230
MED4D95510DF4D9413C9450524A07CFC505

Vacker gård med Vänerutsikt i Skattkärr!Ängtorpsvägen 13 Skattkärr, Skattkärr

Skattkärr, Skattkärr

Ängtorpsvägen 13


PRIS (utgångspris)5 000 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Gård/Jordbr/Skog

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL SKIFTEN

1

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

150 kvm

TOMTAREA

3 ha

BYGGÅR

1860

Vacker gård med Vänerutsikt i Skattkärr!

Drömmen om en gård nära stan nu bli verklig! Nu har vi den fantastiska möjligheten att få saluföra denna vackra gård som förgyllt området sedan 1860. Möjligheterna är många på denna fina fastighet, helt enkelt ett unikt tillfälle att förvärva en bit av Sverige med idylliskt boende nära naturen. Fastigheten planeras för att styckas av och kommer när avstyckningen är genomförd innehålla cirka 3 hektar mark med ny fastighetsbeteckning.

På fastigheten finns ett rymligt bostadshus om 150 kvadratmeter och en stor ladugård som är i gott skick. Dessutom finns traktorgarage samt en mindre byggnad med bilgarage och rum för t.ex. hemmakontor. Bostadshuset boyta utgörs av fem rum och kök med gott om sociala ytor för hela familjen. Ett visst renoveringsbehov föreligger i huset vilket ger en optimal möjlighet för dig som köpare att förgylla drömmen på eget vis. Intill huset finns ett stort inglasat uterum och balkong där du kan blicka ända ned till Vänern finns att avnjutas från ovanvåningen.

Gården står beläget i fritt öppet söderläge med sol från upp till nedgång och fantastisk utsikt över ängarna och en skymt av Vänerns glittrande vatten. Fastigheten bjuder även på en rymlig gårdsplan med såväl plana gräsytor för spel och lek som för planteringar, buskar och träd.

För dig som önskar stall finns alla möjligheter att iordningställa stallplatser i den stora ladugården och hagar finns det gott om plats för på egen mark.

Njut av det lugna läget på Ängtorpsvägen med endast några minuters bilfärd in till centrala Karlstad.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning.

Visningar

Vänligen boka er för visning!

Ring för personlig visning

Bilder

MED4D95510DF4D9413C9450524A07CFC505
MED0B807A670DDC4E74A74148110DDB7675
MED0A9F8DDAEBE8454A9EED51BCB5375225
MEDA5AE39956C8345999DF6CCE1DBE534F6
MED6AA616F9675449F0AEE4305985DED543

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Gård/Jordbr/Skog

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL SKIFTEN

1

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

150 kvm

TOMTAREA

3 ha

BYGGÅR

1860

Om området

Skattkärr ligger en mil öster om Karlstad och är mycket populärt bland barnfamiljer. Här finns en grundskola (låg och mellanstadium) och fyra förskolor samt en öppen förskola.
Det bedrivs en rad olika idrotter såsom fotboll, orientering, tennis och innebandy. Skattkärrs IP består av en konstgräsplan, en naturgräsplan, två tennisbanor samt motionsspår. Här finns ett elljusspår på 2,5 km som vintertid görs om till längdskidspår om vädret tillåter. Det finns även ett motionsspår på 7,5 km. För skridskoåkning spolas is vid några av de mindre fotbollsplanerna.
Närhet till Vänern där det finns badplatser samt möjlighet att med båt ta sig ut i den fina skärgården.
Några kilometer bort ligger Frödingeleden, en vandringsled vackert intill Vänern samt Gustav Frödings minnesgård Alsters Herrgård.

KOMMUNIKATION

Allmänna kommunikationer till Skattkärr sker i dagsläget genom länsbuss. Busslinje 501 åker igenom Skattkärr via Skattkärrsvägen. Bussen stannar b.la. vid universitetet innan den når fram till Karlstad centrum. Resan till centrum tar ca 20 minuter.
Det finns cykelväg som går hela vägen in till stan.

NÄRSERVICE

Här finns Coop, bibliotek och en pizzeria. Till Välsvikens handelsområde kör du på några minuter och där finns b.la. Ica Maxi, Stora Coop, Systembolaget och Apotek.

ÖVRIGT

På Skattkärrsskolan går eleverna upp till årskurs sex. För de yngre finns det fyra förskolor, en öppen förskola och ett antal familjedaghem.

Byggnader

FASTIGHETSBETECKNING

Del av Björknästorp 1:33

1½-PLANSVILLA

ANTAL RUM

5 rum varav 2 sovrum

BYGGNADSÅR

1860

UPPVÄRMNING

Direktverkande el, luft-luft värmepump och braskamin

VENTILATION

Självdrag

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2021-06-16

ENERGIPRESTANDA

151 kWh/m² (Atemp) och år

GRUNDLÄGGNING

Krypgrund

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

2-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Plåt

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten (Grävd brunn) - Vattenprover tagna 2018 utan anmärkning. Vattenpump och hydrofor bytta 2020. Värmeslinga i ledning till bostadshus installerad 2021.
Enskilt avlopp.

TOMTBESKRIVNING

Bostadshuset står på en härlig trädgårdstomt om 1225 kvm med gott om plana ytor för spring och lek och med oändliga möjligheter för den odlingsintresserade.

PARKERINGSPLATS

På gårdsplanen i anslutning till bostadshuset finns möjlighet att parkera flera bilar. Möjlighet för parkering finns även i traktorgarage och garage.

INTERIÖR, ENTRÉPLAN

__________

ENTRÉHALL

Välkommen in i bostaden! När du kommer in genom ytterdörren möts du av en praktisk entréhall där också trappen upp till våning två finns. Här är väggarna klädda med en tapet och på golvet finns ett laminatgolv.

TVÄTTSTUGA MED DUSCH, WC OCH GROVENTRÉ

Rymlig tvättavdelning där man även har en groventré vilket blir mycket praktiskt när du kommer in från arbetet på gården. Här finns tvättmaskin, torktumlare och tvättho.
En separat gäst-wc med toalett och handfat finn här och vidare in i rummet finns arbetsytor tillsammans med en duschkabin (ny 2021).

KÖK

Härligt lantkök med luckor i lingrön nyans tillsammans med en ljus bänkskiva och vitt kakel. Maskinellt finns här spis med spishäll, spisfläkt, hel kyl och frys samt diskmaskin. På golvet finns ett parkettgolv och väggarna är tapetserade. Den lantliga känslan förhöjs av en vacker bakugn vid ena väggen, dock används den inte idag och behöver kontrolleras för att eventuellt kunna börja nyttja.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum som ligger intill köket. Här finns en braskamin som hjälper till att hålla värmen samtidigt som den bidrar stort till trivsel känslan.
På golvet finns ett parkett och väggarna är tapetserade i grön nyans.

ALLRUM/SOVRUM

Ytterligare ett rymligt rum i entréplan, kan användas som allrum eller sovrum beroende på behov. Parkett på golvet och tapetserade väggar i brun nyans. Här sitter luft-luftvärmepumpen som är ny sedan 2021.

MATSAL

Entréplanets planlösning gör att man kan går runt genom rummet vilket gör att även matsalen finns i anslutning till köket. Här finns ett parkettgolv och väggarna är tapetserade i ljust nyans. Här finns även utgången till den stora inglasade altanen som ligger i fint söderläge. Från altanen tar du dig enkelt vidare ut i trädgården.

ANDRA VÅNINGEN

__________

ALLRUM

Väl uppe på andra våningen möts du av ett allrum med ett parkettgolv och väggar tapetserade i grön nyans.
Här finns utgång till en balkong där utsikten över omgivningarna är slående.

SOVRUM

Det största av sovrummen har heltäckningsmatta på golvet och tapetserade väggar i ljus nyans.

SOVRUM

Det något mindre sovrummet har parkett på golvet och väggar i ljus nyans. Här finns en mycket vacker gjutjärnskamin med klinkers på golvet runt om. Kaminen är i fungerande skick och en brandskyddskontroll genomfördes så sent som 2021???

BADRUM

Ifrån det mindre sovrummet finns tillgång till våningens badrum med toalett, handfat med underskåp och dusch/badmöjlighet. Ett badkar skulle passa rummets utformning bra.
På golvet finns en våtrumsmatta i grå nyans och väggarna är klädda med våtrumsmatta i ljus nyans.

RENOVERINGAR

2022 - Utomhusbelysning
2021 - Avloppsrensning samt insättning av 2 st spolbrunnar
2021 - Frostsäkring av vattenkranar (utomhus)
2021 - Service av vattenpump och filterbyte
2021 - Installerat värmeslinga i mark för tappvatten
2021 - Installerat luft/luft/värmepump
2021 - Duschkabin
2020 - Gårdsgrus
2020 - Ny vattenpump och hydrofor
2018 - Fiber indraget
2015 - Badrum renoverat (övre plan)

EKONOMIBYGGNAD, LADUGÅRD

BESKRIVNING

Stor ladugårdsbyggnad med sammanlagd yta på ca. 800 kvm (enl. fastighetsregistret), byggnaden är i gott skick med plåttak på ena (stora) delen och eternittak på den mindre delen i vinkeln. Plåtfasad samt mindre delar med tegel och puts.

I ladugården finns alla möjligheter för verksamhet helt och hållet beroende på eget önskemål. Till exempel finns möjlighet att bygga om delar av ladugården till stall (tidigare har man här haft kor) och väljer man det så finns gott om plats för hagar på den egna marken. Vill man hellre kanske hyra ut plats för båt/husvagnar så finns gott om utrymme för det. Endast dina egna idéer sätter gränserna.

Värdeår före 1980. Beskaffenhet: Enklare.

EKONOMIBYGGNAD, TRAKTORGARAGE

BESKRIVNING

Traktorgarage uppdelat i två separata delar, båda med gjutna golv. Här finns gott om utrymme för förvaring av bilar/maskiner samtidigt som det finns utrymme för verkstad eller liknande. Till den stora delen av garaget har man 3 separata portar samt en dörr och till den mindre delen finns en egen entréport.

På vinden av garaget finns möjlighet att inreda för att nyttja, detta är påbörjat men inte färdigställt. Observera dock att den utvändiga trappen till vinden kan vara halkig och inte är i bästa skick.

EKONOMIBYGGNAD, GARAGE

BESKRIVNING

Mindre och enkelt garage med plats för en bil.
I bakre delen av garaget finns ett inrett rum för förvaring eller kanske hemmakontor.

Allmänt om fastigheten

KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

9 287 kr / år

ÖVRIGT

SUMMA PANTBREV

3 000 000 kr

TAXERING

TAXERINGSKOD

120

SUMMA TAXERINGSVÄRDE

2 535 000 kr

VÄRDERINGSENHETER

SKOG

254 000 kr

EKONOMIBYGGNAD

389 000 kr

SMAHUSMARKPALANTBRUK

351 000 kr

SMAHUSBYGGNADPALANTBRUK

1 281 000 kr

AKERMARK

260 000 kr

TOMT

AREAL

3 ha

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Observera att taxeringsvärdet enligt ovan inte kommer att vara detsamma efter avstyckning.

Observera att alla delar nedan inte kommer att följa fastigheten efter avstyckning.

Gemensamhetsanläggning: Karlstad Busterud GA:4, Samfällighet: Karlstad Björknästorp S:8, Samfällighet: Karlstad Göstahult S:7
Avtalsservitut Kraftledning
Avtalsservitut Ledning Mm
Nyttjanderätt D-2022-00391439:1
Nyttjanderätt Fiberoptiskt Nät
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 1780IM-09/30317.1
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 17-IM1-74/3857.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 17-Å-5779.1
Last: Ledningsrätt Tele, 17-Å-4949.1

PLANBESTÄMMELSER

Tomtindelning Stadsplan Vägplan

MARK

ÅKERMARK

Areal: uppskattat till 3 ha. Brukningsvärde: Sämre än normalt. Dränering: Otillfredställande.

ÖVRIG MARK

För den som har intresse finns möjlighet att köpa till ytterligare mark. Denna del är belägen i separat skifte.

Karta

Karlstad Skattkärr

Ängtorpsvägen 13

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg