230
MED1F7E2353D63143CEA66DF0BB508EE37C

Gård i naturskönt område med unik potentialSödra Boda Höglunda 1 Högboda, Kil

Högboda, Kil

Södra Boda Höglunda 1


PRIS (utgångspris)5 000 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

166 kvm

TOMTAREA

16 600 kvm

BYGGÅR

1920

DRIFTSKOSTNAD

5 179 kr/månad

PRIS

5 000 000 kr utgångspris

Gård i naturskönt område med unik potential

Nu finns chansen att förvärva denna lantligt belägna fastigheten om ca 1,6 hektar med tre tillhörande byggnader i gott skick. Här har ni möjligheten att förverkliga er dröm om den perfekta kombinationen av lyxigt boende samt utrymme för verksamhet. Denna unika egendom bjuder på en vacker miljö med möjligheter till både avkoppling och produktivitet.

Huset har en genomgått en omfattande renovering både utvändigt och i entréplan och karaktären är både unik och modern. Övervåningen är oinredd och här är möjligheterna många att kunna anpassa rum och planlösning efter just dina eller familjens behov. Ytorna i huset är stora och öppna vilket inger en magisk atmosfär till hemmet.

På tomten står även en kombinerad verkstad och maskinhall där plats för ett gym även har skapats. Byggnaden är ca 200 kvm med tillhörande carport. Byggnaden är utmärkt som garage, förråd och verkstad och förutom detta kan byggnaden tack vare ytans storlek användas till mycket mer där du och familjen kan få utlopp för era intressen. Det finns även möjlighet att göra om byggnaden till ett stall med tillhörande lösdrift då det finns intilliggande betesmarker.

Det mindre huset på gården är som skräddarsytt för olika ändamål. Exempelvis finns här utrymme för kontor, ateljé, butik eller kanske för övernattande gäster? Den flexibla planlösningen möjliggör anpassning efter era behov och önskemål.

På tomten finns det stora gräspartier som kan nyttjas för odling, sol och lek eller vad som faller just er i smaken. För den händige och kreative kan detta verkligen bli ett unikt ställe att kunna kalla sitt hem i många år framöver.

Bilder

MED1F7E2353D63143CEA66DF0BB508EE37C
MEDA483EB87C7C148AC956707E675E9A01D
MEDC52A34F3D80945E5AAA9AD0119099827
MED5DD34BFEBED54156BA50C883F9495430
MEDC768498189CD431DBEC6932852C5A46C

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

2 rok

BOAREA

166 kvm

TOMTAREA

16 600 kvm

BYGGÅR

1920

DRIFTSKOSTNAD

5 179 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

2 rum varav 1-2 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

HALL

Stor öppen hall med höga fönster som omger hallen i en unik utformning. Direkt till höger finns det möjlighet till förvaring antingen genom en platsbyggd lösning eller garderober. Golvet är försett med mörk klinker och väggarna är genomgående vita på hela våningsplanet.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet som är i en öppen planlösning i anslutning till hallen har mycket ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartierna. Det finns även en dörr som leder ut till trädgården från vardagsrummet som kan nyttjas för ett framtida altanbygge eller en uteplats. I vardagsrummet ligger ett mörkt laminatgolv som även fortgår i matsal, kök och sovrum.

DUSCHRUM

I anslutning till vardagsrummet finns ett grått helkaklat duschrum med två mörka vägghängda badrumsskåp på varsin sida av handfatet. Över handfatet finns en spegel med belysning. Här finns wc och en duschhörna med glasväggar.

MATSAL

Vidare från vardagsrummet tar du dig till matsalen eller allrummet om man så vill, som har en öppen planlösning mot köket. Här finns en pelletskamin som kommer väl till pass under kyliga höstdagar och skänker den där extra mysfaktorn.

KÖK

Köket är i en modern tappning med mycket förvaring och smarta lösningar. Ett walk-in-skafferi utgör en dröm för den som gillar ordning och reda.
Snickerierna är vita och är kombinerade med ljusa bänkskivor i stenimitation. Över spisen är väggen klädd i en mörk praktisk skiva som är lätt att torka av.
Maskinellt är köket utrustat med separat ugn, micro, en induktionshäll samt köksfläkt, integrerad kyl och frys samt diskmaskin.

SOVRUM

Sovrummet som ligger i anslutning till matsalen är stort och rymligt med gott om förvaring i form av en snygg garderobslösning i mörkt trä.

GROVENTRÉ

Förutom den stora entrén finns det ytterligare en entré som du kan ta dig till genom köket. Ett mörkt klinker klär detta golv och här finns också möjligheter till förvaring.

TVÄTTSTUGA

Från groventrén tar du dig direkt till en tvättstuga som är utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. Här finns även en praktisk arbetsbänk med mörka skåp under och över för praktisk förvaring av städartiklar och dylikt. Rummet är helkaklat med ett mörkt klinkergolv som i groventrén, vilket ger en fin helhet. Här är även bergvärmepumpen placerad.

Om området

Välkommen till Högboda! Här bor du i ett familjevänligt område nära lugn och grönskande natur i Kils Kommun Bodaskola är en landsbygdsskola med undervisning till och med årskurs 6. Boda förskola har tre avdelningar där en avdelning är för barn mellan 1-2 år och två avdelningar är för barn mellan 3-5 år. Bodavallen ligger i anslutning till Boda skola. Här finns en fullstor gräsplan samt en föreningsdriven kiosk. I Högboda finns ett Folkets Hus som bl.a. har en biograf.

KOMMUNIKATION

Till och från Högboda kan man både åka buss och tåg. Med bilen tar du dig till Kil på cirka 15 minuter, till Karlstad tar det ungefär 30 minuter.

NÄRSERVICE

I Högboda finns en Coop-butik. I Kil längs med Storgatan finns ett brett utbud av butiker och serviceinrättningar.

Ekonomi

EL

48 000 kr

VA

1 500 kr

RENHÅLLNING

2 650 kr

FÖRSÄKRING

10 000 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

62 150 kr / år

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

5 288 kr / år

KOMMENTAR

Driftskostnaderna är uppskattade.
Den beräknade årsförbrukning per 15 augusti 2023 är 24.315 kwh/år.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1½-plansvilla

BYGGNADSÅR

1920

UPPVÄRMNING

Bergvärme

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-08-16

ENERGIKLASS

E

ENERGIPRESTANDA

96 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

160 kWh/m² och år

ELFÖRBRUKNING

24 315 kWh/år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund/betongplatta

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

TAK

Bandtäckt plåttak

FASTIGHETSBETECKNING

Boda 1:373

ÖVRIGA BYGGNADER

Verkstadslokalen har nyare träpanel, plåttak och gjuten betongplatta. En bergvärmepump står för uppvärmningen.
På gaveln av lokalen finns en stor port för större fordon och där du kommer in ett stort rum med plåtbeklädda väggar. Vidare via dubbeldörrar kommer du in i ett likande utrymme. Efter det kommer man vidare till det som idag är gym. Här finns tillgång till en wc. I den bortre delen av lokalen finns två garageportar. Den ena delen är idag gym och den andra delen har tidigare används som tvätthall. Här finns vatten indraget och golvbrunn.

Det mindre huset har nyare träfasad, nyare fönster samt betongpannor på taket. Grundläggning är en källargrund. El finns indraget.
Entréplanet har ett vackert och slitstarkt laminatgolv i rustik design samt ljust tapetserade väggar. En trappa leder upp till övervåningen som består av ett allrum och även här ligger det vackra laminatgolvet, väggarna är ljust tapetserade och taket är beklätt med vitmålad panel. I huset finns även en oinredd källare.

ÖVRIGT

Under perioden 2013-2020 har bostadshuset genomgått omfattande renoveringar.
-Ny fasad.
-Nytt tak.
-Nya fönster.
-Ny el.
-Nytt avlopp.
-Ny djupborrad vattenbrunn.
-Installation av bergvärme.
-Nytt kök.
-Ny wc/dusch.
-Nya ytskikt.
-Utbyggnation av entrédelen.

På övervåningen är renoveringar påbörjad men ej färdigställda.
Pelletskaminen har nuvarande ägare egen sotning på och behöver kontrolleras via sotare av ny ägare.

Fastigheten är taxerad på följande sätt:
Taxeringskod 220- småhus och småhusmark
Taxeringskod 121- lantbruksenhet, som endast utgörs av växthus/djurstall

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

705 000 kr

BYGGNADSVÄRDE

555 000 kr

TAXERINGSKOD

121, Lantbruksenhet, som endast utgörs av växthus/djurstall

SUMMA PANTBREV

4 142 000 kr

Tomt

AREAL

16600 kvm

TOMTTYP

Friköpt

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten året om. Djupborrad brunn.
Enskilt avlopp. 3-kammarsbrunn med infiltrationsbädd från 2019.

Karta

Kil Högboda

Södra Boda Höglunda 1

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg