Arklimästaregatan 31

Bilder

  • Såld!

Arklimästaregatan 31 , Trossö , Karlskrona

Mitt på Trossö finns denna trevliga gavellägenhet med balkong. Flera ytor för umgänge och härligt ljusinsläpp med fönsterpartier i två väderstreck. Helrenoverad 2007 och ljust helkaklat duschrum med toppmatad tvättmaskin. Stambytt och renoverat 2001. Till lägenheten hör en inre reparationsfond på 21 600 kr som bostadsrättsinnehavaren kan använda för underhåll av lägenheten.
Stabil förening med god ekonomi och flera trevliga gemensamhetsutrymmen. Låga månadsavgifter och möjlighet finns till garage- eller parkeringsplats. Hiss finns från entréplan.

Här bor du mitt i Karlskrona centrum med närhet till all form av service du kan tänkas behöva. Bra utbud av restauranger, butiker m.m. Runt knuten ligger Wachtmeister galleria med butiker, café, service- och livsmedelsbutik.

67 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 355 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
1961
Driftskostnad:
383 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

67 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Arklimästaregatan 31 i HSB Brf Konstapeln!

Välkommen upp på tredje våningen till denna trevliga gavellägenhet på 67 välplanerade kvadratmeter.
Möblerbar entréhall med dekorativt stengolv i grått och plats för avhängning.

Rymligt kök med flera arbetsytor och gott om utrymmen till förvaring. Köket renoverades 2007 med luckor i ekfanér, rostfria vitvaror och induktionshäll. Här finns plats för ett större matbord där man kan få plats fyra eller fler!

Lägenhetens mittpunkt vardagsrummet har stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus. Här finns ett fint bevarat mosaikparkettgolv som är omslipat 2007. Från vardagsrummet nås balkongen där man kan njuta av en frukost eller god fika i solen. Här finns plats för både utemöbler, blommor och planteringslåda för odling.
De båda sovrummen har ett ljust laminatgolv och har båda inbyggda garderober för förvaring. I ett av dem ryms dubbelsäng och har en fondvägg i lugna färger. Det andra sovrummet passar också bra som gästrum eller kontor.

Helkaklat duschrum i vita och beige toner med handdukstork, duschvägg och toppmatad tvättmaskin. Detta är renoverat och stambytt 2001.

Sammantaget en ljus trevlig gavellägenhet mitt i Karlskrona centrum och bara ett stenkast från all form av service du kan tänkas att behöva. Stabil föreningen med flera välskötta gemensamhetsutrymmen!

KÖK
Rymligt kök med gott om plats för matbord. Köket är renoverat 2007 med luckor i ekfanér, mörk bänkskiva i laminat och vitt kakel över bänk. Köket är utrustat med spis (induktionshäll Bosch), spisfläkt, inbyggd mikro (Whirlpool), ugn (Gorenje), diskmaskin och kombinerad kyl och frys (Bosch).

Duschrum
Helkaklat duschrum renoverat och stambytt 2001 i ljusa toner. Duschrummet är utrustat med wc, tvättställ med kommod, spegelskåp, toppmatad tvättmaskin (Whirlpool), dusch med duschvägg och handdukstork.

Lägenheten är renoverad 2007 med nytt kök och vitvaror, nya ytskikt och garderob med skjutdörrar i sovrum. Golv i vardagsrum har bevarats om slipats om.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Avgift

3 355 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering

Driftskostnad

4 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,91472%

Reparationsfond

21653 kr

Tillträde

Juli

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1961

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 september 2008
Energiprestanda: 114 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Arklimästaren 16

Övrigt

Möblerbar balkong med utgång från vardagsrum.

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett matkällarförråd att disponera.

Möjlighet finns till garage- eller parkeringsplats, nuvarande bostadsrättsinnehavare betalar 238 kr/mån. (Separat kösystem tillämpas)

Den inre reparationsfonden uppgår till 21 653 kr som bostadsrättsinnehavaren har rätt att använda till underhåll av lägenheten.

Förening

Namn

Brf Konstapeln

Om föreningen

Gemensamma utrymmen: Två tvättstugor med torkrum, vindsförråd, matkällarförråd, cykelförråd, föreningslokal och hobbyrum.
Föreningen är ansluten till HSB Sydost, medlemskapsavgift 500 kr/person tillkommer.

Antal lägenheter

61

TV och Bredband

Com Hem

Parkering

Till föreningen hör 30 garageplatser och 21 bilplatser, separat kösystem tillämpas.

Renoveringar

2018 Säkerhetsdörrar, ommålning av trapphus
2017 Fönsterbyte, inglasning av balkonger
2016 Målning av källarkorridorer, entréer m.m.
2015 Rensning av ventilationskanaler, tillsyn av lgh m.m
2014 Installerat passagesystem, nya rökluckor
2012 OVK och postboxar
2011 Ny belysning trapphus, byte av entré och källardörrar
2010 Reparation av tegelfasad
2009 Renovering av tegel- samt betongfasad mot Skepparegatan samt kortväggen mot gården, renovering av mur mot V. Prinsgatan och Skepparegatan, byte av galskupoler över garage
2006 Renovering av tvättstugor
2004 Renovering av balkonger
2001 Stambyte, helrenovering av badrum
1995 Installation av fjärrvärme
1995 Fönsterbeklädnad samt delvis omfogning av fasad
1995 Renovering av hissar samt utbyte av låssystem

Ekonomi

Föreningen beslutade vid senaste årsstämman om oförändrade avgifter för 2018.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Pantsättningsavgift

445 kr

Övrigt

Vid belåning av bostadsrätten tillkommer en pantsättningsavgift om 1 % av aktuellt prisbasbeopp/lån, f.n. 445 kr/lån.

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Cecilia Tibblin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad