190

Södermalm - Skanstull, Stockholm

Timotejgatan 7 1tr.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,600
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea43 kvm
Våning1

KOMMANDE FÖRSÄLJNING! Tillfälle att förvärva en ljus och klockren söderpärla med balkong i härligt västläge i populära Brf Axet! Lägenheten erbjuder smart planlösning samt vackra originaldetaljer. Här bor ni med en direkt närhet till både trendiga SoFo och lummiga Årstaviken. Goda kommunikationsförbindelser. Välkommen att stormtrivas! KONTAKTA ANSVARIG MÄKLARE FÖR MER INFO.

Om området


Med ett idealiskt läge bor du invid Skanstull, hjärtat av Södermalm. Ett pulserande område med flertalet populära restauranger, barer, caféer och butiker som lockar folk, samtidigt som du också når lugnet invid Årstavikens grönskande promenadstråk samt flera parker, via en kort promenad.
Området erbjuder också brett utbud av motion med bland annat Eriksdalsbadet med både inomhusbassäng samt utomhusbassänger, utegym vid Årstaviken, Badmintonhall samt flera gym.

Kommunikation

Goda kommunikationer med en rad busslinjer som passerar i Skanstull med bl.a. buss nr 3, 4, 57 och 74 går frekvent i området. T-bana (grön linje) alldeles vid Skanstull och pendeltåget vid Södra Station nås via en kort promenad.

Närservice

Mycket gott utbud av livsmedelsbutiker i området med välsorterade Ica Supermarket i Ringens köpcentrum, eller Hemköp invid T-banan. I Ringens köpcentrum finner du också ”Teatern”, en matscen mitt i köpcentrumet som erbjuder god mat från världens alla hörn. I Skanstull finns även ett Åhléns och populära Clarion Hotel. All närservice du kan tänka dig finns här såsom apotek, Systembolag, bagerier, delikatessbutiker, mycket goda shoppingmöjligheter och mycket annat.

Parkering

På gatorna gäller boendeparkering. Tillståndet är kostnadsfritt, men du betalar parkeringsavgift (f.n. 1100 kr/mån eller 90 kr/dag). Besök www.stockholm.se för mer information, samt för ansökan om boendeparkeringstillstånd. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se.
Det finns också flertalet parkeringshus i området kring Skanstull.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
43 kvm
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Avgift
SEK 2,600
Byggnad
Förening
Namn
HSB:s Brf Axet i Stockholm
Om föreningen
Brf Axet bildades den 4 augusti 1930. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Axet 2 & 3, Rågen 2 & 3 samt Grindshage 9.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad inkl. bostadsrättstillägg. HSB Brf Axet består av 404 st. bostadslägenheter samt 30 lokaler. Vissa av lokalerna används för föreningens verksamheter. Brf Axet har en heltidsanställd fastighetsskötare som sköter föreningens allmänna utrymmen, samt en lokalvårdare/trädgårdsskötare.

Föreningen samköper el och har ett gemensamt elabonnemang, vilket ger ett mycket fördelaktigt pris. Elkostnaden debiteras lägenhetsinnehavaren genom ett tillägg på månadsavgifterna.
Städning i trapphusen sker genom föreningen och ingår i månadsavgiften.

Besök föreningens hemsida för mer information, www.brfaxet.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
404
Antal lokaler i föreningen
30
Tv och bredband
Föreningen har avtal med Comhem om distribution av kabel-TV. Se www.comhem.se för utbud, kanalinställningar m.m. Avgiften för kabel-TV ingår i hyran. Om du önskar fler kanaler kan du hyra en dekoder och abonnera på extrakanaler.

Föreningen har ett fiberbredbandsnät med 1000 mb/s och avtal om gruppanslutning till en bredbandsleverantör, fn. Bahnhof. Gruppanslutningen innebär att alla lägenheter har tillgång till bredbandet och att kostnaden ingår i månadsavgiften till Axet.
Parkering
Gott om utrymme för parkering i området. Boendeparkering enligt lokala parkeringsbestämmelser. För mer info se Stockholm stads hemsida.
Renoveringar
Fastigheten totalrenoverades 1986-1992, då bl.a. stammar i kök och badrum samt elstigare byttes.
Ny värmeanläggning installerades 2010.
2016 Delvis renovering tvättstugan Timotejgatan 6 (nya maskiner). Vissa trapphus ommålades 2016-2017.
Tak samt fasad renoverades (Vickergatan) 2017
För mer ingående info om renoveringar som gjort se tidigare årsredovisningar.

Se föreningens Årsredovisning 2018/2019 samt dokumentet "underhållsplan" för kommande renoveringar. Det planerade underhållet för perioden 1 sep 19 - 31 aug 20 budgeterades till 3 000 000 kr.

Specifikt för Rågen 2 (Råggatan 8-14)
-OVK
-Källarfönster kittas och målas
Ekonomi
Föreningen har en god ekonomi och det finns inga beslut om avgiftshöjningar detta räkenskapsår (se årsredovisning)

Nyckeltal för räkenskapsåret 1 september 2018 -31 augusti 2019
Kassa och bank 353 475 kr
Långfristiga skulder 52 159 000 kr
Lån per kvm/ bostadsyta 2839 kr
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja men den som bor ska ha minst 50 % samt att den som inte bor och är andelsägare ska vara förälder eller motsvarande finansiär för barnet som ska bo.
Äger föreningen marken
Ja
Övrigt
I föreningen finns en samlingslokal som går att hyra vid kalas, fester eller andra tillställningar. Föreningen har två övernattningsrum belägna i källaren på Timotejgatan 4, med gemensamt pentry, dusch och toalett.
Bastu och solarium finns att tillgå i källaren på Timotejgatan 3. Hobbylokal och musikrum är ytterligare gemensamma utrymmen. Odlingslott går att få på föreningens gårdar. Det finns flera cykelförråd i föreningen samt grovsoprum.
I källaren på Erikdalsgatan 19 finns en verkstad som du får tillgång till efter anmälan hos fastighetsskötaren.

Brf Axet har 5 st. tvättstugor fördelade enligt nedan:
Eriksdalsgatan 34, 1 tvättstuga.
Timotejgatan 6 har 2 tvättstugor varav en spontantvätt.
Timotejgatan 5 har 1 tvättstuga med 2 tvättenheter varav en spontantvätt.
Råggatan 10 har 1 tvättstuga med 2 tvättenheter varav en spontantvätt.

I varje enhet finns 2-4 tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt torkskåp. I flera av tvättstugorna finns även en spontantvättmaskin och torktumlare samt en bokningsbar grovtvättmaskin.

Karta

Södermalm - Skanstull Stockholm

Timotejgatan 7 1tr.

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg