230
MEDB4E38FB6B6A14DF4838BC0961D9CADCD

Unik hästgård med stor villa samt fint garageRudsta 519 Edsvalla

Edsvalla

Rudsta 519


PRIS (utgångspris)5 495 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Gård/Jordbr/Skog

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL SKIFTEN

2

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

350 kvm

BIAREA

56 kvm

TOMTAREA

6,77 ha

BYGGÅR

1940

DRIFTSKOSTNAD

3 972 kr/månad

Unik hästgård med stor villa samt fint garage

Denna idylliska hästgård ligger inbäddad i en naturskön miljö och erbjuder en harmonisk livsstil som kombinerar lantlig charm med modern bekvämlighet. Gården sträcker sig över vidsträckta områden med vacker åkermark som sträcker sig över cirka 6,7 hektar och omringas av frodiga beteshagar som ger en rogivande och naturlig atmosfär.

Ett par välskötta stall med kapacitet för upp till åtta hästar står stolt på gården. Här finner man också möjligheten till lösdrift för hästarna, vilket främjar deras välmående och rörelsefrihet. Stallens utformning smälter sömlöst samman med den omgivande naturen och ger en känsla av en nära koppling till både djur och landskap. I samma uthuslänga finna även ett garage. I dagsläget finns sju hästhagar samt en ridbana på gården.

Ett imponerande garage/verkstad om ca 90 kvm på gården är utrustat med moderna faciliteter, inklusive vattenburen golvvärme som garanterar en bekväm och tempererad arbetsmiljö. Inuti garaget finner man utrymmen för ett kontorsrum som ger möjlighet till effektivt arbete samt en praktisk wc/dusch. På övervåningen av garaget erbjuds en rymlig hyreslägenhet med en yta på ca 60 kvm, vilket ger utrymme för olika användningsmöjligheter.

En mindre stuga på tomten kan användas för olika ändamål, såsom kontor, butik eller hobbyrum. Dess mångsidighet gör det till en kreativ plats för olika projekt och aktiviteter.

Bostadshuset på gården är en äkta pärla med sin tvåvåningskonstruktion och vinkelformade design. Ombyggnadsåret är 2010 det har en modern och fräsch känsla. Huset har en generös boyta på cirka 350 kvm och erbjuder högt i tak och väl tilltagna rum som skapar en känsla av rymd och luftighet.

Det rymliga och välplanerade köket är en central punkt i bostadshuset och pryds av en elegant kamin som tillför en varm och inbjudande atmosfär. På entréplanet finns en stilfullt utformad WC/dusch med vackert kakel och slitstarkt klinkers. Praktiskt belägen i entrén finns även en hunddusch som bevisar gårdens omsorg för alla dess invånare, inklusive de fyrbenta.

Källarvåningen på bostadshuset är en oas av välbefinnande och avkoppling med sin SPA-avdelning. Här kan man njuta av lugnande bad i badkaret, uppfriskande dusch samt bekvämligheter som wc och handfat och plast för loungemöbler. Övervåningen erbjuder ett charmigt allrum samt tre stora sovrum som ger utrymme för familjens privata och gemensamma stunder.

Sammanfattningsvis erbjuder denna gård i naturskön miljö en enastående möjlighet att omfamna livet på landet med alla dess fördelar, samtidigt som moderna faciliteter och bekvämligheter är på plats för att göra vardagen smidig och njutbar. En plats där människor och djur kan trivas, växa och skapa minnen tillsammans.

Bilder

MEDB4E38FB6B6A14DF4838BC0961D9CADCD
MEDC4DC6CDA4E804D1F979CEA0B3E042F21
MED86FED46217154CEAAD0CEA889B89C6FD
MED5A753221D47E424C98C046A25AB67BD0
MED9D5E2D2A88E74DD7899DF5D1A715CB88

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Gård/Jordbr/Skog

UPPLÅTELSEFORM

Friköpt

ANTAL SKIFTEN

2

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

350 kvm

BIAREA

56 kvm

TOMTAREA

6,77 ha

BYGGÅR

1940

DRIFTSKOSTNAD

3 972 kr/månad

Byggnader

FASTIGHETSBETECKNING

Rudsta 1:96

1½-PLANSVILLA I VINKEL MED KÄLLARE

ANTAL RUM

5 rum varav 3 sovrum

BIAREA

56 kvm

BYGGNADSÅR

1940

UPPVÄRMNING

Luft-vattenvärmepump och braskamin

ENERGIDEKLARATION

Utförd 2015-05-07

ENERGIPRESTANDA

139 kWh/m² (Atemp) och år

GRUNDLÄGGNING

Källargrund/betongplatta

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

VATTEN/AVLOPP

Enskilt vatten året om. Djupborrad brunn.
Enskilt avlopp. Föreläggande och infiltrationen behöver göras om under 2023.

TOMTBESKRIVNING

Tomtarea 2500 m².

BESKRIVNING

Boarean angiven till ca 350kvm, den taxerade informationen är 100+56kvm men det är innan ombyggnationen. Ny ägare är välkommen att göra en areamätning.

HALL

Du välkomnas in i en hall med härlig rymd och öppet ända till nock. Väggarna är vita och på golvet ligger en mörkgrå klinkers. Här finns även en dusch installerad för våra fyrfotade vänner.

KÖK

Det rymliga och moderna köket är en perfekt plats för matlagning och socialt umgänge. Med en öppen och luftig layout, inkluderande stora glasdörrar som leder ut till ett trädäck, får du ett härligt ljusinsläpp. En centralt placerad köksö rymmer spishällen och härintill en braskamin, som inte bara bara värme och mysighet, utan också en touch av elegans till köket. Skåp och lådor är lackerade i en fin nyans av grönt och svart och ackompanjeras snyggt av bänkskivor i ljusgrått.
Köket är fullt utrustat med spishäll, spisfläkt, kyl, frys, diskmaskin, ugn och mikrovågsugn, vilket gör matlagningen till en lek. Detta kök är en dröm för dem som älskar att laga mat och umgås, och det kommer säkerligen att bli hjärtat i ditt hem.

ALLRUM

Detta imponerande allrum erbjuder en generös och öppen atmosfär som välkomnar dig med sitt ryggåstak och vackra parkettgolv. Via en halvtrappa ner från köket nås detta allrum som även har en separat entré utifrån. Vid den separat ingång är golvet delvis beklätt med klinkers och här finns även vatten indraget. Detta ger en praktisk och funktionell startpunkt för att välkomna gäster och hålla smuts och väta borta från huvudrummet. Detta enorma allrum är en dröm för den som vill skapa en mångsidig och välkomnande plats för familj och vänner. Dess ryggåstak och parkettgolv ger en tidlös skönhet som kompletterar den öppna och generösa layouten på ett fantastiskt sätt.

WC/DUSCH

I entréplanet så finns ett helkaklat duschrum med en frostad glasdörr som gränsar av mot övriga bostaden. Väggarna är klädda med vitt kakel och på golvet ligger mosaik i grått och vitt. Här finns separat dusch, wc, handfatskommod samt spegel.

TVÄTTSTUGA

I anslutning till entrén finns husets tvättstuga. Här är två vitmålade och två gråmålade väggar och på golvet ligger en mörkgrå klinkers. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare samt två garderober.

SPA I KÄLLAREN

I källaren finns en härlig spaavdelning med plats för loungemöbel. Väggarna är klädda med vitmålad puts och på golvet ligger en brun klinkers. Här finns spabad, separat dusch med kaklade väggar, bastu samt wc och handfat.

KÄLLARE

I källaren finns förutom spaavdelning även förråd och pannrum

ALLRUM UPPE

Uppför trappan nås ett allrum med plats för soffgrupp. Väggarna är ljusa och hela övervåning har ett fint parkettgolv i ek. Härifrån nås ett utrymme som är förberett för badrum.

MASTER BEDROOM

Detta underbara sovrum är en fröjd för ögat och erbjuder en unik och charmig atmosfär med sina blottade takbjälkar och en rad olika fönster i olika storlekar och former. Från sovrummet finns en ingång till en lyxig walk-in-closet, vilket ger gott om utrymme för klädförvaring och organisering. Den här detaljen är både praktisk och elegant. Det här sovrummet är en sällsynt pärla med sina blottade takbjälkar och unika fönster. Det är en plats att koppla av och njuta av sin egen lilla oas med en touch av lyx och karaktär.

SOVRUM

Detta rymliga sovrum erbjuder en mångsidig och funktionell plats som är idealisk som barnrum. Det finns gott om utrymme för en säng, skrivbord samt mys- och lekhörna, samtidigt som det ger tillgång till en praktisk klädkammare med generösa garderober.

SOVRUM

Härligt sovrum med blottade takbjälkar och vita väggar.

RENOVERINGAR

Luft-vattenvärmepump från dec 2021 med kapacitet för att även klara av att värme garaget. (idag finns ingen kulvert mellan hus och garage) Golvvärme i alla tre våningsplanen.

STALL, GARAGE, LÖSDRIFT

BESKRIVNING

Uthusbyggnad som rymmer stora stallet med fyra stora boxar. Här finns en isolerad sadelkammare och vatten finns indraget. Loft över hela byggnaden. Det mindre stallet är renoverat 2021 och rymmer två boxar samt isolerad sadelkammare. I samma byggnad finns även ett garage/verkstad med gjuten betongplatta. Längst ut har man låtit bygga en lösdrift med plats för två hästar. I andra ändan av bygganden finns ett vedförråd.

GARAGE/VERKSTAD

BESKRIVNING

Rymligt garage med stor port och plats för upp till tre bilar. I garagegolvet ligger vattenburen golvvärme. Inne i garaget finns ett rum som med fördel kan användas till kontor. Här finns även wc/dusch. Garaget har separat uppvärmning via elpatron. Garaget har även separat mätning av el och egen elmätare.

På övervåningen av garaget finns en lägenhet om ca 60 kvm med öppen planlösning och öppet till nock med blottade takbjälkar. Även här finns en separat elmätare. Lägenheten är idag uthyrd för 4500kr/mån inkl. värme. Observera att wc/dusch ej finns i lägenheten utan hyresgästen använder den som är i garaget.

LILLSTUGA

BESKRIVNING

På tomten står ett mindre hus som med fördel kan användas som kontor, butik eller förråd. El finns indraget och vatten och avlopp för BDT-vatten finns framdraget men ej inkopplat.

FÖRRÅD/JORDKÄLLARE

BESKRIVNING

På tomten står ett enkelt förråd med marksten på backen. Inne i förrådet nås en praktisk matkällare.

Allmänt om fastigheten

DRIFTSKOSTNAD 1½-PLANSVILLA I VINKEL MED KÄLLARE

47 664 kr / år

DRIFTSKOSTNAD, VARAV

EL

33 000 kr

VA

1 449 kr

RENHÅLLNING

1 215 kr

FÖRSÄKRING

12 000 kr

BERÄKNAT ANTAL PERSONER

5

NÄTBOLAG

Ellevio

ELFÖRBRUKNING

17 000 kWh/år

TILLKOMMANDE KOSTNAD

KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT

8 948 kr / år

ÖVRIGT

SUMMA PANTBREV

2 750 000 kr

TAXERING

TAXERINGSKOD

120

SUMMA TAXERINGSVÄRDE

1 476 000 kr

VÄRDERINGSENHETER

SMAHUSMARKPALANTBRUK

190 000 kr

AKERMARK

283 000 kr

SMAHUSBYGGNADPALANTBRUK

1 003 000 kr

TOMT

AREAL

6.77 ha

SAMFÄLLIGHET, SERVITUT ETC.

Gemensamhetsanläggning: Karlstad Rudsta GA:1 (avser väg), Samfällighet: Karlstad Rudsta FS:1 (avser fiske i Norsälven), Samfällighet: Karlstad Rudsta S:3 (avser vägar), Samfällighet: Karlstad Rudsta S:4 (avser väg), Samfällighet: Karlstad Rudsta S:9 (avser mosstag)

MARK

ÅKERMARK

Areal: 6 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.

Karta

Karlstad Edsvalla

Rudsta 519

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

Om HusmanHagberg