyp
20-talshus
Byggnadsår
1923
Förening
Namn
HSB BRF Kungshuset Tre Portaler i Stockholm
Om föreningen
Fastigheten Metspöet 2 byggdes 1923 och var då ett privat hyreshus och ägdes av Emil Friberg.

1972 köptes huset av Folksam som sedan sålde huset vidare till HSB 1987.

Under 1990-talets senare hälft började HSB renovera sina andra hus i kvarteret. De rev ut allt invändigt inklusive alla gamla detaljer såsom serveringsskåp. Dessutom sänkte man taken så att stuckaturen försvann. När dåvarande hyresgäster blev varse om detta bestämde man sig för att köpa huset. 1999 bildades Bostadsrättföreningen Kungshuset Tre Portaler. Namnet har föreningen fått av kungsbalkongerna högst upp i huset och de tre uppgångarna som finns i fastigheten.

Fastigheten Metspöet 2 består 52st lägenheter, varav en är hyresrätt, i uppgångarna Rutger Fuchsgatan 1, Ringvägen 112 och Östgötagatan 70 och fördelar sig enligt följande:

8 st 1 rum och kök
21 st 2 rum och kök
15 st 3 rum och kök
4 st 4 rum och kök
4 st 5 rum och kök
4 st vindslägenheter

Samtliga lägenheter har ett källarförråd.Föreningen har tre lokaler som hyrs av en frisör och en tandläkare på Ringvägen samt ett garage på Östgötagatan 70.
I övrigt finns det en tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torkskåp, en torktumlare, en centrifug och en mangel.
Tvättstugan finns i källaren på Rutger Fuchsgatan, På samma källarplan finns även ett utrymme som disponeras av föreningens styrelse.

På Östgötagatan 70 finns ett barnvagnsrum. Access till barnvagnsrummet sker från gatan. En brun dörr till höger om garageporten.Nyckel till barnvagnsförrådet kan kvitteras ut efter deposition erlagts genom att skicka ett mail till styrelsen
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
52
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Styrelsen har valt att teckna ett gruppavtal m.a.p bredband med en hastighet på 1GB för samtliga lägenheter och verksamheter i fastigheten. Bredbandet levereras av Ownit och TV genom ComHem.
Renoveringar
Genomförda renoveringar:

2019 Takterass, ytterdörrar, OVK
2015 Renovering av gården. '
2014 Ett nytt låssystem och nya portlås installerades.
2007 Vinden omvandlades till fyra st vindslägenheter.
2003 Hissbyte.
2003 Stamrenovering och byte av avloppsstammar.
1997 Fasad

Kommande underhåll:
2019/2020 Kungsbalkonger (beräknas vara klart maj 2020)
2020 Tak (utbytte eller renovering av takrännor)
2020 Trapphus (målning och översyn av trapphus)
Ekonomi
Nyckeltal från 2018.
Belåning per kvm 2800 kr.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Södermalm - Sofia Stockholm

Östgötagatan 70, 5 tr.

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg