Lyckåvägen 21

Bilder

Utgångspris

3 900 000 kr

Bevaka slutpriset

Lyckåvägen 21 , Lyckeby , Karlskrona

Med stilla och vackert läge intill Lyckebyån finner ni denna fina 30-tals villa i oerhört gott skick. Vackra spegeldörrar, spröjsade handblåsta fönsterglas och slipade trägolv är endast några av de vackra detaljer som har bevarats i detta fina hus där renoveringar har gjorts med omtanke och fingertoppskänsla för husets ålder och karaktär.
Här bor du med en egen liten oas med en prunkande trädgård, utsikt över Lyckebyån, vackra rabatter och praktfull magnolia.
Bergvärmepump -02, ny dränering, nytt tak samt fiber installerad via Affärsverken (Stadsnätet). Bostaden är besiktigad och dolda fel- försäkrad.

130 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
130 kvm
Biarea:
75 kvm
Tomtarea:
721 kvm
Byggår:
1931
Driftskostnad:
4 213 kr/månad
Utgångspris:
3 900 000 kr

Mer information

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 850 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 sovrum

Boarea

130 kvm

Biarea

75 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Lyckeby och Lyckåvägen 21!

Med stilla och vackert läge intill Lyckebyån finner ni denna vackra 30-tals villa i oerhört gott skick. Vackra spegeldörrar, spröjsade handblåsta fönsterglas och slipade trägolv är endast några av de vackra detaljer som har bevarats i detta fina hus där renoveringar har gjorts med omtanke och fingertoppskänsla för husets ålder och karaktär.
Här bor du med en egen liten oas med prunkande trädgård, vackra rabatter och praktfull magnolia.
Bergvärmepump -02, ny dränering, nytt tak samt fiber installerad via Affärsverken (Stadsnätet). Bostaden är besiktigad och dolda fel- försäkrad.

En grusad gång leder till bostadens entré som nås via vackra pardörrar i trä. Väl inne i entrén finns plats för avhängning och en mindre trappavsats leder vidare in mot trapphallen. Direkt till höger finns ett rum som i dag används som kontor men passar även ypperligt som tv-rum eller sovrum. Här finns platsbyggda bokhyllor bevarade och vacker skjutdörr som leder vidare till vardagsrum. Till vänster från hallen sett finner vi köket, detta renoverades under 2017 med nya skåpsluckor och vitvaror. Här finns gott om både arbetsyta och förvaring och vid fönstret finns plats för matbord.
Från köket nås den generösa matsalen som ligger i fil med vardagsrummet och delas vackert av med speglade skjutdörrar.
I matsalen kan man med lätthet duka upp för 8-10 personer och vardagsrummet rymmer både soffgrupp och fåtöljer. Härifrån nås även en vacker veranda med generöst ljusinsläpp, stora fönsterpartier och spröjsade pardörrar som leder ut till den större terrassen. Här finns även en mindre wc samt ett förrådsutrymme.
Den gedigna trappan leder oss vidare upp till övre plan där vi återigen möts av vackra plankgolv och handblåsa spröjsade fönsterglas. Till höger finner vi ett sovrum med gott om plats för enkel- eller dubbelsäng samt skrivbord för den som önskar. Här finns en garderobsvägg längs ena väggen samt en platsbyggd större garderob.
Rakt fram finns två stora rum i fil som även här delas av med vackra spegeldörrar, båda rummen passar perfekt som sovrum och rymmer dubbelsäng för den som önskar. Platsbyggda garderober finns i båda rummen och det ena har även utgång till den stora balkongen som löper längs husets fasad.
Kvar på detta plan finns ett större badrum som renoverades -97 med kakel och klinkers. Utrustat med både duschhörna och badkar och här finns även ett större linneskåp med generös förvaring.
Från trapphallen tar vi oss vidare upp till den ombyggda och numera inredda vinden. Här finns plats för en dubbelsäng samt charmiga utrymmen såsom klädkammare och blivande walk-in-closet. För den som önskar passar detta plan även utmärkt som barn- eller tonårsavdelning eller gästrum. Vackert lutade trägolv och framtagen tegelvägg ger rummet en extra karaktär och mysig känsla.
Kvar i huset finns nu enbart källarplan som nås via husets entré. Direkt till höger finns ett sovrum med plats för enkelsäng och skrivbord och kan även med fördel användas som kontor. Vidare finns en stor tvättstuga med både tvättmaskin och torktumlare samt generös arbetsyta. Källarplan rymmer även en större verkstadsdel samt diverse förvaringsutrymmen.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare och inredd vind

Byggnadsår

1931

Uppvärmning

Bergvärmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 maj 2009
Energiprestanda: 61 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas, isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel

Övrigt

Från husets matsal och vardagsrum nås en större terrass med vackra smidda räcken, underbart söderläge och utsikt över Lyckebyån. Här finns gott om plats för diverse möblemang såsom matplats och loungegrupp.
Från övre plan nås en stor balkong som även den vetter år söder och har fin utsikt över ån. Här finns gott om utrymme för både solstolar, cafébord och diverse planteringar.

Fastighetsbeteckning

Kulturen 5

Övriga byggnader

På fastigheten finns ett mindre garage uppfört -89.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

50 562 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 39 145 kr
VA: 8 978 kr
Renhållning: 2 439 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Kostnad för uppvärmning är inklusive hushållsel. Utöver angivna driftkostnader har nuvarande ägare en kostnad för försäkring om 4 000 kr/år samt en fastighetsavgift om 7 812 kr (2018).

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 277 000 kr, varav byggnadsvärde 858 000 kr

Summa pantbrev

2 633 000 kr

Tomt

Areal: 721 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Officialservitut: Vattenledning expropriation, 10-IM1-54/3341
Last, Avtalsservitut: Ledning mm, 10-IM1-64/1514

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Lyckeby

Lyckeby är ett trevligt och modernt samhälle strax utanför Karlskrona med en intressant och rik historia.

Samhället är beläget vid mynningen av Lyckebyån. Lyckeby hade tidigare stadsprivilegier och gick då under namnet Lyckå. Senare gav det namn åt Lyckeby landskommun, som införlivades i Karlskrona stad 1967. Sevärdheter i Lyckeby är bland annat den ståtliga stenbron som korsar Lyckebyån samt ruinen efter Lyckå slott som försvarade den medeltida staden. Vid bron ligger den gamla kronokvarnen, som ingår i världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Lyckeby källa med ett karaktäristiskt pumphus från 1700-talet är ytterligare en sevärdhet.

I dag är Lyckeby en trevlig bostadsort med varierande bebyggelse samt ett handelscentrum med stora köpcentrum strax utanför den gamla bykärnan. Köpcentrumen heter Amiralen och Slottsbacken och erbjuder det mesta vad det gäller shopping.

Kommunikation

Mycket goda bussförbindelser med Karlskrona centrum.

Närservice

I Lyckeby finns det mesta man kan behöva i form av närservice. Nybyggt gym, vårdcentral, Apotek, Restauranger mm. Även flera större matbutiker finns i närheten såsom Ica Maxi, Coop och Willys.
Flera skolor och förskolor finns i och kring samhället.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad