Folkungagatan 58, 5 tr

Bilder

Som Utgångspris

9 875 000 kr

Bevaka slutpriset

Folkungagatan 58, 5 tr , Södermalm Katarina , Stockholm

Nu säljs en modern, ljus 5:a ( möjlig 6:a ) på 5 tr. i bästa läge högt upp i huset på Folkungagatan, Södermalm. Generös balkong/uteplats i soligt söderläge mot den stora, nyrenoverade, gröna gården. Garage med lediga platser för 840:-/månad finns i huset. Tre sovrum, varav två med air condition och två stora badrum samt möjlig gäst-wc. Ursprungligen två lägenheter ( 1:a + 4:a ) som enkelt kan avdelas på nytt. Möjlig 6:a, se bifogad alternativ planlösning. Förening med mycket god ekonomi och låga avgifter. Föreningen äger sin tomtmark och drabbas därmed inte av höjd tomträttsavgäld. Möjligt generationsboende/uthyrningsdel.

133,5 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
3 531 kr inkl värme, va, basutbud kabeltv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
133,5 kvm
Våning:
5, hiss finns
Byggår:
1974
Som Utgångspris:
9 875 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Budgivning pågår

Bud Budgivare Tidpunkt
8 025 000:- 2 2018-11-12 10:51
8 000 000:- 1 2018-11-11 20:15

* = Annullerat bud

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

133,5 kvm

Rumsbeskrivning

FOLKUNGAGATAN 58

LÅG AVGIFT 3.531:-/MÅNAD - FÖRENING MED GOD EKONOMI - GARAGE 840 KR/M LEDIGA PLATSER - FÖRENINGEN ÄGER TOMTMARKEN - GÄSTLÄGENHET - FESTLOKAL - MÖJLIG UTYRNINGSDEL MED EGEN INGÅNG - STOR BARNVÄNLIG GÅRD - STORA HYRESINTÄKTER FRÅN LOKALER

Välkommen till ett bekvämt och attraktivt läge invid Medborgarplatsen och Götgatan. Här trivs man i en mycket populär förening med extremt bra ekonomi och mycket låg månadsavgift samt tillgång till billig garageplats med lediga platser. Mycket hemtrevlig och välplanerad genomgående 5:a ( möjlig 6:a ) i gott skick som ursprungligen är två separata lägenheter, en 1:a och en 4:a. Den sammanslagna lägenheten har fortfarande två unika lägenhetsnummer och utgör alltså två enheter i föreningen. Till lägenheten hör en härlig balkong/uteplats som är möjlig att glasa in mot föreningens innergård i bästa söderläge. Två av sovrummen har air condition installerat.

Lägenheten som är genomgående har ett mycket lugnt läge mot den stora, tysta, grönskande innergården som omfattar nästan hela kvarteret. Ett utmärkt boende för barnfamiljen och dig som söker ett praktisk boende i ett modernt hus. En mycket yteffektiv lägenhet med bra förvaringsutrymmen, två rymliga badrum och en separat gäst-wc, ( idag förråd men kan enkelt återställas ). Tre bra sovrum, rymligt förråd/klädkammare, bra planerat kök med matplats för stora sällskap, tv-rum i kökets förlängning, stor uteplats i söderläge och ett stort, härligt ljust vardagsrum som enkelt kan bli två bra fungerande sovrum, se bifogad alternativ planritning. För dig som önskar så finns möjlighet att använda sovrum 3 som en uthyrningsdel med egen ingång från svalgången. Den tidigare gäst-wc:n kan åter tas i drift och uthyrningsdelen är sedan avskild mot övriga lägenheten med en dörr mot köket.

I föreningen finns en modern och välfungerande större tvättstuga och en stor, grön innergård. Vidare har man som boende tillgång till bastu, cykelrum, grill på gården och garage med lediga platser och där det finns tre gäst-platser reserverade. I gatuplanet i huset hittar du en av Södermalms bästa livsmedelsbutiker, ICA Medborgarplatsen, öppet 7-23 alla dagar.

Genomgående bokparkettgolv i hela lägenheten förutom i badrummen som har våtrumsmatta/klinkers och köket som har snygga svart/vit rutiga laminatplattor på arbetsdelen och parkett på övriga ytor.

Lägenheten disponeras enligt följande:

ENTRÈ:
Välkommen in i den generösa entrén som ursprungligen utgjorde hall för den 1:a som numera är sammanslagen med den ursprungliga 4:an men fullt möjligt att återställa båda lägenheterna i originalutförande. Här ryms idag flera garderober och gott om plats att landa bagarna på efter shoppingrundan.

BADRUM 1/TVÄTTSTUGA:
Rymligt badrum med kaklade väggar och klinkers på golvet. Inredningen består av tvättmaskin och torktumlare, båda Miele, wc-stol, handfat med badrumsskåp ovan och en handdukstork.

FÖRRÅD:
Köket i den tidigare 1:an fungerar idag som ett rymligt förråd men kan enkelt återställas till kök då alla anslutningar finns kvar i rummet.

VARDAGSRUM:
Lägenhetens centrum är det generösa vardagsrummet som är rymligt och ljust med flera stora fönsterpartier mot Folkungagatan. Rummet kan med fördel byggas om till två bra fungerande sovrum med en klädkammare bekvämt invid.

TV-RUM/MATSAL:
Invid köket ligger det rymliga och ljusa tv-rummet med flera fönster mot Folkungagatan.

KÖK MED MATPLATS:
Modernt kök med all utrustning som kan önskas. Gott om förvaringsutrymmen och bra arbetsytor. I köket finns diskbänk i rostfritt stål, en köksö med stor arbetsyta samt smart förvaring i lådor och skåp, separat kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, mikrovågsugn, elspis med ugn och fläktkåpa. I anslutning till köket finns den rymliga matplatsen med plats för 4-8 personer vid fönstret i söderläge.

SOVRUM 1:
Ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Två fönster gör rummet ljust och trevligt. Här finns gott om förvaringsmöjligheter i flertalet garderober.

BADRUM 2:
Rymligt badrum med kaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Inredningen består av badkar, wc-stol, handfat, badrumsskåp, handdukstork samt ett väggfast förvaringsskåp.

GÄST-WC:
Den tidigare gästtoaletten används idag som garderob men kan enkelt återställas med handfat och wc-stol då alla anslutningar finns kvar i rummet.

SOVRUM 2:
Perfekt sovrum för ungdomarna. Två fönster gör rummet ljust och trevligt. Här ges gott om plats för säng, arbetsbord och ev. extra förvaringsmöbler. Väggarna är målade i en blå nyans.Rummet är försett med air condition.

SOVRUM 3:
Bostadens största sovrum med gott om plats för dubbelsängen. Här finns också en egen utgång till uteplatsen som gör denna del perfekt som ungdomsrum eller uthyrningsdel. Rummet har ett lugnt gårdsläge och fönsterparti i vinkel dels mot gården och dels mot uteplatsen. Bra förvaringsmöjligheter i den stora garderobsväggen samt två garderober på motsatta väggen. Rummet är försett med air condition.

BALKONG/UTEPLATS:
Uteplatsen kan glasas in och få funktionen av ett uterum med glasade dörrar. Rummet blir då som ett extra rum att njuta av vår, sommar och höst. Uteplatsen ligger i anslutning till den alternativa entrédörren mot gården. Här får du ett högt och fritt läge med sol fram till klockan 15 under sommaren.

Till lägenheten hör två förråd som du når med hiss till källaren.

Välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Pris

9 875 000 kr Som Utgångspris

Avgift

3 531 kr inkl värme, va, basutbud kabeltv & bredband

Andel i föreningen

1,17566%

Andel av årsavgiften

1,18%

Tillträde

Efter överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 april 2009
Energiprestanda: 190 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Huset ritades av Bengt Lindroos, som bl.a. ritat Kaknästornet. 1973 öppnades de första butikerna och 1974 flyttade de två första bostadsinnehavarna in. 1976 var alla lägenheter sålda. Det trevligaste med Brf Vägaren är gården och uteplatserna, tycker många. Att man trivs i föreningen är det ingen tvekan om, de flesta bor kvar länge och flyttar gärna inom föreningen.

Fastighetsbeteckning

Vägaren 23

Övriga byggnader

Förutom sopnedkast finns det återvinningsrum samt grovsoprum. De sistnämnda finns i källarplan på Kocksgatan 11.

Övrigt

TV-anslutning: Ansluten till kabelnät via ComHem. Medium 8 kanaler ingår i månadsavgiften.

Internetanslutning: Bredband via Ownit. Hastighet 100/01000 Mbit ingår i månadsavgiften.

Till lägenheten hör idag två källarförråd som du når med hissen just utanför din dörr.

Förening

Namn

Brf Vägaren

Om föreningen

Brf Vägaren som omsluter nästan ett helt kvarter, Folkungagatan, Östgötagatan och Kocksgatan, består av 167 bostadsrättslägenheter om 12.541 kvm. boyta och en föreningslokal. Vidare finns det 9 hyreslokaler om 7.225 kvm. som alla är uthyrda( 3902 kvm lokal & 3303 garage ) och 137 garageplatser samt 9 mc-platser. I lokalerna hittar du bl.a. Ica Supermarket, Systembolaget och Post Nord.

Gemensamhetsanläggningar:
Gemensam, stor tvättstuga i fristående byggnad på gården med 8 nya tvättmaskiner från 2017, 4 torktumlare, 3 torkskåp etc. Två boende kan tvätta samtidigt och har då tillgång till tre eller fyra tvättmaskiner samtidigt. En obokningsbar s.k. akuttvättmaskin och torktumlare. Cykel/barnvagnsrum på entréplan, ett i varje port, återvinnings- och grovsoprum på Kocksgatan, bastu och en fullt utrustad festlokal i anslutning till gården för endast 100 kronor per hyrestillfälle. Festlokalen har använts under byggarbetet på gården och kommer därför att renoveras under hösten. Gästlägenhet (300kr/dygn). Totalrenoverad 2016. totalt 6 sängplatser, TV, komplett kök med komplett utrustning. Bastu som fritt kan nyttjas av medlemmarna. Fantastisk innergård med grillmöjligheter, flertalet sittgrupper, fruktträd, kryddhylla och en stor lekplats. Gården underhålls av en trädgårdsmästare från HSB.

Föreningen har en mycket informativ hemsida:
http://www.vagaren.com/

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

167

Antal lokaler i föreningen

12

TV och Bredband

Kabel-tv levereras av ComHem och föreningen har bredbandsuppkoppling via Ownit. I månadsavgiften ingår digital TV Medium 8 favoriter samt bredband 1000 MB.

Parkering

Garage finns i huset till en kostnad om 840 kronor för en bilplats. Det är i nuläget ingen kö. Det finns också 6 gästparkeringar för bil samt 9 mc-platser att tillgå i garaget. Numera finns också laddplatser att tillgå.

Renoveringar

Utöver gårdsrenoveringen som snart är färdigställd, så planeras även målning av fönstren mot gården.

Under 2017 har bl.a. följande renoveringar utförts:
Förbättrat skalskydd i fastigheten
Brandvarnare har installerats i tvättstugan
Samtliga dörrar mot gatan har målats
Värmeförbättrande åtgärder har utförts
Nya maskiner i tvättstugan

Planerade åtgärder under 2018:
Förbättringsmålning av fönster
Slutföra gårdsrenoveringen
Byta avloppsstammar i källare och garage
Renovera föreningslokalen
Planerade åtgärder åren 2019-2022:
Laga skador i betong på loftgångar
Spola avloppsstammar vart 4-6 år

I underhållsplanen för år 2024 finns ett stambyte inplanerat men beslut om genomförande fattas efter utförda undersökningar och med hänsyn till antal skador som inrapporteras.

Ekonomi

Föreningen har en mycket stark ekonomi och har stora intäkter av hyreslokalerna. För året 2017 stod lokalerna för hyresintäkter om 9.72 Mkr medan årsavgifterna för bostäderna stod för 3.59 Mkr.

Fastighetens taxeringsvärde uppgick till 421 Mkr. varav byggnader 197 Mkr och mark 224 Mkr.

Nyckeltal för år 2017:

Lån per kvm bostadsyta: 3.745 kr.
Genomsnittlig åravgift per kvm bostadsyta: 286 kr.
Soliditet: 55,5%
Det finns inga beslut eller planer på avgiftshöjning, en avgift som varit oförändrad sedan 2011. I övrigt fortsatt löpande underhåll enligt plan.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger tomtmarken och drabbas därmed inte av någon höjning av tomträttsavgälden.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring, vilket innebär att du inte behöver ha ett sådant tillägg i din hemförsäkring.

Om området

Södermalm Katarina

Med ett idealiskt läge bor du i hjärtat av Södermalm. Här bor ni lugnt men ändå mycket centralt ett par kvarter från Medborgarplatsen. Närhet till allt; kvarter med trevliga kvarterskrogar, caféer och butiker såväl som det större utbudet runt Götgatan. Skrapan, Mariatorget, Sofo och Medborgarplatsen med allt från butiker, apotek, matvaruaffärer och systembolag når du med en kort promenad. Utbudet av service, kommunikationer och nöjen är minst sagt svårslaget. Ringens Galleria når du också lätt. Ett perfekt läge med stor, grön innergård och all service och handel runt knuten. Dessutom närhet till Årstavikens promenadstråk och båtliv. Här finns allt ni behöver! Området erbjuder restauranger med mat från all värdens hörn. För den som önskar grönområden finns Skånegläntan, Timmermansparken och Fatbursparken runt knuten, eller varför inte besöka Tantolunden med sina pittoreska kolonilotter.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer, du når snabbt T-banans gröna linje bara hundra meter bort. Södra Stations pendeltågstation når du på några minuters promenad och flera busslinjer stannar strax utanför porten.

Närservice

En kort promenad tar dig till Skrapan med sin populära skybar och stora shoppingutbud, Medborgarplatsen och Götgatsbacken samt de myllrande kvarteren i "Sofo". Natursköna omgivningar finner du åt andra hållet längs Årstavikens härliga jogging & promenadstråk, Eriksdalslundens koloniträdgårdar och Tantolunden. Alldeles inpå knutet har du nästintill all service och handel, t.ex. bageri, närbutik, järnaffär, blommor, systembolaget, Lidel och restauranger. I föreningens fastighet ligger en välsorterad ICA-butik och Ringens köpcenter med alla fackbutiker, livsmedel och service vid Skanstull når du med en kort promenad. Vid Skanstull kan du också besöka Eriksdalsbadet med bl.a. 50-m bassäng, gym och utomhusbad.

Parkering

Det finns 137 garageplatser och 9 MC-platser under fastigheten med lediga platser idag. Dessa går att hyra för ca 500-840 kr/mån. I övrigt tillämpas boendeparkering i området, se Stockholms stads hemsida. Månadsbevis kan köpas för 1100 kronor för fast boende.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Håkan Lönnberg AB
30 m
LiDL
60 m
Köpcentrum & Gallerior
Skrapan
260 m
Skrapan
260 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kåxis, Kocksgatan
100 m
Via Emilia Förskola, Götgatan 45
160 m
Grundskolor
Via Emilia Förskola, Götgatan 45
160 m
Kulturskolan Stockholm
190 m
Gymnasium
AFS Interkulturell Utbildning
290 m
Thoren Business School
290 m
Universitet & Högskolor
HPAkademin
290 m
Sthlm Unniversitet
370 m
Banker
Nordea Bank AB
230 m
Svensk Hypotekspension AB
260 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
1,5 km
Kolga Consulting AB
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Forsgrénska Badet
180 m
Sprallenhallen
900 m
Simhallar & Utomhusbad
Forsgrénska Badet
180 m
Eriksdalsbadet
1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jerry Johnsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte