230
MED56B7359D87C64107858931238726D360

RING MÄKLAREN FÖR VISNING! Välplanerad, ljus 3:a med solig balkong & sjöutsikt. Brf med eget garage.Färgargårdstorget 36, 1 tr. Södermalm - Sofia, Stockholm

Södermalm - Sofia, Stockholm

Färgargårdstorget 36, 1 tr.


PRIS (som utgångspris)7 995 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

87 kvm

VÅNING

2 (hiss finns)

LÄGENHETSNUMMER

323

MÅNADSAVGIFT

4 238 kr

BYGGÅR

1981

PRIS

7 995 000 kr som utgångspris

RING MÄKLAREN FÖR VISNING! Välplanerad, ljus 3:a med solig balkong & sjöutsikt. Brf med eget garage.


RING MÄKLAREN FÖR ATT BOKA VISNING!

Välkommen till en nyrenoverad och välplanerad ljus 3:a med genomgående planlösning i grönskande parkläge.

Här erbjuds en perfekt planerad bostad för dig som vill bo i lugna omgivningar med närhet till urbana grönytor som Stora Blecktornsparken, Vitabergsparken och Nytorget, men också nära Hammarby sjöstad och friluftsområdet Nackareservatet. Det är ett lugnt område med ett av innerstadens lägsta decibelvärden och väldigt ren luft. Flera busslinjer har hållplatser i området. Tunnelbanelinjen mellan Kungsträdgården och Nacka Centrum, med station vid den närbelägna Hammarby kanal, beräknas öppna 2030.

Här bor du med en generös balkong i soligt sydvästläge mot Anna Linds park och Hammarby kanal där båttrafiken blir ett härligt blickfång. Ett guldkorn för dig som söker bästa boendet i lugn miljö med närhet till Nytorget, grönytor, vatten och bussar som snabbt tar dig till shopping, nöjen och arbete. En välplanerad lägenhet i barnvänligt område med förskola i kvarteret och flera skolor i närområdet varav en montessoriskola finns i föreningen.

Lägenheten har under de två senaste åren genomgått övergripande renoveringar såsom nytt kök och nya vitvaror, nylagt ekparkettgolv, nya speglade innerdörrar samt vackra pardörrar mellan kök och vardagsrum, nya golv och taklister, ommålning av tak och väggar samt i vissa delar nya tapeter, nydragen el inklusive automatsäkringar, nya eluttag och strömbrytare för belysning, målning av snickerier, nya garderober respektive garderobsdörrar, ny givare för golvvärme i badrum samt ny badrumsinredning och slutligen har balkonggolv och träparti på balkongen målats. Du flyttar med andra ord in i en lägenhet med hög standard i en mycket trygg och stabil förening.

Färgargårdstorget är ett lugnt område som tilltalar såväl ung som gammal med närheten till vattnet och grönskan. Härligt, fritt läge nära Hammarby sjö med en stor lummig grönskande gård mellan husen. Förening med mycket god ekonomi och låga månadsavgifter. Här bor du med närhet till Blecktornsparken med sin lekpark, djur och stora grönområden som du även hittar i Vitabergsparken ett stenkast bort. Medlemmar har tillgång till festlokal, gym, bastu, verkstad, bibliotek och tre gästrum. Inflyttningsklar lägenhet med det lilla extra som sätter guldkant på tillvaron.

För dig som inte har möjlighet att närvara på den annonserade visningen så ordnar jag självklart en privatvisning.
Vänligen kontakta mäklare Jerry Johnsson för att boka en tid.

Välkommen på visning!

Bilder

MED56B7359D87C64107858931238726D360
MED967E396B1F0741BF890B284500CE5E7C
MEDFEAC3B25035748ECA3C02545D15FAFF6
MED239ABD422350486C93DAABF6C1E1E086
MEDEC474F3D71E548DF8D95315B6FE38127

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Lägenhet

UPPLÅTELSEFORM

Bostadsrätt

ANTAL RUM

3 rok

BOAREA

87 kvm

LÄGENHETSNUMMER

323

VÅNING

2 av 5, hiss finns

MÅNADSAVGIFT

4 238 kr

BYGGÅR

1981

PRIS

7 995 000 kr som utgångspris

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

3 rum

AREAKÄLLA

föreningens information

BALKONG

Ja

Välkommen till en ytterst välplanerad och modern 3:a med genomgående planlösning i ett lugnt och barnvänligt område. Ett unikt tillfälle att förvärva en ljus och tilltalande bostad med ett idylliskt läge på Färgargårdstorget nära Vitabergsparken och Nytorget. Lägenheten erbjuder ett fullutrustat kök, ett rymligt badrum som är förberett för tvättmaskin, två rejäla sovrum och ett inbjudande vardagsrum där du når balkongen i soligt sydvästläge.

Det vackra burspråket och det härliga ljusinsläppet i lägenheten gör det lätt att trivas. Ytterligare förvaringsutrymme utöver klädkammaren och ett stort antal garderober, erbjuds i det större externa förrådet i källaren samt det praktiska förrådet som nås via balkongen.

Här bor du bekvämt nära vatten och grönska, i en modern lägenhet som med fina ytskikt, vackra ekparkettgolv i alla rummen, goda förvaringsutrymmen samt en underbar balkong, ger dig ett unikt boende utöver det vanliga. Detta är ett optimalt boende för barnfamiljen med lekparker på föreningens gårdar och lika nära till populära Blecktornsparken med lekpark, djur och stora grönområden. En kort promenad tar dig till Nytorget med sitt stora utbud av krogar och skönt parkhäng.

Här bor du tryggt i en stor, stabil och barnvänlig förening med flera faciliteter såsom festlokal, tre gästrum och fritidslokaler. Du bor bekvämt med tillgång till föreningens eget garage med 335 bilplatser i kvarteret. Området erbjuder bra kommunikationer i form av busslinjerna 2, 57, 66 och 76 samt gratisbåten Emelie över till Hammarby Sjöstad. Närhet till härliga löp, cykel och promenadstråk längs vattnet.

I föreningen finns tre moderna och välfungerande tvättstugor och flera innergårdar.

Fibernät är indraget i huset och du väljer bland sex leverantörer.

Välkomna på visning!

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÉ/HALL:

Ljus och bekvämt rymlig hall med gott om utrymme att hänga av ytterkläderna i den rymliga klädkammaren eller på hatthyllan. Vacker ekparkett på golvet och målade väggar.


BADRUM:

Rymligt, modernt och badrum med helkaklade väggar i vitt och matchande klinkergolv med golvvärme där man installerat en ny givare som kan styras på plats eller via en app. Även belysningen i badrummet kan styras via app. Inredningen består av badkar med dusch, handfat med en praktisk kommod, wc-stol och badrumsskåp. All inredning förutom badkaret är installerat under 2021.

KLÄDKAMMARE:

Rymlig klädkammare med hyllor och gott om plats för dina kläder.

KÖK:

Ljust och praktiskt Ikeakök renoverat 2021 med välplanerad inredning och en generös matplats invid burspråket. Gott om förvaringsmöjligheter i skåp och lådor där överskåpen har vitrinluckor samt inbyggd belysning som skapar en fin inramning. Köksinredning i vitt som matchas med bänkskivor i solid ek och vackert vitt kakel på vägg över spisbänk. Köksinredningen består av induktionshäll med ugn, spisfläkt, diskmaskin, kylskåp samt ett frysskåp där du bekvämt kan få vatten och is från dispenser i frysskåpet. Vacker ekparkett på golvet och väggar som är ljust målade respektive tapetserade med vacker tapet från Svenskt Tenn. I köket finns också en praktisk köksö samt platsbyggda ekhyllor över kylen.


VARDAGSRUM:

Vardagsrummet med en öppen planlösning mot matplatsen har gott om plats för både tv-soffan och matbordet. Ljuset från fönster och den intilliggande balkongdörren, gör denna del av bostaden ljus och tilltalande. Från vardagsrummet nås ett av lägenhetens sovrum och även balkongen. Vacker ekparkett på golvet och målade väggar i en ljus kulör. Den vackra öppna spisen lämnas kvar för den som önskar, garanterad mysfaktor.

BALKONG:

Ljuvlig, stor och inbjudande balkong i sydvästläge med en fantastisk utsikt mot Anna Linds park samt Hammarby kanal med dess båtliv. Under sommaren garanteras många sköna soltimmar i tyst och lugnt läge. Gott om plats för möblemang och växter. Från balkongen når du ett smart förråd om ca 1 kvm. För de soligaste dagarna finns det en markis att fälla ned. Du hittar också ett eluttag på balkongen.

SOVRUM 1:

Ett generöst sovrum med plats för den stora dubbelsängen och sängbord. Rummet har fönster mot innergården. Ekparkett på golvet och målade väggar i en blå nyans. Sex garderober längs ena väggen ger gott om förvaringsutrymme.

SOVRUM 2:

Ett härligt sovrum med ett fantastiskt läge mot parken och grönskan. Här ryms dubbelsäng, sängbord, byrå och kanske en arbetshörna. Två garderober finns för din klädesförvaring. Vackert ekparkettgolv och fina Lexingtontapeter på väggarna.

Välkomna att trivas!

Om området

Med ett eftertraktat läge invid grönska och vatten har du lika nära till populära Sofo med alla restauranger, kaféer och småbutiker såväl som Skanstulls populära köpcentrum. Här har du även närhet till grönområden i Vita Bergsparken och Lilla Blecktornsparken samt Årstaviken med härliga promenadvägar längs vattnet. Runt hörnet finner du familjevänliga Stora Blecktornsparken som inrymmer både en liten djurpark, lekplats och grönområde för tex picknick. Eller varför inte strosa längs med kanalen eller ta färjan över till Hammarby Sjöstad. Med promenadavstånd når du även populära Nytorget med dess härliga uteserveringar och restauranger med mat från världens alla hörn. På gångavstånd finns Eriksdalshallen som erbjuder både inomhus-och utomhusbad, samt gym och badminton. Här bor du med ett perfekt läge med närhet till allt.

KOMMUNIKATION

God närhet till kommunikationer från bostaden. Busslinjerna 2, 3, 57, 66 och 76 går strax utanför och på intilliggande Ringvägen och Barnängsgatan. Närmaste T-banestation är Skanstull vid Ringens köpcentrum, ca 10 minuters promenadväg. Närmaste pendeltågsstation är Stockholms Södra på Rosenlundsgatan dit du kan promenera på ca 20 minuter eller via busslinje 57 och 66 som båda har hållplats nära din port.
Vid slutet av Tegelviksgatan kan du hoppa på båten till Lumakajen eller Henriksdalshamnen. Den är gratis och går med 20 minuterstrafik på dagarna, tätare vid rusning. Från Lumakajen tar du dig lätt vidare till Sickla med sitt stora shoppingutbud eller varför inte bada vid de fina badplatserna vid Sickla sjö. Med båten Emelie tar du dig till Djurgården och Nybrokajen.

NÄRSERVICE

Vid Vintertullstorget finns en välsorterad mindre Coopbutik. På Ringvägen ligger ICA Lansen. Ica i Ringens Köpcentrum och Hemköp i Åhlénshuset vid Skanstull är båda större matbutiker. Övrig shopping finns på gångavstånd i Ringen köpcentrum och längs med Götgatan. I Barnängsområdet några kvarter bort kommer det att öppna en ICA Supermarket när huset är färdigbyggt. Även andra butiker och krogar kommer att etableras i de nybyggda husen.

PARKERING

På gatorna i området gäller boendeparkering. Tillståndet är gratis och ett månadskort kostar ca 1600 kr/mån. Föreningens garage Pumpan finns i kvarteret, där man kan hyra garageplats.

Lägenhet

ANDEL I FÖRENINGEN

0,2342 %

KOMMENTAR TILL ANDELSTAL

Föreningen anger inget andelstal för årsavgift.

TILLTRÄDE

Enligt överenskommelse

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Ekonomi

EL

9 300 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

9 300 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

2

BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING

135 214 kr
(Avser bostadsrättens indirekta andel i föreningens nettoskuldsättning.)

Byggnad

BYGGNADSÅR

1981

UPPVÄRMNING

Fjärrvärme

HISS

finns

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2018-06-28

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

124 kWh/m² (Atemp) och år

ÖVRIGA BYGGNADER

Föreningens 3 tvättstugor är belägna på Fgt 24, 32 och 34.
Man har 5 sopsorteringsrum som är belägna på Fgt 3, 12, 14 och 92.

Förening

NAMN

HSB:s Brf Hamnvakten

ORGANISATIONSFORM

Bostadsrätt

ÄKTA/OÄKTA

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

ANTAL LÄGENHETER

388

ANTAL LOKALER I FÖRENINGEN

18

EKONOMI

Mycket välskött förening med god ekonomi.

Här följer några nyckeltal från årsredovisningen för år 2022.
Taxeringsvärde : 1 883.284.000 kr
Årsavgift /kvm bostadsrättsarea 551 kr
Långfristiga skulder 71.000.000 kr
Långfristiga skulder/kvm bostadsrättsarea 1.734 kr

Det idag inte några beslutade avgiftsförändringar (Kontrollerat 2023-09-29).

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person

DELAT ÄGANDE

Föreningen tillåter delat ägande. Den som bor i lägenheten måste äga minst 10%.

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN

Föreningen innehar tomträtten till marken. Avtalet är omförhandlat till och med 2031 och intrappas från år 2021 för att nå full avgift år 2026.

Avgäld:
År 2022: 8 701 000 kr/år
År 2023: 9 653 000 kr/år
År 2024: 10 482 000 kr/år
År 2025: 11 314 000 kr/år
År 2026: 12 145 000 kr/år

ÖVERLÅTELSEAVGIFT

1 433 kr betalas av säljare

PANTSÄTTNINGSAVGIFT

860 kr

INFORMATION AVGIFT

Föreningen har genomfört en höjning av månadsavgiften med 5 % från 2023-01-01.

OM FÖRENINGEN

I föreningen som bildades 1978 finns 388 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt med en total boarea om 35.948 kvm. Vidare finns det 18 lokaler med en totalyta om 6.182 kvm. som hyrs ut till företag och institutioner. Fastigheten upplåts med tomträtt som har omförhandlats med ny avgäld från år 2021. Föreningen har omförhandlat samtliga lokalhyresavtal inklusive garageplatserna för att därigenom nå högre intäkter som ska täcka större delen av en höjning av tomträttsavgälden.

Föreningens ekonomiska och administrativa förvaltning sköts av HSB. Föreningens tekniska förvaltning sköts av föreningens egna fastighetsskötare.

Föreningen har anställda fastighetsskötare för snabb och god service. Här finns hissar, 3 tvättstugor, källarförråd, bastu, festlokal med kök, samlingslokal Fgt 66. 3 st. uthyrningslägenheter (Fgt 26, 56 & 76), gym, bibliotek/mötesrum, snickarverkstad Fgt 62 och textilrum Fgt 90. Föreningens adress är Vintertullstorget 72, nb.

Föreningen är belägen i ett lugnt område med trevliga promenadstråk längs med kajen. Bra kommunikationer i form av bussarna 76, 57, 2, 3 och färjan till Sjöstaden. Närmaste T-banestation är Skanstull.

Besök Brf Hamnvakten på nätet: www.hamnvakten.se för mer information.

TV OCH BREDBAND


Bredband: Eget fibernät finns i föreningen, du kan välja mellan sex leverantörer. Abonnemang tecknas genom Open Universe.
Kabel-TV: ComHem, se föreningens hemsida för mer info. Ett grundutbud ingår i månadsavgiften.

PARKERING

Föreningen äger P-huset Pumpan (335 bilplatser, 12 MC-parkering).
1375 kr - 1900 kr/månad för bilplatser, beroende på vilket plan man hyr på.
Plan 1: 1 900 kr/mån
Plan 2: 1 775 kr/mån
Plan 3: 1 650 kr/mån
Plan 4: 1 600 kr/mån
Plan 5: 1 500 kr/mån
Plan 6: 1 375 kr/mån
Just nu är det kortare kö till elbilsplats än en vanlig. Svårt att uppge exakt kötid - styrelsen. Kontrollerat 2023-09-29.

RENOVERINGAR

2014 Renovering av Sunnangård, bastu och festlokal
2014 En uppgradering av fibernätet har påbörjats
2014 Stamspolning har genomförts
2016 Målat tvättstugor och källargångar
2016-2018 Renovering av innergårdarna
2018 Styr och reglersystem i värneanläggning
2019 Byte källardörrar, installera laddstolpar i garage
2019 Måla trapphus samt utfört OVK-åtgärder
2019 OVK
2020 Renovering fritidslokaler
2021 Renovering av gårdarna
2021 Renovering loftgångar
2022 Renovering av portaler som avslutas under
2022 Renovering av lokal för Monterssoriskolan
2022 Renovering av 3 st. portaler med ny marksten och belysning
2022 Renovering av lokal för extern hyresgäst FGT 3
2022 Ombyggnad av lokal för extern hyresgäst FGT 58, ventilation mm
2022 Renovering portaler samt nya cykelställ på gårdarna
2022 LED-belysning tvättstugor
2022 Påbörjad ventilationsombyggnad Pumpan
2022 OVK samt påbörjad injustering
2022 Tilläggs isolerat ventilationskanaler på två vindar
2022 Påbörjar renovering av återvinningsrum
2023 Utbyggnad av ladd stolpar för elbilsladdning
2023 Målningsarbeten loftgångar

Kommande underhåll:
2023 Utbyte av avstängningsventiler för kallvatten, att pågå under 3 år- Påbörjats
2023 Plåtarbeten samt målning av tak- Ska påbörjas
2023 Ombyggnad ventilation Pumpan- Pågår
2023 Digitalisering av undercentraler, ventilation och andra installationer- Ska påbörjas
2023 Puts och målningsarbeten av fasader på innergårdar, att pågå under 2 år- Påbörjat
2024 Renovering av gemensamma lokaler
2024 Energibesparande åtgärder
2025 OVK
2025 Renovering av tak garaget Pumpan

ÖVRIGT

Föreningen är medlem i Sopsug i Hammarby samfällighetsförening. Gemensamhetsanläggningen omfattar sopsug för 22 medlemmar med sammanlagt 30 fastigheter i Norra Hammarbyhamnen. Föreningens andel i samfälligheten är 18,09%.

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration Färgargårdstorget
Stadgar HSB Brf Hamnvakten 2018
Årsredovisning 2022 Brf Hamnvakten
Hemsida Stockholms stad
Hemsida Nya tunnelbanan Stockholm
Hemsida Brf Hamnvakten

Karta

Stockholm Södermalm - Sofia

Färgargårdstorget 36, 1 tr.

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg