190
MED70F8451BA05B4D99BCFD4ECEF238D4C6

Unik 3:a med kök från 2015 och inglasad balkong i västerläge

Såld!

Hisings Backa, Hisings-Backa

Mårbackagatan 7


Såld!
Slutpris: SEK 1,950,000

Ansvarig mäklare

På våning 1 av 3 i populär HSB-förening finner du denna unika och stilrena 3:a med gästtoalett och inglasad balkong i västerläge(kvällssol). Vitt stilrent kök från 2015 och matplats vid fönstret, samt stambytt helkaklat badrum anno 2008 med golvvärme. Här ingår bl.a. 100 Mbit bredband samt p-plats i avgiften! Hör av dig för med info!

Om området

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Övrigt

Hisings Backa erbjuder kommunala förskolor samt dagbarnvårdare. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,009 inkl värme, VA, Kabel-TV, Bredband, parkering, IP-
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea78.2 kvm
Lägenhetsnummer22-2101-5-643-7
Byggår1971
Driftskostnad292 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Välkommen till Mårbackagatan 7

Kliv på!

Här får även ett skrivbord plats

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till denna trevliga genomgångstrea på våning 1 av 3;

Du kliver in i en rymlig möblerbar hall. Golvet är belagt med grå lättskött klinker och väggarna är tapetserade i ljusa toner. Här finns även bra förvaringsmöjligheter i form av två garderober.

Snyggt modernt stort kök (2015) med matplats för 4-5 personer invid fönster mot öster. Här erbjuds gott om förvaring, läckert kakel i vitt och maskinparken från består av kyl & frys i fullhöjd, inbyggd ugn och micro, fläkt i rostfritt, hällspis samt diskmaskin med dold lucka. Ljusa väggar och på golvet ligger mörk laminat.

Vardagsrummet är generöst med ingång från både hall och ena sovrummet. Här ges ett härligt ljusinsläpp från fönstren belägna åt väster och här ryms en mysig tv-hörna samt annat valfritt möblemang. Väggarna är ljusa med en mörk fondvägg och på golvet ligger laminatparkett. Den inglasade balkongen ligger där du vill ha den - med bra solläge - kvällssol!

Två bra sovrum där båda har laminatparkett och det största har flera garderober med plats för en tex tv och byrå. Det mindre sovrummet erbjuder plats för skrivbord om så önskas samt mindre möblemang mellan garderoberna. Sovrummet har en tillhörande toalett med WC, tvättställ och spegelskåp. Ljusa väggar och ljust klinker på golvet.

I anslutning till hallen/entrén ligger ett helkaklat badrum från stambytet 2008. Väggarna är beklädda med ljust kakel och på golvet ligger ljus klinker, givetvis finns här golvvärme. Utrustningen här inne består av badkar, toalett, tvättställ med kommod, belyst spegelskåp samt en handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare ingår.

Välkommen på visning!
Antal rum
3 rum
Boarea
78.2 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 5,009 inkl värme, VA, Kabel-TV, Bredband, parkering, IP-
Driftskostnad
SEK 3,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,000
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.10533 %
Andel av årsavgiften
0.10533 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1971
Uppvärmning
fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 12/17/2008
Energiprestanda
144 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3 glas
Förening
Namn
HSB Brf Backadalen
Om föreningen
Fastigheter och lägenhet/lokaluppgifter:
Föreningen består av 971 lägenheter samt flera lokaler fördelade i 41 st huskroppar. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-71. Här är gårdarna välskötta och det finns gott om lekplatser. Föreningen innehar ett gemensamt el-abonnemang och varje enskild bostadsrättsinnehavare betalar för sin egen elförbrukning.

Avgift:
I avgiften ingår värme, V/VA, kabel-tv (grundutbud) bredband (100mbits) och p-plats.

Förvaltning:
Fastighetsskötseln och administration ombesörjs av HSB Göteborg.

Övrigt:
Socialt aktiv förening med disco för barnen, bussresor, teaterbesök samt studiecirklar.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1163 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 465 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Nya medlemmar informeras om föreningen vid ett informationsmöte.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
971
Varav hyreslägenheter
2
Tv och bredband
Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredbands: det ingår 100 mbits bredband till varje lägenhet. Varje lägenhet är även försedd med en mediebox vilken möjliggör digital-TV och IP-telefoni. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren med det utbud som önskas, leverantör då är NetAtOnce.
Parkering
Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Termogarage finns. Dessa är det kö till i dagsläget. Parkering för motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. Mopedrum finns även i föreningen.
Renoveringar
Utförda
2007 - Stamrenovering av samtliga badrum
2014 - Balkongrenoveringar
2014 - Bergvärmeprojekt (20%) påbörjade
2016 - Uteplatsernas staket utbytta
2017 - Bergvärmeprojekt (rest 80%) påbörjad
2017/2018- Nyrenoverad bastu.
2018- Portlås/porttelefonen
2019- Bergvärmeprojekt slutfört
2018 - Nyoljade staket

Föreningen följer en underhållsplan för att säkra det yttre underhållet.

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) ska göras en projektering och upphandling under våren sedan beror det på när entreprenören kan utföra jobbet om det blir hösten 2019 eller under 2020.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Hisings Backa Hisings-Backa

Mårbackagatan 7

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg