Hisings Backa, Hisings Backa

Heidenstams Gata 13


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Smart och genomgående ljus etta högt upp i huset - fina vyer. Goda förvaringsmöjligheter, badrum med badkar och kök med plats för matbord. Populär och välskött Riksbyggen förening med en låg månadsavgift. Nära till natursköna områden samt en mindre promenad till Selma Lagerlöfs Torg med dess utbud av service och kommunikationer.

Om området

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Övrigt

Hisings Backa erbjuder kommunala förskolor samt dagbarnvårdare. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,745 inkl värme, VA, Kabel-TV och bredband
TypLägenhet
Antal rum1.5 rok
Boarea38 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer159
Byggår1970
Driftskostnad188 kr/månad

Alla bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1.5 rum
Boarea
38 kvm
Hall
Ni välkomnas av bostaden kärna, hallen, med både plats för avhängning och städskåp. Härifrån tar Ni er till lägenhetens samtliga rum. Tonerna på väggarna är vita och på golvet ligger laminat som sträcker sig vidare in i vardagsrummet.
Kök
För lägenhetstypen ett rymligt original-kök med plats för matgrupp invid fönster med vidsträckt utsikt! Ovanför diskbänken finner Ni stänkskydd i form vitt kakel och resterande väggar går i vitt som övergår till ljus laminat. Maskinparken består av rostfri kyl/frys (LG), spis/ugn med glaskeramikhäll (Cylinda).
Vardagsrum
Till höger om entrén finner Ni ett luftigt vardagsrum med gott om plats för en större soffgrupp med bra tv-vägg samt ett skrivbord om så önskas. Här finner ni även förvaring i form av stor skjutdörrsgarderob. Tack vare läget i huset och de stora fönsterpartierna får Ni här ett naturligt och bra ljusflöde, inte minst en bedårande utsikt.
Sovalkov
Från vardagsrummet nå Ni bostadens praktiska sovalkov som erbjuder plats för stor som liten säng. Likt övriga ytor i bostaden finner ni även här ett fönsterparti som bidrar med ett bra ljusflöde. Väggarna är tapetserade, likt vardagsrummet, i grå nyans och på golvet ligger samma laminat som sträcker sig in från vardagsrummet.
Badrum
Till vänster om entrén finner bostadens badrum med kaklade väggar och våtrumsmatta. Interiör bestående av wc, badkar, tvättställ med vägghängd spegel.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 2,745 inkl värme, VA, Kabel-TV och bredband
Driftskostnad
SEK 2,250 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 750
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
0.074 %
Andel av årsavgiften
0.074 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1970
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 11/13/2008
Energiprestanda
157 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Blå Staden
Om föreningen
Föreningen innehar tomträtten till tomterna Backa 69:1-13 med adresserna Olshammarsgatan 2-14, Övralidsgatan 1-27, Karolinernas gata 1-3 samt Heidenstams gata 1-13. På dessa tomter har år 1969-1971 uppförts bostadshus med sammanlagt 881 lägenheter, 10 lokaler, 759 förhyrda garage och parkeringsplatser, 6 st MC-platser och 18 st mopedplatser.

Avgift: I avgiften ingår värme, vatten, Telia triple-play samt tillgång till källarförråd.

Fastighetsexpeditionen på Övralidsgatan 23 är öppen mån-fre 10-11, tis även 17-18.
Styrelsen är tillgänglig på måndagar kl 18-19 i Styrelserummet på Olshammarsgatan 4. (se kalender på deras hemsida)

Föreningen har en trevlig och väldigt informativ hemsida http://www.laget.se/blastaden
Organisationsform
Bostadsforening
Antal lägenheter
881
Antal lokaler i föreningen
10
Tv och bredband
Föreningen har ett kollektivavtal med Telia sk triple-play dvs bredband (100/100 Mb), tv (minst 22 kanaler, se Telia utbud Lagom) och IP-telefoni via fiber till varje lägenhet vilket ingår i avgiften. Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum).
Parkering
Föreningen har totalt 759 bilparkeringsplatser. P-platser och garage finns att hyra med varierade kostnader och köer. Kostnader för p-plats varierar från ca 175-250kr/mån. Garage går att hyra från ca 300 kr/mån. För närvarande är det kö till garageplatserna. Föreningen har även 6 MC-platser samt mopedgarage. Kön sköts av Riksbyggen centralt 0771-860 860.
Renoveringar
Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
2009-individuell el mätning infördes.
2010- rörinfodring avslutades
2011- renovering av stammar
2012- nytt sophanteringssystem
2014- renovering av hissar
2016- Ny säkerhetsdörr
2017- Stambyte (Tappvatten renovering)

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Exempel på kommande investeringar och underhåll: fortsatt underhållsarbete på loftgångar, säkerhetsdörrar till höghusen, värmeinjustering, inventering av trycksatta ledningar.
Ekonomi
En avgiftshöjning med 4 % skedde under 2017 och ytterligare avgiftshöjning med 4 % kommer ske under 2018.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465
Kontaktperson
Fastighetsexpeditionen

Karta

Hisings Backa Hisings Backa

Heidenstams Gata 13

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg