Arvesgärde 25

Bilder

  • Såld!

Arvesgärde 25 , Hisingen - Tuve , Göteborg

Unik 2:a i markplan med både uteplats och inglasad balkong, båda belägna i väster! Uteplatsen är stor med trädäck och omgärdas av liten häck i uppväxtfasen. Lägenheten är genomgående i bra skick med renoverat kök och stambytt badrum innehållandes egen tvättmaskin. Riksbyggen Tuvehus nr 7 är en stabil förening med bra belåningsgrad. I avgiften ingår det mesta, även varmvatten, bredband och digital-TV. Arvesgärde erbjuder närhet till både parkering, busshållplats samt gångavstånd till Tuve Torg med dess utbud.
Detta är en väldigt ovanlig bostad som kan erbjuda både balkong och uteplats så hör av dig på direkten om detta skulle kunna vara av intresse för dig eller någon i din bekantskapskrets!

62 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 220 kr inkl. värme, VA, bredband, digital-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62 kvm
Våning:
0
Lägenhetsnummer:
216
Byggår:
1971
Driftskostnad:
325 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

62 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

I populära Arvesgärde ligger denna unika markplans-lägenhet med både inglasad balkong och stor uteplats med kvällssol. Här kan vi nu erbjuda en tvåa i genomgående fint skick där det bara är att flytta in och njuta från dag ett. Nytt badrum med tvättmaskin, välutrustat kök i läcker design samt en välmående förening är några av fördelarna här. Trots detta är det framförallt bostadens layout med balkong och uteplats det mest intressanta här då dessa bostäder säljs väldigt sällan.

Hall

Ni möts av en hall med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Förvaringen löses via en garderobsvägg med hela 7 garderober. Hallen är ljus med vita väggar och laminat på golvet.

Kök

Bostadens kök har härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt balkong åt väst. Här har vi en lite annorlunda utformning på köket vilket möjliggör för en större matplats om hela 6-7 personer. Köksinredningen går i svart med rostfria handtag och mellan över-/underskåp har vi snyggt matchande kakel samt bänkskiva med diskho. Utrustningen består av integrerad kyl och frys, ugn, häll, rostfri fläkt samt en helintegrerad diskmaskin. Väggarna är ljusa med en tegelfondvägg vid matplatsen och på golvet ligger laminat.

Inglasad balkong

Bostadens härliga inglasade balkong belägen åt väst nås från både kök och sovrum. Ett perfekt extrarum stora delar av året, med den härliga infravärmaren kan du även sitta här när det är kyligare ute. Golvet här ute består av läcker rillad trall vilket självklart lämnas kvar till nya ägaren.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med utgång till uteplats. Här ryms både stor soffgrupp och matplats om så önskas. Väggarna är vita och på golvet ligger stilren grå laminat.

Uteplats

Från vardagsrummet nås den härliga uteplatsen belägen åt väst med sol från sen lunch till kväll. På det stora trädäcket om cirka 15 kvm kommer många goa grillkvällar avnjutas. Utanför uteplatsen finns en allmän gräsyta, perfekt för kubb! Uteplatsen omgärdas av tujor i uppväxtfasen som kommer skapa en mer privat oas framöver om så önskas.

Sovrum

Sovrummet är stort och rymmer både en stor säng samt skrivbord vid behov. Härifrån har vi bara ett fåtal steg innan vi är ute på den mysiga balkongen. På golvet ligger ljus laminat och väggarna är ljusgråa.

Badrum

Bostadens badrum är nyligen renoverat av föreningen vid det gemensamma stambytet. Här är det stilrena materialval med hög kvalitet. På golvet ligger grå klinker och väggarna är kaklade i vitt med en grå dekorrad som bryter av. Här finns toalett, tvättställ med kommod, belyst spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med vikbara väggar i glas. Dessutom finns här dimbara spottar i taket samt en tvättmaskin för de dagar du inte vill ta dig till tvättstugan. Tvättstugan ligger ändå väldigt nära precis utanför dörren.

Varmt välkomna att boka in er för visning av ett unikt boende där det bara är att flytta in och njuta från dag ett! Hör gärna av dig för frågor!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 4, hiss finns ej

Avgift

4 220 kr inkl. värme, VA, bredband, digital-TV

Driftskostnad

3 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,2688%

Andel av årsavgiften

0,26882%

Reparationsfond

331 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 158 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Tuve 55:3

Övrigt

-Balkong
Inglasad balkong i markplan åt väster, nås från kök och sovrum.

-Uteplats
Stor uteplats om cirka 15 kvm belägen åt väst, nås från vardagsrum.

-Förråd
Källarförråd ingår.

-Tvättstuga
Tvättstuga finns på entréplan i samma hus.

-Bilplats
P-plats finns att hyra för 200 kr/månad utan el och för 300 kr/månad med el. Separat kö.

-Övrigt

Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna och det räcker således med vanlig hemförsäkring.

Föreningen har enhetsmätning av el vilket betalas i samband med månadsavgiften.

Bredband och Digital-TV paket ingår i avgiften från ComHem. Se mer information i föreningstexten.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Tuvehus nr 7

Om föreningen

Fastigheter och lägenhet/lokaluppgifter:
Föreningen har tomträtter för fastigheterna Tuve 10:81 och 55:3-6 och delar av tomterna Tuve 10:3-4 och 11:23-33 i Göteborgs kommun. I byggnaderna, som är uppförda 1971-72, finns sammanlagt 342 lägenheter och 1 lokal. Fastighetens adress är Arvesgärde 25-42 i Göteborg.

Lägenhetsfördelning:
62 st 1 rok
128 st 2 rok
152 st 3 rok

Gemensamhetslokaler:
Bra gemensam tvättstuga. Till lägenheten hör ett separat förråd.

Förvaltning:
Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Övrigt:
Bostadsrättsföreningen har tecknat en gruppförsäkring på bostadsrättstillägg. Hemförsäkring skall tecknas av bostadsrättsinnehavarna.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

342

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Föreningen har 1 april 2018 ingått ett kollektivt avtal med ComHem om bredband och Digital-TV. Detta till en kostnad om 234 kr.
Följ länken för mer information.
https://www.tuvehus7.se/?rID=1084

Parkering

P-plats finns att hyra för 200 kr/månad utan el och för 300 kr/månad med el. Separat kö.

Renoveringar

Föreningen har under 2015-2017 utfört stambyte av fastigheterna med nya badrum som följd.
För mer information om ekonomi och utförd samt framtida underhåll se årsredovisning samt hemsida.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Radonmätning är genomförd under 2018 och denna är godkänd.

Om området

Hisingen - Tuve

Tuve ligger mitt på Hisingen på gränsen mellan den tätbebyggda staden i söder och landsbygden i norr. Tuve-Säve ingår i stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen och omfattar området från Bäckedalen i söder till Säve i norr vilket gör stadsdelen till en av de geografiskt största i Göteborgs kommun.

Stadsdelen har många vackra naturområden som till exempel Hökälla naturområde och Hisingsparken, som är Göteborgs största parkområde.

Nära till två golfbanor - St Jörgen resp. Albatross.

Kommunikation

Från Centralstationen går buss nr 17 till Tuve Centrum med en restid på cirka 20 min samt bussarna 35, 36 och 39 till Säve station. För övriga busstider och transporter se www.vasttrafik.se.

Närservice

Tuve Torg är ett ur servicesynpunkt komplett torg som förutom torgets rikliga utbud av varor även kan erbjuda det mesta inom kommunal service. Torget har vårdcentral, bibliotek, tandläkare och kulturhus. Matbutikerna ICA och Willys finns även på torget. Här finns även Tuve ishall, 4-H gård och fina strövområden med elljusspår som även kan ta dig in till Centrala Hisingen.

Det finns kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar i Norra Hisingen. Kulturpunkten i Tuve innehåller bibliotek, kulturskola, tidningscafé och fritidsgård.

Karta

Hör av dig till Jonas Lindquist eller Patrik Skarström för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad