190
MEDAEB3E348BB3E40FD94D3B4D5FC9EA6D4

Ludvigsbergsgatan 15, 7tr Södermalm - Mariaberget, STOCKHOLM

Kommande®

Södermalm - Mariaberget, STOCKHOLM

Ludvigsbergsgatan 15, 7trFakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

81 kvm

VÅNING

7 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

48

MÅNADSAVGIFT

3 496 kr

BYGGÅR

1963

Intill toppen av Skinnarviksberget ligger denna fantastiska trerummare högst upp i huset med enastående utsikt över Stadshuset och Stockholms silhuett, insvept bland kulturhusens grönskande trädgårdar. Lägenheten genomgick en större renovering 2020 där bostaden arkitektritades och varenda kvadratmeter genomtänktes och fick sin unika känsla.

Med en genomgående planlösning bor man även med en balkong i soligt söderläge samt med mycket låg avgift i en välskött förening. En lägenhet utöver det vanliga som man måste uppleva på plats. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Bilder

MEDAEB3E348BB3E40FD94D3B4D5FC9EA6D4
MED3196EBAA20B349F9BFECBD3C19F50F22
MEDB97FBE877EB6424ABD9B0D777DB8D0A6
MED8FD5C8E77AFB4C72A9ECA407F6E61940
MED1933055BB78B4CED8FEC3A750F9F3D2E

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

81 kvm

LÄGENHETSNUMMER

48

VÅNING

7 av 7, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

3 496 kr

BYGGÅR

1963

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Lägenheten disponeras enligt följande:

HALL / ENTRÉ
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten åt samtliga håll. Goda avhängningsmöjligheter samt plats för skoställ.

VARDAGSRUM
Det härliga och spatiösa vardagsrummet bjuder på helt makalös panoramautsikt från fönstren i norrläge, där du blickar ut över Skinnarviksbergets kulturhus med Riddarfjärden samt ståtliga Stadshuset i blickfånget. De stora fönsterpartierna släpper in rikligt med ljus som ger rummet en härlig atmosfär. Rummet täcks av ett vackert trägolv som återfinns i hela lägenheten. Rummet erbjuder rikligt med utrymme för stor soffgrupp och umgängesdel, samt matbord och stolar för ett större sällskap om så önskas.

SOVRUM
Från köket och hallen når du det ena av två sovrum som är väldigt rymligt och möblerbart. Härifrån når ni den fantastiskt belägna balkongen i soligt söderläge där ni enkelt kan placera balkongmöbler. Sovrummet erbjuder rikligt med plats för större säng och sängbord, samt arbetshörna för den som önskar. Gott om förvaring erbjuds i den inbyggda garderoben.

KÖK / MATPLATS
Ljust arkitektritat kök från Tre Sekel med en arbetsbänk i rostfritt stål och högskåp med öppna hyllor i trä.och golv i terrazzo. Köket har intergrerad kyl och frys samt ugn och spis från italienska Bertazzoni. Tack vare de generösa fönsterpartiet fylls köket av härligt ljus och här finns perfekt utrymme för matplats med en platsbyggd soffa.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås från vardagsrummet och erbjuder även det fantastisk vy över segelbåtarna i Riddarfjärden och Stockholm City. Gott om utrymme för stor säng samt skrivbord intill fönstren med den mycket generösa utsikten. Generösa förvaringsmöjligheter erbjuds i den stora klädkammaren.

BADRUM
Stort badrum med natursten på väggar och golv. Ett fönster släpper in ljus i badrummet och här finns badkar i mahogny, handfat, hyllplan för förvaring samt en tvättmaskin.

WC
I anslutning till hallen finner du en nyrenoverad toalett med handfat och wc-stol.

Om området

Kvarteren kring Mariatorget är ett av de mest attraktiva i Stockholm. Här finns flera av stadens mest populära restauranger och butiker, exempelvis Petrus Bageri som vunnit pris som bästa bageri och Rival som kombinerar uppträdande, god mat och hotell. Intressanta designbutiker för både kläder och inredning ger goda möjligheter till shopping i det egna kvarteret. Charmiga Swedenborgsgatan omvandlas dessutom till mysig gågata mellan maj och september.

KOMMUNIKATION

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans röda linje från Mariatorget samt grön linje från Slussen. Även gott om bussförbindelser från närliggande gator. Via en kort promenad nås Södra Station med pendeltåg.

PARKERING

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 900kr/mån eller 60kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

1,5576 %

Ekonomi

EL

2 000 kr

FÖRSÄKRING

2 500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

4 500 kr / år

Byggnad

BYGGNADSÅR

1963

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd

Förening

NAMN

Brf Ludvigsberg i Stockholm

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

62

VARAV HYRESLÄGENHETER

1

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

5

EKONOMI

Föreningens ekonomi är väldigt stabil. Enligt den senaste årsredovisningen har man dryga 27,5 miljoner i kassan. Med denna summan kommer man att finansiera kommande underhåll med.
Föreningens belåning är väldigt låg och i princip skuldfri. Långfristiga skulder uppgick till 135 069 kr.

Avgiften höjs med 5 % 1 juli. Detta på grund av den höjda tomträttsavgälden fr.o.m 1 februari 2023. Det nya tomträttsavtalet gäller i 20 år. Tomträttsavgälden ligger idag på 487 462 kr, denna kommer vid höjningen bli 1 596 200 kr.

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen äger inte marken utan betalar tomträttsavgäld.

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 190 kr betalas av köpare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

476 kr

OM FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Ludvigsberg i Stockholm förvärvade fastigheten Somens Kvarn 1 den 1 maj 1994 av Svenska Bostäder. I byggnaden som uppfördes 1963 finns det sammanlagt 62 lägenheter och 5 lokaler. Av de 62 lägenheterna är 61 bostadsrätter samt 1 st hyreslägenheter, av vilka de sistnämnda utgör en stor dold tillgång.

Besök gärna deras hemsida www.brfludvigsberg.se för mer information vad som är på gång i föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Innergården mellan husen på Ludvigsbergsgatan är mer likt en park med sittgrupper, promenadvägar, gräsmattor och grönska. Här finns även en lekplats med bland annat en plaskdamm. Som boende har du tillgång till en modern, fullutrustad tvättstuga. Föreningen har ett cykelrum vid nr 13 och 19, barnvagnsrum samt i varje trapphus ett sopnedkast.

KÄLLARFÖRRÅD
Huset är från början byggt med förråd enbart inne i respektive lägenhet så kallat lägenhetsförråd. Förrådsutrymme i källare har under åren successivt byggts till. I dagsläget finns ett antal källarförråd, dock färre än antalet lägenheter. Förråden hyrs ut till boende separat och följer inte lägenheten. Endast 1 förråd / lägenhet. När ett källarförråd blir ledigt, erbjuds det till den som står först i kön. I dagsläget är det en kö till förråd på 3-4 personer.

TV OCH BREDBAND

Stockholms stadsnäts Internet via fibertill varje lägenhet. 100/100 Mbit ingår i månadsavgiften.

PARKERING

Bostadsrättsföreningen disponerar 47 parkeringsplatser för bilar. Följande prioritetsordning gäller för parkeringsplatserna:

1. Boende i fastigheten. Prioriteten gäller max en p-plats per
lägenhet.
2. Lokalhyresgäster i fastigheten.
3. Boende och lokalhyresgäster som önskar mer än en plats
samt externa hyresgäster.

Vid behov av plats för t.ex. prioriterad i kategori 1 och 2 sägs en plats upp i kategori 3, varvid sist-in-först-ut-principen gäller. Den så friställda platsen erbjuds därefter den prioriterade. Det är inte tillåtet att hyra ut eller låna ut parkeringsplats i andra hand. Avgifterna kan variera mellan de tre prioritetsgrupperna enligt beslut av styrelsen. För icke bostadsrättshavare i fastigheten tillkommer moms enligt Skatteverkets bestämmelser. Kölista för parkeringsplatserna hanteras av styrelsen. I dagsläget är det ingen kö för dessa.

RENOVERINGAR

PLANERAT UNDERHÅLL
Just nu pågår renovering av tak. Under året planeras också ommålning av trapphus samt renovering av fönsterpartier i balkongerna.


RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2017-2020 Utbyggnad av balkonger.
2017-2018 Renovering av lokal. inkl ventilation i L 17, ny ventilation samt öppning av nödutgång i lokal L 21 och åtgärd av ventilation i lokal Gamla Lundagatan 2.
2017 Renovering av lokal L 19
2015 Ett nytt fastighetsnät för Internet, TV och telefoni.
2015 Tvättstugan samt cykelrum renoverade..
2013-2014 Stambyte
2010 Nya entrépartier
2007 Renovering av takets tätskikt samt ny cirkulationspump.

Viktiga dokument & länkar

Stadgar
Årsredovisning 2020
Kommande

Karta

Stockholm Södermalm - Mariaberget

Ludvigsbergsgatan 15, 7tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg