Virvelvindsgatan 26

Bilder

  • Såld!

Virvelvindsgatan 26 , Centrala Hisingen , Göteborg

Välplanerad trea med magisk balkong i bästa västerläge! Genomgående hög standard med två fina sovrum, stort badrum samt ett bra kök. Vid Ramberget, nära Wieselgrensplatsen, erbjuds praktiska ytor och väl tilltagna sovrum samt bra förvaring. Dessutom möjlighet att köpa en plats i Termogarage!

Bostadens läge är perfekt för familjen med sin närhet till dagis, skola, lekplats samt affär. I närheten har ni Kville Saluhall där du kan köpa färskt bröd på morgonen, matbutiker, tillgång till gym, kaféer, butiker och även apotek, bibliotek och vårdcentral. Buss och spårvagn tar er in till Centralstationen på bara några minuter där ni kan strosa runt i stan med dess butiker och restauranger.

69 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 107 kr Inkl värme, VA och kabel-TV (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1958
Driftskostnad:
416 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

69 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ni möts av en rymlig hall med gott om förvaring i en rymlig klädkammare samt plats för avhängning. Direkt innanför entrén ligger en praktisk klinker och väggarna är ljusa. Hallen är delvis möblerbar.

Kök

Köket har ljusa luckor i lantlig stil och ovan bänkskivan i massiv ek sitter ett gråsvart kakel. Vitvaror finns i form av en spis med ugn, spisfläkt, diskmaskin samt en kombinerad kyl och frys. Mycket gott om förvaring och plats för köksbord om fyra sittplatser utan problem.

Vardagsrum

Härligt ljust vardagsrum med fönster i två väderstreck som ger fint ljusinsläpp och dessutom utgång till den stora inglasade balkongen. På golvet ligger ett vackert parkettgolv lagt i holländskt förband och väggarna är ljusa. Utan problem ryms här både matsalsbord och soffhörna. Balkongen har en bra storlek, där du med gott utrymme kan möblera i olika vinklar och inreda med vackra gröna växter. Från balkongen har man god sikt ut över takåsarna, Bravida Arena och Lundbybadet.

Badrum

Badrummet har ljusblått kakel på väggarna med en blå bård och på golvet ligger ett blått klinker. Här finns wc, kommod och spegelskåp, handdukstork samt dusch med skjutdörrar. Här finns också en tvättavdelning med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum 1

I det största sovrummet får man plats med en dubbelsäng och en hel garderobsvägg med skjutdörrar stuvar undan det mesta, om inte annat har ni dessutom klädkammaren i hallen! Fönstret är utöver balkongen vilket skyddar mot både värme och ljud.

Sovrum 2

I det mindre rummet får man plats med en mindre säng, skrivbord och förvaring, man kan även göra detta rummet till ett kontorsrum, välj vid behov.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 10, hiss finns

Avgift

4 107 kr Inkl värme, VA och kabel-TV (grundutbud)

Driftskostnad

5 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,27047%

Andel av årsavgiften

0,26947%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1958

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 oktober 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 73:7

Övrigt

- Möjlighet finns att köpa loss en garageplats. Denna plats betalar man utöver köpeskilling på 35 000 kr en månadskostnad på 250 kr. Plats nr 32 i garagelängan utanför Virvelvindsgatan 30. Denna garageplats följer EJ med lägenheten utan köps separat och kan därför säljas när man vill också. Är man ej behov av en garageplats säljs denna plats till någon annan i föreningen.

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 22

Om föreningen

Expedition:
Virvelvindsgatan 28
417 14 Göteborg
Öppettider kl: 8.30-9.30
Telefon: 031-23 81 25

Ordförande är Niklas Jakosjin

Till föreningen hör adresserna: V. Stillestorpsgatan 23 & 25, Fjällvindsgatan 4, Kastvindsgatan 1, Virvelvindsgatan 24, 26, 28, 30

I föreningen finns totalt fyra tvättstugor belägna på Fjällvindsgatan 4, Virvelvindsgatan 24 & 28 samt Västra Stillestorpsgatan 25. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel. I föreningen finns även cykelrum, hobbyrum, pingisrum, barnvagnsrum, bastu, en gästlägenhet samt 13 förråd för uthyrning.

Mellan husen finns trevliga grönytor med lekplats, boulebana, utemöbler och grillplats.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.goteborgshus22.se.

Informationen är tagen från bostadsrättsföreningen, årsredovisningar samt stadgar. Fakta som är av vikt för sig som köpare uppmanar vi dig att kontrollera.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

356

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem och Internet via ComHem eller fiberkabel via Ownit.

Parkering

Föreningen förfogar över 202 parkeringsplatser samt 30 garageplatser.
Parkeringsplats kan hyras för 250 kr/månad och garage kan hyras för 400 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga parkerings- och garageplatser. Fri parkering finns längs Rambergsvägen.

Renoveringar

1998 renoverades tak och samtliga fönster byttes ut till 3-glasfönster.
2000 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Samma år byttes elsystemet ut.
2008 renoverades hiss. Samma år energideklarerades fastigheten.
2010 drogs fiber-LAN in i fastigheterna.
2010-2012 installerades värmekabel i stuprör för att minimera läckage. I samband med detta har mindre lagningsarbeten utförts på tak.
2011 genomfördes tvättning av fasaden.
2012-2014 renoverades samtliga balkonger.
2014 byggdes en mötesplats vid entrén med bänkar och planteringar.
2015 genomfördes en OVK-besiktning och två tvättmaskiner samt en torktumlare byttes ut i tvättstugorna för att dämpa ljudnivån. En utredning om fastigheternas dräneringsbehov gjordes och samtliga garage målades.
2016 renoverades föreningens entréer på utsidan samt utemiljön med nya grillplatser, belysning och grönska. I samband med detta, asfalterades p-platser som var i behov av underhåll. Samtliga torktumlare bytes ut och ett nytt soprum på Virvelvindsgatan 28 färdigställdes.
2017 installerades närvarostyrd belysning i trapphusen och nya soprum med källsortering skaffades.
2018 renovering av hiss.

Föreningen planerar att se över hela energieffektiviteten och åtgärda därefter. Radiatorerna kommer att åtgärdas vid behov. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Ekonomi

Månadsavgiften höjdes från den 2018-07-01 med 169 kr.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Gemensama utrymmen:
Gästlägenhet, rymmer 4 personer, finns på Kastvindsgatan 1. Kan bokas via expeditionen mot en kostnad på 200 kronor per natt.
Bastu finns på Fjällvindsgatan 4
Pingisrum på Östra Stilletorpsgatan 25
Hobbyrum/verkstad

Om området

Centrala Hisingen

Välkommen till en av Göteborgs snabbast växande stadsdelar! Här bor du lugnt och naturnära, men med all tänkbar service i närheten. In till stan och övriga Göteborg är det endast några minuters resa och vill du bada finns havet inom räckhåll i väster.

Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar.

Här finns gott om vackra grönområden lite överallt! Hisingsparken med Slätta Damm är en av Göteborgs största grönområde. Flunsåsparken som sommartid bjuder på underhållning med bla. dans och musik. Området kring Keillers park och Ramberget och har inte bara en underbar grönska utan även en bländande utsikt över Göteborg, bättre picnicmål är svårt att finna!

Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästarplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Närhet till Backaplan med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad