Tullhusgatan 38

Bilder

  • Såld!

Tullhusgatan 38 , Orrholmen , Karlstad

Nu äntligen finns denna fantastiska 4:a på första våningen till försäljning. Endast en 1/2-trapp upp och med stor inglasad balkong i västerläge som vetter mot Mariebergsviken är denna lägenhet verkligen en pärla.

Lägenheten är mycket fint renoverad i ljusa och behagliga färger, vilket gör att här är det bara för nästa ägare att flytta in. De tre sovrummen är alla rymliga och kring dem finns gott om förvaring genom både garderober och klädkammare. Lägenheten har badrum och gästtoalett.

Brf Fören är en av de mest attraktiva föreningarna i Karlstad och erbjuder sina medlemmar gott om fördelar som är unika för förenigen. Med en låg månadsavgift där bl.a. bredband och kabel-tv ingår är detta verkligen ett fördelaktigt boende.

I det direkta närområdet finns en härligt natur med bl.a Mariebergsviken där du sommartid kan bada och paddla kanot och på vintern åka skridskor på den fina banan som ofta plogas.

Detta är ett tillfälle som du inte vill missa så kontakta mäklare, Linda Nirs på 054-190129, redan idag.

98 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
3 485 kr Bredband, kabel-tv, ip-telefoni, värme & vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
98 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
381
Byggår:
1967/68
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

98 kvm

Rumsbeskrivning
Välkommen till denna fina och

välplanerade lägenhet med ljusa och moderna materialval.

Entréhall

Stor entréhall med gott om utrymme för avhängning samt garderobsparti med spegelskjutdörrar och inredd med Elfa system. På golvet finns ett snyggt eklaminat som sedan följer med i hela lägenheten.

Gästtoalett

I anslutning till hallen finns lägenhetens gästtoalett med mörkgrå skifferliknande klinkers på golvet och vita kaklade väggar. Här finns toalett, handfat och väggspegel.

Sovrum

Det minsta av sovrummen hittar du genom en passage förbi gästtoaletten. Rummet har ljusa väggar och eklaminat.

Sovrum

Nästa sovrum hittar du en liten bit längre in i lägenheten genom en passage med garderober och ingång till den fantastiska klädkammaren. Även här är väggarna ljusa tillsammans med en mörk fondtapet och på golvet finns eklaminat.

Klädkammare

Du vet den där klädkammaren som vi alla drömmer om? Det här är en version av den! Klädkammaren är välplanerad med gott om förvaring och utrymme för detaljer.

Sovrum

Det största av sovrummen nås från vardagsrummet och här även det tillgång till klädkammaren. Ljusa väggar och eklaminat. I rummet som också skulle kunna användas som matsal finns en fransk balkong som vetter ut mot Tullhusgatan.

Vardagsrum

Riktigt stort vardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till den inglasade balkongen i västerläge. Ljusa väggar och eklaminat. Den inglasade balkongen är ett härligt extrarum där utsikten mot Orrlekens lekplats och vidare över Mariebergsviken är fantastisk. På balkongen finns gott om plats för möblering och du kommer kunna njuta av extrarummet från tidig vår till sen höst. En gråblå matta finns på golvet för extra komfort.

Kök

Köket är ett välplanerat och rymligt kök med vita snickerier tillsammans med bänkskivor i mörkbehandlad ek och en skyddsbehandlad tapet ovan bänkskivorna. Maskinellt är köket utrustat med kyl, frys, induktionshäll, spisfläkt, mikro, ugn och diskmaskin (-18). Den rymliga matplatsen ligger intill det stora fönsterpartiet och här finns utrymme för ett matbord av större modell.

Badrum

Helkaklat badrum med mörkgrått skifferliknande klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna. I golvet finns golvvärme för extra komfort. Här finns badkar, handfatskommod, väggskåp med spegel och belysning, handdukstork, toalett och kombinerad tvättmaskin och torktumlare (-18)

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 485 kr Bredband, kabel-tv, ip-telefoni, värme & vatten

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

0,987%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

10 juni 2019 el enl ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljsfastighet

Byggnadsår

1967/68

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 maj 2018
Energiklass: C
Energiprestanda: 89 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Fören 2

Övrigt

Härlig inglasad balkong i västerläge som ger dig härlig kvällssol. Utsikt mot Mariebergsviken. Eldriven markis finns vid balkongen samt rullgardiner på insidan.

Ett extra elskåp finns installerat (installerades i samband med renovering av kök -08).
Dimmer finns installerat i alla rum, vilket gör det enkelt att få behaglig belysning.

Till lägenheten följer två källarförråd.

Tvättstuga finns i källaren av denna fastighet.

Föreningen har efter installation av solceller ett gemensamt elabonnemang, vilket gör att kostnaden för hushållsel läggs på månadsavgiften och regleras i efterhand utifrån faktisk förbrukning.

Förening

Namn

Brf Fören

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Fören 2 bildades 1966 och är belägen på Näbbgatan 2-6 samt Tullhusgatan 12-40 i stadsdelen Orrholmen. Föreningens fastighet består av 6 flerbostadshus med 3 våningar med totalt 108 lägenheter fördelade på 3:or och 4:or. I föreningen finns också ett 10-tal lokaler.

Här bor du i ett attraktivt läge med närhet till Karlstads centrum och Orrholmsviken samt många förmåner för medlemmarna så som gästlägenhet, bastu med relaxrum, gym, hobbyrum, däckrum, cykelrum, mc-plats, 2 kajaker, boulebana, lekplatser, grillplatser m.m. På vintern plogas isen i Orrholmsviken så att du kan åka på en cirka 2 km lång skridskobana. Orrholmen är ett barnvänligt område med närhet till Orrleken som även ligger intill en badstrand.

Läs mer om föreningen på: http://foren.bostadsratterna.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

108

TV och Bredband

Telia tripple play ingår i månadsavgiften.
Det betyder att du kostnadsfritt har tillgång till 100Mb bredband, kabel-TV, och IP-telefoni.

Parkering

Det finns 100 st. parkeringsplatser som tillhör föreningen.
Som medlem i föreningen är man garanterad en parkeringsplats. Parkeringsplats med motorvärmare kostar ca. 150 kr/mån. Gästparkeringar finns.

Renoveringar

Installation av solceller - påbörjat 2017
Renovering av trappuppgångar - 2017
Gym och bastu - 2015
Målning av hussocklar - 2015
Relining av stammar - 2011
Balkongrenovering - 2002

Läs gärna mer i föreningens årsredovisning.

Ekonomi

Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning.
HSB sköter den tekniska förvaltningen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Tomträttsinnehav, avtal gäller till 2027-12-31.

Övrigt

Föreningen har efter installation av solceller ett gemensamt elabonnemang, vilket gör att kostnaden för el läggs på månadsavgiften och regleras i efterhand utifrån faktisk förbrukning.

Föreningen har ett gemensamt cykelgarage där man kan hyra en plats för en mindre summa.

Det finns dessutom möjlighet för medlemmar att hyra plats för motorcyklar, kanoter och extra förråd. Separat kö.

Föreningen har 4 st gemensamma tvättstugor. I varje tvättstuga finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, mangel samt torkrum.

Föreningen har ett övernattningsrum som får hyras av medlemmarna för ca. 250 kr/natt.

I föreningen finns också ett gemensamt gym och bastu.

Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Länsförsäkringar.

Bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Om området

Orrholmen

Orrholmen bjuder på ett av Karlstads finaste bostadsområden, byggt på en grönskande udde med Vänern på ena sidan och Mariebergsviken på den andra. Här finns vida parker, egen badplats, båthamn, motionsspår, lekplatser mellan husen och gäddor i vassen. Orrholmsviken är ett populärt ställe för bad på sommaren och långfärdsskridskoåkning vintertid. Här finns också Orrholmens IP med fotbolls- och rugbyplan, förskola, skola, parkleken Orrleken och närhet till gymnasieskola och restauranger. På andra sidan vattnet ligger Mariebergsskogens nöjespark och bara 1 km bort ligger Karlstads centrum.

Kommunikation

Det finns fina cykel- och promenadvägar som tar dig in till Karlstads centrum. Närheten till busshållplatser gör att du snabbt kan ta dig till andra stadsdelar.

Karta

Hör av dig till Linda Nirs för mer information!

Linda Nirs

Linda Nirs

Karlstad

Kil

Reg.Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0706-190135

054-190129

linda.nirs@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad