Västra Stillestorpsgatan 9

Bilder

  • Såld!

Västra Stillestorpsgatan 9 , Centrala Hisingen , Göteborg

Citynära och charmig retroetta! Perfekt för dig som är ute efter en övernattningslägenhet, studentlägenhet eller ett första boende! Här bor ni högst upp i huset i en välplanerad och ljus bostad med stambytt och helkaklat badrum (2012), klädkammare och säkerhetsdörr. Klassiska retrodetaljer finns bevarade så som köket i mintgrönt, fiskbensparketten, beslagen och dörrarna.

Inkluderat i avgiften är även en garageplats för dig som har fordon, denna kan man även hyra ut om man inte har behov utav den. Gångavstånd till kommunikationer som tar dig in till Göteborgs central på bara 9 minuter. I närområdet finns både grönområden med Keillers park samt Ramberget med sin storslagna utsikt.

32,9 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 516 kr inkl värme, garage, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
32,9 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
105
Byggår:
1971
Driftskostnad:
433 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

32,9 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ni stiger in i en välkomnande hall med plats för avhängning samt möblemang. Här finns även en klädkammare som stuvar undan alla kläder. På golvet ligger en stavparkett i original och väggarna är vita.

Badrum

Till höger ligger bostadens badrum. Detta renoverades i samband med föreningens stambyte 2012. Grå klinker på golvet samt ett vitt kakel på väggarna. Inredningen består av ett vägghängt wc, en kommod med ovansittande spegelskåp samt dusch med glasdörrar.

Allrum

Allrummet är ljust och luftigt och utan problem ryms en soffhörna med tv-möbel samt en säng och extra förvaring finns i en inbyggd garderob. Det stora fönsterpartiet gör att rummet badar i ljus. Golvet som är en vackert bevarad fiskbensparkett ger hela rummet sin karaktär.

Kök

Kök i originalutförande. Kökets inredning går i mintgrönt med handtag i trä. Ovan den rostfria bänkskivan sitter ett vitt kakel. Vitvarorna består av en kyl och frys (Elektro Helios), spis med ugn (Kockums) samt en fläkt (Franke). På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är vita, invid fönstret ryms ett bord för 2-4 personer.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

2 516 kr inkl värme, garage, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

5 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
VA: 1 800 kr
Försäkring: 1 600 kr

Kommentar

Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten, kallvatten samt el.

Andel i föreningen

0,12659%

Tillträde

Efter önskemål!

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2009
Energiprestanda: 94 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 60:4

Övrigt

- Förråd finns i källarplan.

- Garageplats ingår till bostaden. Kan hyras ut om man ej har behov av platsen.

Förening

Namn

HSB Brf Linjalen

Om föreningen

HSB Brf Linjalen omfattar 426 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter samt 42 lokaler. Det finns tvättstuga - tvättning mellan 08.00 - 20.30. Byggnaderna är uppförda 1968-1971.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och garageplats i varmgarage. Kabel-TV erbjuds via Sappa. Bredband (100/100 mbit) och IP-telefoni erbjuds via NetAtOnce. Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.
Det tillkommer tillägg för enhetsmätning av el, kall- och varmvatten - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

HSB Brf Linjalen är en engagerad förening med olika aktiviteter som fritidskommittén i föreningen ansvarar för. "Röda stugan" ligger mitt i området och är en träffpunkt för många av aktiviteterna och kan hyras för privata tillställningar. I föreningen finns även en gästlägenhet med 4 bäddar samt i övrigt en god utrustning och en tillhörande p-plats som går att hyra för en billig peng.

Exempel på aktiviteter i föreningen:
Pubaftnar, teaterbesök, grillkvällar, containerträffar och räkafton. Tillgång till gym, utomhusschack och boulebana finns också.

För mer detaljerad information se föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

426

Antal hyresrätter

6

Antal lokaler i föreningen

42

TV och Bredband

Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Net at Once och TV-basutbud via Sappa (20 kanaler). Slutet av juni 2019 kommer gruppavtalet gå över till Telia.

Parkering

Det finns 467 garageplatser och 82 st parkeringsplatser. Föreningen har egen tvätthall med spolplatta med oljeavskiljare - kostnadsfri för garageplatsägare. Till varje bostadsrätt i föreningen hör en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar.

Renoveringar

2012
Stambyte, omläggning av tak, balkonginglasning.

2013
kompletterande fasadrenoveringar.

2014
Installation elektroniska lås och postboxar.

2015
Upprustning av tvättstugor-

2017
Renovering av gård 1 (Västra Stillestorp 1-21).

Planerade renoveringar innefattar bl.a. fönsterbyte i hela föreningen (start 2018), plantering på gård 2-4 (ÖH 8-42), komplettering av utomhusbelysning gård 2-5 (ÖH 8-52). Fönsterbytet är cirka 2 veckor försenat. På 46an börjar ställningar förmodligen att sättas upp runt jul. Det kommer även ges möjlighet att byta balkongdörr mellan 3 alternativ; helglasad, glas med ribba eller liknande som nu. Detta får dock bekostas själv. Informationsblad om detta kommer att delas ut till lägenheterna.

Ekonomi

Inga planer på att höja månadsavgiften. Pratat med styrelsen 2019-04-08
NYTT! Avgiften höjs från den 1/7-19 med 3% enligt information i brevlådor 2019-05-11

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Källarförråd och matkällare
Till varje lägenhet hör ett sedvanligt källarförråd. Utöver detta kan i föreningen boende hyra ett av föreningens små matkällarförråd, för förvaring av exempelvis konserver och torrvaror. Kostnaden för ett matkällarförråd är 10 kr/månad. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Barnvagnsrum
I flera huslängor finns barnvagnsrum för barnvagnsparkering. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Cykelrum och mopedrum
Cykelrum finns i varje hus och nås med vanlig nyckel. För tillgång till mopedrum - kontakta föreningsexpeditionen.

På Övre Hallegatan 32 ligger föreningens gym. Här finns bland annat motionscyklar, löpband, trappmaskin och vikter. Fr.o.m. 2017-10-16 gäller start 06.30 på vardagar på försök. Vi kallar det "tyst morgonträning". Öppettider: vardagar kl. 06.30-21.00, lördagar samt sön- och helgdagar kl. 10.00-18.00.
Kostnaden för att nyttja gymmet är 40 kr per månad och lägenhet. Behörighet till gymmet läggs efter förfrågan hos föreningsexpeditionen in på till lägenhet hörande nyckelbricka/tagg.

Barn under 15 år får endast nyttja gymmet i målsmans/vuxens sällskap. Överträdelse innebär stängning av brickan.

Även pingisrum och stadsodling finns i föreningen.

Om området

Centrala Hisingen

Välkommen till en av Göteborgs snabbast växande stadsdelar! Här bor du lugnt och naturnära, men med all tänkbar service i närheten. In till stan och övriga Göteborg är det endast några minuters resa och vill du bada finns havet inom räckhåll i väster.

Centrala Hisingen har gott om skolor på alla nivåer, för- grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar.

Här finns gott om vackra grönområden lite överallt! Hisingsparken med Slätta Damm är en av Göteborgs största grönområde. Flunsåsparken som sommartid bjuder på underhållning med bla. dans och musik. Området kring Keillers park och Ramberget och har inte bara en underbar grönska utan även en bländande utsikt över Göteborg, bättre picnicmål är svårt att finna!

Vill ni träna så finns här en uppsjö av anläggningar att välja mellan såsom Nordic Wellness, Curves, Friskis & Svettis och Lundbybadet. För avkoppling kan vi varmt rekommendera St. Jörgens Spa eller Arken!

Kommunikation

Med bil når du lederna på nolltid! Hela centrala Hisingen har även en extremt välutvecklad kollektivtrafik med såväl spårvagnar som stombussar som tar dig varthän i staden du önskar snabbt och smidigt! Från Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästarplatsen når du centrala stan på några minuter. Här finns även vissa direktbussar till Volvo. För den mer hälsosamme finns fina gång- och cykelbanor till bl.a. Centrum och Eriksberg.

Närservice

Närhet till Backaplan med cirka 100 butiker. Wieselgrensplatsen och Kvilletorget har också ett stort utbud av affärer. Vid Kvilletorget har Polis, Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen sin verksamhet. På Wieselgrensplatsen ligger Lundby Sjukhus.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad