Västra Prinsgatan 27B

Bilder

  • Såld!

Västra Prinsgatan 27B , Trossö , Karlskrona

Här finner ni en stor 1:a om 49 m² med genomgående planlösning och stor balkong i söderläge mot mot föreningens innergård. Generöst kök med matplats, smakfullt renoverat duschrum och rymlig klädkammare med bra förvaring.
Välskött och stabil förening där hushållselen ingår i månadsavgiften.
Nya 3-glasfönster 2010 och säkerhetsdörrar installerade 2014. Trevlig innergård med gemensamma utemöbler och grill.
Perfekt "första boende" med utmärkt centrumläge med endast ett stenkast till bl.a. Wachtmeistergallerian med all tänkbar service, Stortorget, affärer och restauranger.
Här bor du med närhet till busshållplats samt cykel- och gångavstånd till grönområden och diverse promenadstråk.

49 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 769 kr inkl hushållsel, värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
49 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
24
Byggår:
1970
Driftskostnad:
54 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

49 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Brf Kanonen & Västra Prinsgatan 27B!

Här finner ni en stor 1:a om 49 m² med genomgående planlösning och stor balkong i söderläge mot innergården. Generöst kök med matplats, smakfullt renoverat duschrum och rymlig klädkammare med bra förvaring. Välskött och stabil förening där hushållselen ingår i månadsavgiften. Nya 3-glasfönster 2010 och säkerhetsdörrar installerade 2014. Trevlig innergård med gemensamma utemöbler och grill. Perfekt centrumläge med närhet till all tänkbar service.

Välkomnande entré med gott om plats för avhängning. Till höger löper en stor garderobsvägg med bakomliggande klädkammare och generösa förvaringsmöjligheter.
Rakt fram från hallen finner vi köket, detta renoverades 2010 med vitmålade luckor, svart kakel, bänkskivor i laminat och vitvaror i rostfritt. Här finns gott om plats för ett större matbord och på golvet ligger en slitstark klinker.
Vidare finner vi duschrummet som även det renoverades 2010. Våtrumsmatta och våtrumstapet i stilrena färger samt utrustat med duschvägg i glas, handfat med kommod, wc-stol och högskåp.
Vardagsrummet är generöst i storlek och har gott om plats för både soffa, säng och arbetshörna. Sovadelningen har praktiskt delats av med ett draperi och här finns gott om utrymme för en stor dubbelsäng för den som önskar. Vardagsrumsdelen rymmer både soffa med fåtölj och tv-möbel. Härifrån nås även en större balkong i söderläge som vetter mot föreningens gemensamma innergård. Här är gott om utrymme för diverse möblemang och planteringar.

Sammantaget en mycket fin lägenhet redo att flyttas rakt in i. Genomgående vitmålade väggar i hela lägenheten, slitstark klinkers i hall samt parkettgolv i hall och vardagsrum. Perfekt "första boende" med utmärkt centrumläge med endast ett stenkast till bl.a. Wachtmeistergallerian med all tänkbar service, Stortorget, affärer och restauranger. Här bor du med närhet till busshållplats samt cykel- och gångavstånd till både grönområden och diverse promenadstråk.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 769 kr inkl hushållsel, värme, VA, kabel-TV & sophantering

Driftskostnad

658 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 658 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Hushållsel ingår i avgiften.

Andel i föreningen

2,97172%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 november 2008
Energiprestanda: 85 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lavetten 16

Övrigt

Från vardagsrummet nås en stor balkong i soligt söderläge som vetter mot föreningens gemensamma innergård. Gott om plats för möblemang och diverse planteringar.

Till lägenheten hör ett källarförråd att disponera.

Förening

Namn

Brf Kanonen

Om föreningen

HSB Brf Kanonen har adresserna Västra Prinsgatan 27 A-B samt Arklimästaregatan 27.
Huset färdigställdes 1970 och har 25 lägenheter fördelade på 6 st. 1 r.o.k., 11 st. 2 r.o.k., 1 st. 3 r.o.k., 7 st. 4 r.o.k. samt 1 st. lokal.

I föreningen finns tvättstuga med två tvättmaskiner, två torktumlare och två stora torkskåp. Hobbyrum och miljörum. Nybyggd övernattningslägenhet (f.d. barnvagnsrum). Kostnad 200 kr/natt. Trevlig innergård med diverse möblemang och grillmöjlighet.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

25

Antal lokaler i föreningen

1

Renoveringar

2019: Ny tvättmaskin samt torkskåp, digitalisering av tvättbokning

Större renoveringar:
2017 - Ny tvättmaskin och mangel
2016/17 - Ny övernattningslägenhet
2016 - Brandvarnare installerade i alla lägenheter
2014 - Målat tak samt installerat säkerhetsdörrar, OVK
2012 - Trädgård/innergård
2010 - Fönsterbyte
2009 - Byte av hiss
2008 - Energideklaration
2006 - Ny gallergrind m.m.
2005 - Installation av fjärrvärme
2001 - Målning av trapphus
2000 - Renovering av tvättstuga

Ekonomi

Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar. Årsavgiften höjdes 1 juli 2018 med 2,5% i samband med arbetet för övernattningslägenheten. Senaste höjningen innan dess genomfördes 2011 då avgifterna höjdes med 1,4%.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Föreningen är ansluten till HSB Sydost vilket iinebär att en medlemsavgift om 500 kr/person tillkommer vid inträde i föreningen.

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad