190
MED1B6F1A850A98484FB1AFF9320F3CC24F

Fräsch genomgångstrea med balkong i söderläge!

Såld!

Biskopsgården, Göteborg

Vintervädersgatan 1


Såld!
Slutpris: SEK 1,740,000

Ansvarig mäklare

Nu kan du förvärva en charmig genomgångstrea med uppfräschade ytskikt från 2016. Läckert vitt kök från 2016,stambytt helkaklat badrum, två rymliga sovrum samt ett stort vardagsrum med utgång till balkongen i ett söderläge! Nära till kommunikation och skola!

Om området

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

ÖvrigtFakta

MånadsavgiftSEK 3,012 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea67 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer22-2052-3-132-3
Byggår1959
Driftskostnad347 kr/månad

Bilder

Läckert kök med stilrena detaljer

Vintervädersgatan

Välkommen in!

Sovrum

Möblerbara ytor

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Ni välkomnas in i en rymlig hall med bra avhängnings- och möbleringsmöjligheter. På golvet i hallen ligger snyggt och praktiskt laminatgolv i grå nyans som sträcker sig ut i samtliga sovrum och kök. Väggarna är vitmålade vilket är genomgående för hela lägenheten.

I anslutning till hallen på din vänstra sida når du ett sovrum med plats för både säng och eventuellt skrivbord om så önskas. Fönster i norrläge erbjuder utsikt över omgivningarna och en sval sovmiljö.

Fortsatt på vänster sida finner du det stora sovrummet som erbjuder plats för en dubbelsäng och förvaring i form av en skjutdörrsgarderob. Även här en sval miljö med utsikt över omgivningarna.

Vidare finner du det vita läckra köket som totalrenoverats 2016. Köket är välplanerat och erbjuder plats för matbord. Fönster ger ett härligt ljusinsläpp och trevlig utsikt från matplatsen. I en elegant förpackning erbjuds här fina arbetsytor på en mörk laminatbänkskiva samt gott om förvaring. Ovan arbetsbänken finner du vitt kakel och ett läckert väggskåp. Maskinparken består av en stilren fläkt, kombinerad kyl/frys, varmluftsugn och induktionshäll samt integrerad diskmaskin. Detta är ett kök att trivas i…

Från hallen når ni ett praktiskt badrum som också är stamrenoverat. Helkaklat i behagliga toner och här finner du ett badkar, toalett, kommod, badrumsspegel samt två skåp.

Vidare leds du in i det ljusa vardagsrummet som är väl tilltaget och rymmer såväl soffgrupp som läshörna! I övrigt är väggarna vitmålade och på golvet ligger en klassisk välbevarad fiskbensparkett. Från vardagsrummet når du slutligen balkongen i söderläge med trevlig utsikt över grannskapet samt morgonsol!
Antal rum
3 rum
Boarea
67 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 3,012 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 4,165 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,117
Försäkring
SEK 1,048
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.36605 %
Andel av årsavgiften
0.36605 %
Tillträde
enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 11/17/2009
Energiprestanda
103 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Förening
Namn
HSB Brf Soluret i Göteborg
Om föreningen
HSB Brf Soluret består av 266 bostadsrätter. Det finns ytterligare en hyresrätt, samt två lokaler. Bostäderna är byggda 1958-1959. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt.
I avgiften ingår V/VA och kabel-tv via ComHem (grundutbud).
El tillkommer samt bredband via ComHem.

OBS! Endast kolfilterfläkt eller kåpa får användas (ej villafläkt).
Läs mer om föreningen på www.nbpc.se

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1138 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 455 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Organisationsform
Andelsratt
Antal lägenheter
266
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Ansluten till kabelnätet via ComHem, analogt basutbud ingår i avgiften.
Internet: Bredband via ComHem, man kan även ansluta till fiber via bredbandsbolaget.
Parkering
Föreningen disponerar över 184 parkeringsplatser och 12 garageplatser samt 16 besöksplatser. Det är kö till parkeringen. Parkeringsplats kostar 150kr och garage 350kr. För att ställa sig i kö för parkering kontaktar man föreningsexpeditionen.
Renoveringar
15/16 Utbyte av belysning i källargångar, OVK besiktning, ombyggnad av dagis
07/08 har balkonger målats om samt trappräcken bytts ut
06/07 reparerades hissar.
87/88 fasadrenovering
95/9 fönster under och stambyte skedde
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 455

Karta

Biskopsgården Göteborg

Vintervädersgatan 1

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg