190
MED23651B9303384063916F55744CF54288

Nybyggd familjevilla på Knappstad!Knappstad 424 Knappstad, Karlstad

Kommande®

Knappstad, Karlstad

Knappstad 424Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

140 kvm

BIAREA

46 kvm

TOMTAREA

1 250 kvm

BYGGÅR

2021/2022

DRIFTSKOSTNAD

1 344 kr/månad

Nybyggd familjevilla på Knappstad!

Med allra största nöje har vi nu möjligheten att få saluföra detta drömlika och ytterst energieffektiva hem på Knappstad 424! Denna ståtliga enplansvilla stod färdigställd under 2022 och utgörs av ca 140 väl genomtänkta kvadratmeter i exklusiv design med stilrena svarta detaljer där det även finns hela 117 kvm solceller installerat.

Här erbjuds ett hem i absoluta toppskick med rymliga sociala ytor, takhöjd upp till nock och stora fönsterpartier med fantastisk vy som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Den nybyggda exteriören flätas samman med interiören på ett helt fantastiskt vis. Ingenting har lämnats åt slumpen i detta nybygge vilket märkbart visar sig i husets skönhet och funktion.

Huset disponeras med ett stort kök och vardagsrum i öppen planlösning. Här finns öppna ytor för hela familjen att umgås från rummets olika delar. I husets hjärta bjuds det in till god matlagning samtidigt som umgänget kan umgås från soffan eller matplatsen. Här tillåts du njuta av den härliga braskaminen samtidigt som du blickar ut över de öppna vyerna i skymningen. I husets mer privata delar erbjuds tre rymliga sovrum varav husets master bedroom har en walk-in-closet. Vidare finns två exklusiva och mycket välutrustade badrum varav det ena nås från master-bedroom samt tvättstuga.

Hemmet håller en hög standard med kvalitativa produkter från välkända leverantörer. Genomgående i huset ligger ett mörkt ekgolv och i taket har man valt ett svart ryggåstak. Köket är från Marbodal med vacker stenskiva, exklusiva detaljer och maskinell utrustning från Samsung. Badrum med klinkergolv och kaklade väggar samt tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare från Samsung. I huset erbjuds många lyxiga bekvämligheter, bland annat ett integrerat ljudsystem som återfinns i båda badrummen, två sovrum och i hjärtat av huset samt global trac-skenor som sträcker sig över hall, kök och vardagsrum. I varje rum finns även härlig golvvärme installerat.

På gården står ett stort garage om 51 kvadratmeter med gott om ytor att disponera. Garageuppfarten utanför rymmer plats för flertalet bilar om behov finns för det. Trädgården står beläget i fritt öppet söderläge med fina plana gräsytor för såväl spel och lek som för blomstrande planteringar.

Som ägare till detta hus tillåts du njuta av alla fördelar som hör ett nybyggt hus till. Anläggningen med solceller beräknas täcka mer än husets egna driftkostnader.
Nybyggda hus undantas från kravet på fastighetsskatt i 15 år från uppförandet vilket genererar låga boendekostnader i många år framöver och energideklarationens A-klassificering ger möjlighet till grönt bolån vilket innebär en ränterabatt hos många banker.

Sällan erbjuds möjligheten att förvärva sitt drömhem. Huset söker nya ägare och här är det bara att flytta in och börja trivas.
Varmt välkommen att anmäla ditt intresse till ansvarig mäklare!

Bilder

MED23651B9303384063916F55744CF54288
MEDCB2685D92F28475D99B3EA7B266BD2EC
MEDB5B73467B0514880B6ABFC7F406EA827
MEDB0E056055CEB4A8D9153026CD3390B6E
MEDA2E3D0CCC56448F6A74272F309868A08

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

1-familjs friliggande villa

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

140 kvm

BIAREA

46 kvm

TOMTAREA

1 250 kvm

BYGGÅR

2021/2022

DRIFTSKOSTNAD

1 344 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 3-4 sovrum

AREAKÄLLA

Säljarens information

ENTRÉHALL

In genom dörren på Knappstad 424 välkomnas du av en ljus och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob på din vänstra sida. Direkt vid ingången får du en inblick i husets vackra utformning och rakt fram välkomnas du in i hemmets hjärta. I hallen ligger ett fint klinkergolv och väggarna går i ljus beige. Golvet övergår sedan till ett mörkt ekgolv som återfinns runt om i bostaden.

KÖK OCH VARDAGSRUM

Väl inne i husets kök och vardagsrum möts du av fantastiska ytor, högt i tak och de stora fönsterpartierna med vy ut mot baksidans åkrar. Köket är arbetsvänligt och trevligt med gott om arbetsyta på köksbänken och på den exklusiva köksön. Köket från Marbodal har kökssnickerier i mörkt trä och snygga svarta detaljer som på ett fint sätt matchar den påkostade stenskivan. Ovanför köksön sitter takhängda lampor och även här finns det integrerade ljudsystemet. Längs med taket i kök, hall och vardagsrum sitter global trac-skenor. Maskinellt i köket finns spishäll med inbyggd fläkt från märket Bora, ugn, mikro, fullstor kyl och frys samt integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är från Samsung "Smart" serien.

Från köket nås matplatsen och vardagsrumsdelen i öppen planlösning. Här finns fantastiska ytor att möblera efter önskemål och utrymmet ger gott om social yta för hela familjen att umgås. Centralt placerat i rummet finns en härlig braskamin från Contura som värmer upp huset under kyligare dagar.

SOVRUM MED KLÄDKAMMARE

Bostadens master-bedroom är smakfullt och rymligt. Här erbjuds plats för både stor säng och annan möblering. I anslutning till detta sovrum finns en välutrustad walk-in-closet i mörkt trä som erbjuder gedigna förvaringsytor. Väggar och tak målade i grå ton.

SOVRUM

I detta sovrum ges plats för stor säng och tillhörande sängmöbler. Väggarna går i ljus beige och matchar fint till det mörka golvet. Härligt ljus tack vare fönster i två väderstreck. I detta sovrum finns en av husets inbyggda högtalare och extra förvaring finns i garderober.

SOVRUM

Sovrummet som idag inretts till barnrum har fina ytskikt i form av rosa väggar till det mörka golvet. Även här finns inbyggt ljudsystem, garderob och fönster i två väderstreck.

ALLRUM

Detta rum är idag ett allrum men går att nyttja helt efter eget önskemål och behov. Väggar i ljus beige kulör och det mörka ekgolvet som återfinns i stora delar av huset.

BADRUM

Exklusivt badrum med kakel och klinker i grå sten som matchar ihop på ett otroligt smakfullt vis. Badrummet är utrustat med vägghängd svart toa och badkar från märket Gustavsberg, handfatskommod från Svedberg och spot-lights med guldinlägg.

WC/DUSCH

Fantastiskt fint duschrum klätt i italienskt kakel. Även här finns vägghängd svart toa, handfatskommod med belyst spegel samt dusch med glasdörrar från Macro Design. Taket har även det färgen svart.

TVÄTTSTUGA/GROVENTRÉ

Praktisk och arbetsvänlig tvättstuga med gott om förvaring i både över- och underskåp. Utrustningsmässigt finns tvättmaskin och torktumlare (Samsung), torkskåp (Elvita) samt arbetsbänk med tvätt-ho. På golvet ligger ett klinkergolv och väggarna är i ljus beige.

Om området

Välkommen till Knappstad! Här växer ett nytt bostadsområde fram som präglas av vackra och ståtliga hem. På Knappstad bor du i en lantlig idyll med närhet till skog och natur och till Klarälven. Knappstadsviken som ligger 1 km bort är en del utav ett större obebyggt våtmarksområdet med höga naturvärden. I området finns en vandringsled med fågeltorn, grillplatser och rastplatser. Perfekt för dig som gillar härliga skogspromenader eller löpning i solnedgången längs med spångarna. Knappstad är verkligen en stadsdel att trivas i!

KOMMUNIKATION

Från området går bra kommunikationer både med bil, buss och cykel. Till stan tar du dig med länsbuss nr 904 eller stadsbuss linje nummer 7. Med cykel når du centrum på cirka 20 min. På sommaren går även den populära båtbussen längs med Klarälven och stannar till i området.

NÄRSERVICE

Några minuters bilresa bort når du Bergviks köpcenter. Här finns stort utbud av butiker, mataffärer, restauranger och apotek. På området Strand finns även ett mindre utbud av matbutiker.

ÖVRIGT

På Romstad finns 3 stycken bra förskolor. Här finns även Västerstrandsskolan med årskurs 1-6. Även Engelska skolan ligger på behändigt avstånd.

Ekonomi

VA

6 000 kr

RENHÅLLNING

3 144 kr

SOTNING

600 kr

FÖRSÄKRING

6 384 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

16 128 kr / år

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

3

TILLKOMMANDE KOSTNAD, KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

5 810 kr / år

KOMMENTAR

Husets solceller har under 2022, sedan de togs i bruk (augusti 2022) producerat 5914 kWh och huset har haft en förbrukning på 5465kWh vilket innebär ett överskott på 449kWh.
Enligt säljaren beräknas solcellerna generera 23 000kWh/år och beräknad förbrukning är 12 000kWh/år vilket ger ett överskott på 11 000kWh/år. Överskottet lagras som kredit hos elbolaget och nyttjas under årets mörkare timmar när solcellerna inte genererar lika mycket.

Byggnad

BYGGNADSTYP

1-plansvilla

BYGGNADSÅR

2021/2022

UPPVÄRMNING

Solceller, luft-vattenvärmepump, golvvärme

VENTILATION

Frånluft med återvinning

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2023-01-04

ENERGIKLASS

A

ENERGIPRESTANDA

23 kWh/m² (Atemp) och år

ENERGIPRESTANDA PRIMÄRENERGITAL

30 kWh/m² och år

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

FASAD

Trä

FÖNSTER

Elitfönster

TAK

Solcellstak

FASTIGHETSBETECKNING

KNAPPSTAD 2:85

ÖVRIGA BYGGNADER

På gården står ett stort garage om 51 kvadratmeter med gott om ytor att disponera.

ÖVRIGT

Huset är byggt av Huspartner.
Taket utgörs av ca. 120 kvm solceller.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

581 000 kr

TAXERINGSKOD

210, Småhusenhet, tomtmark

SUMMA PANTBREV

5 231 000 kr

Tomt

AREAL

1250 kvm

TOMTTYP

Friköpt

PLANBESTÄMMELSER

Detaljplan

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp (minireningsverk)

TOMTBESKRIVNING

Trädgården står beläget i fritt öppet söderläge med fina plana gräsytor för såväl spel och lek som för blomstrande planteringar.

UTEPLATS

På baksidan av huset finns oändliga möjligheter för att skapa trevliga uteplatser i framtiden. I dagsläget kan du njuta av ett bad i spabadet under öppen himmel eller duka upp middagen på baksidan där det för närvarande ligger grusbädd.

PARKERING

Garageuppfarten utanför garaget rymmer plats för flertalet bilar om behov finns för det.

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Last: Officialservitut Vattentäkt, 1780K-91/43.2

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration - Knappstad 424
Kommande

Karta

Karlstad Knappstad

Knappstad 424

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg