Östra Vittusgatan 5B

Bilder

  • Såld!

Östra Vittusgatan 5B , Trossö , Karlskrona

Mitt i city ligger denna inflyttningsklara lägenhet fördelad på 56 kvm, helrenoverad 2015/2017 i en attraktiv stil! Det tidlösa köket är fullt utrustat och har en härlig öppen planlösning med vardagsrummet. Här finns ett väl tilltaget sovrum med förvaring och ett stilrent helkaklat duschrum, renoverat och stambytt 2017. Förberett för tvättmaskin.
Här bor du centralt och till fots eller med cykel kan du ta dig både till stadskärnan, centralstationen, härliga Hoglands park, promenadstråk och badplats på Stumholmen, högskolan m.m.
Bostadsrättsförening med bra ekonomi och gemensamhetsutrymmen såsom innergård med grillplats.

56,3 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 784 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56,3 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1953
Driftskostnad:
396 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

56,3 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Östra Vittusgatan 5B och Brf Viborg!

En trappa upp finns denna inflyttningsklara lägenhet fördelad på 56 kvm som totalrenoverades 2015/2017. Redan i hallen får man känslan av den öppna genomgående planlösningen som sammansluter rummen. I hallen finns förvaringsmöjligheter och plats för avhängning. Direkt till vänster finner vi kök och vardagsrum i ett, här kan du laga mat samtidigt som du umgås med dina gäster. Köket är fullt utrustat och har en lantlig stil som ger en känsla av gediget hantverk. Den snygga bänkskiva i massiv ek bryter av mot de vita kaklet och de krämfärgade luckorna. Ljuset från de infällda spotlightsen samt de stora fönsterpartierna gör kök och vardagsrum ljust och luftigt! Vardagsrummet kan möbleras på flera sätt och har plats för både matbord, soffa och tv för den som önskar.

Vidare har vi ett väl tilltaget sovrum med en snygg vitbetsad panelvägg. Här finns också en rymlig garderob med skjutdörrar. Det finns gott om plats för både säng, förvaringsmöjligheter, avlastningsbord eller skrivbord.
Stilrent helkaklat duschrum med infällbara duschväggar och möjlighet till tvättmaskin, duschrummet renoverades och stambyttes 2017.
I hela lägenheten ligger ett enhetligt laminatgolv.

Vid renoveringen 2015 öppnade man upp mellan sovrum och kök som idag är kök och vardagsrum i ett. Det dåvarande vardagsrummet är idag sovrum.

Sammantaget en väldigt fin lägenhet med öppen planlösning, renoverad 2015 i en attraktiv stil belägen centralt på Trossö!

Kök
Tidlöst lantligt kök som ger en känsla av gediget hantverk. Luckor i färgen Off White och delvis överskåp i vitrin, bänkskiva i massiv ek och vitt kakel över bänk. Köket är utrustat med induktionshäll (Electrolux), väggmonterad spisfläkt (Thermex), kombinerad kyl och frys (Bosch), inbyggd mikro och ugn (Electrolux) och diskmaskin (Sandstrom). Köket är av märket Epoq.

Duschrum
Helkaklat duschrum stambytt och renoverat 2017 i stilrena materialval. Utrustat med vägghängd wc, tvättställ med kommod, spegelskåp, infällbara duschväggar, handukstork och arbetsbänk. (Tvättmaskinen planerar säljaren att ta med sig).

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

2 784 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering

Driftskostnad

4 760 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Försäkring: 760 kr

Andel i föreningen

2,6006%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1953

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 februari 2010
Energiprestanda: 124 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Viborg 26

Övrigt

Till lägenheten hör två stycken källarförråd att disponera.

Förening

Namn

Brf Viborg

Om föreningen

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga med två tvättmaskiner och en torktumlare. Torkrum. Cykelförråd. Innergård med uteplats och grillmöjligheter.

Antal lägenheter

39

TV och Bredband

Com Hem (Basutbud kabel-TV ingår i månadsavgiften).

Renoveringar

2017: Stambyte och badrumsrenovering
2015: Spolning av stammar
2012: Renovering av balkonger
2008: Spolning av stammar
2003: Nytt tak
1986: Fönsterbyte (3-glas)

Ekonomi

2018-02-14: Enligt ordförande. Andreas Mathisson finns inga planerade avgifthöjningar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i två parkeringszoner; röd och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

Karta

Hör av dig till Cecilia Tibblin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad