Akkas Gata 44

Bilder

  • Såld!

Akkas Gata 44 , Hisings Backa , Göteborg

Såld av Jennifer Rådh

74,3 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 932 kr inkl värme, VA, Kabel-TV, Bredband, Parkering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74,3 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
134
Byggår:
1971
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

74,3 kvm

Rumsbeskrivning

Du kliver in i en rymlig möblerbar hall. Ytskikten består av tapetserade väggar och på golvet ligger en plastmatta. I hallen finner du även en garderob.

Rymligt klassiskt kök i ljusa behagliga toner med matplats för 4-6 personer invid fönster mot öster och grönska. Köket har gott om förvaring och arbetsytor via skåp och bänkar på båda sidor. Vitt kakel ovanför bänkskiva i rostfritt samt vit laminatbänkskiva. Maskinparken består av spis med häll, hel kyl och frys samt en fläkt. Väggarna är tapetserade i en ljus tapet och på golvet ligger en ljus plastmatta.

Vardagsrummet är generöst med ingång från hall och ena sovrummet. Rummet har ett härligt ljusinsläpp från fönstren belägna åt väster och här ryms både soffhörna samt matsalsmöbel. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger en stavparkett i ek lagd i ett holländskt förband.

Balkong och vardagsrum sammansluts med det stora fönsterpartiet, så här skapas extra rymd och mycket ljusinsläpp större delar av dagen och du kan njuta av den lummiga vyn och grönskan bortom. Balkongen ligger perfekt västerläge och erbjuder sol till långt in på kvällen. Blir solstrålarna för intensiva, kan du skärma av med markisen.

Jämte vardagsrummet finns det stora sovrummet, mot gården, vilket är väl tilltaget för en dubbelsäng och annat möblemang. Här finns mycket bra förvaringsmöjligheter tack vare att ena väggen består av fem garderober från golv till tak. Sovrummets väggar är tapetserade i en ljus nyans och på golvet ligger ett ljust laminatgolv. Finns inte behovet av två sovrum kan detta rum med fördel användas som tv-rum eller matsal.

Det mindre sovrummet nås från hallen, här ryms en stor säng med tillhörande möblemang. En platsbyggd garderob stuvar undan en del kläder men plats finns för ytterligare förvaring. Väggarna är tapetserade i en ljus ton och golvet pryds av ett ljust laminatgolv.

I anslutning till hallen finner du ett helkaklat badrum som föreningen renoverade i samband med stambytet i föreningen. Här finns badkar, toalett, tvättställ med kommod, belyst spegelskåp, handdukstork samt en toppmatad tvättmaskin. Här finns även ett fönster som släpper in härligt dagsljus. Ytskikten är beklädda med ljust kakel och klinker och värms upp härligt med underliggande golvvärme.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 932 kr inkl värme, VA, Kabel-TV, Bredband, Parkering

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för el, 2 500 kr/år, samt kostnad för försäkring, 2 000 kr/år, är uppskattade kostnader. Som bostadsrättshavare kommer månadsavgiften att justeras efter din faktiska förbrukning.

Andel av årsavgiften

0,10343%

Reparationsfond

6973 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

BACKA 74:1

Övrigt

Avsättning inre reparationsfond 164 kr/mån. Till lägenheten hör ett källarf��rråd.

Förening

Namn

HSB Brf Backadalen

Om föreningen

Fastigheter och lägenhet/lokaluppgifter:
Föreningen består av 971 lägenheter samt flera lokaler fördelade i 41 st huskroppar. Fastigheterna innehas med tomträtt och bebyggdes 1969-71. Här är gårdarna välskötta och det finns gott om lekplatser. Föreningen innehar ett gemensamt el-abonnemang och varje enskild bostadsrättsinnehavare betalar för sin egen elförbrukning.

Avgift:
I avgiften ingår värme, V/VA, kabel-tv (grundutbud) bredband (100mbits) och p-plats.

Förvaltning:
Fastighetsskötseln och administration ombesörjs av HSB Göteborg.

Övrigt:
Socialt aktiv förening med disco för barnen, bussresor, teaterbesök samt studiecirklar.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1138 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 455 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Nya medlemmar informeras om föreningen vid ett informationsmöte.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

971

Antal hyresrätter

2

TV och Bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredbands: det ingår 100 mbits bredband till varje lägenhet. Varje lägenhet är även försedd med en mediebox vilken möjliggör digital-TV och IP-telefoni. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren med det utbud som önskas, leverantör då är NetAtOnce.

Parkering

Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Termogarage finns. Dessa är det kö till i dagsläget. Parkering för motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. Mopedrum finns även i föreningen.

Renoveringar

Utförda
2007 - Stamrenovering av samtliga badrum
2014 - Balkongrenoveringar
2014 - Bergvärmeprojekt (20%) påbörjade
2016 - Uteplatsernas staket utbytta
2017 - Bergvärmeprojekt (rest 80%) påbörjad

Planerade
Porttelefon till samtliga fastigheter
Nya fasader på parkeringsdäck
* Byte av entrélås

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Rolf Augustsson

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd. I de olika huskropparna finns tillgång till cykelförråd, tvättstuga med torkrum, barnvagnsrum, bastu, snickeriverkstad, vävstuga, festlokal och gästlägenhet. Gästlägenheten går att hyra för 200kr/natt..

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljshus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset. I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

Karta

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad