Vintervädersgatan 1

Bilder

  • Såld!

Vintervädersgatan 1 , Biskopsgården , Göteborg

Nu kan du förvärva en charmig genomgångstrea med uppfräschade ytskikt från 2016. Läckert vitt kök från 2016,stambytt helkaklat badrum, två rymliga sovrum samt ett stort vardagsrum med utgång till balkongen i ett söderläge! Nära till kommunikation och skola!

67 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 012 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1959
Driftskostnad:
347 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

67 kvm

Rumsbeskrivning

Ni välkomnas in i en rymlig hall med bra avhängnings- och möbleringsmöjligheter. På golvet i hallen ligger snyggt och praktiskt laminatgolv i grå nyans som sträcker sig ut i samtliga sovrum och kök. Väggarna är vitmålade vilket är genomgående för hela lägenheten.

I anslutning till hallen på din vänstra sida når du ett sovrum med plats för både säng och eventuellt skrivbord om så önskas. Fönster i norrläge erbjuder utsikt över omgivningarna och en sval sovmiljö.

Fortsatt på vänster sida finner du det stora sovrummet som erbjuder plats för en dubbelsäng och förvaring i form av en skjutdörrsgarderob. Även här en sval miljö med utsikt över omgivningarna.

Vidare finner du det vita läckra köket som totalrenoverats 2016. Köket är välplanerat och erbjuder plats för matbord. Fönster ger ett härligt ljusinsläpp och trevlig utsikt från matplatsen. I en elegant förpackning erbjuds här fina arbetsytor på en mörk laminatbänkskiva samt gott om förvaring. Ovan arbetsbänken finner du vitt kakel och ett läckert väggskåp. Maskinparken består av en stilren fläkt, kombinerad kyl/frys, varmluftsugn och induktionshäll samt integrerad diskmaskin. Detta är ett kök att trivas i

Från hallen når ni ett praktiskt badrum som också är stamrenoverat. Helkaklat i behagliga toner och här finner du ett badkar, toalett, kommod, badrumsspegel samt två skåp.

Vidare leds du in i det ljusa vardagsrummet som är väl tilltaget och rymmer såväl soffgrupp som läshörna! I övrigt är väggarna vitmålade och på golvet ligger en klassisk välbevarad fiskbensparkett. Från vardagsrummet når du slutligen balkongen i söderläge med trevlig utsikt över grannskapet samt morgonsol!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 8, hiss finns

Avgift

3 012 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 165 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 117 kr
Försäkring: 1 048 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,36605%

Andel av årsavgiften

0,36605%

Reparationsfond

1291 kr

Tillträde

enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 november 2009
Energiprestanda: 103 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

BISKOPSGÅRDEN 53:1

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Förening

Namn

HSB Brf Soluret i Göteborg

Om föreningen

HSB Brf Soluret består av 266 bostadsrätter. Det finns ytterligare en hyresrätt, samt två lokaler. Bostäderna är byggda 1958-1959. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt.
I avgiften ingår V/VA och kabel-tv via ComHem (grundutbud).
El tillkommer samt bredband via ComHem.

OBS! Endast kolfilterfläkt eller kåpa får användas (ej villafläkt).
Läs mer om föreningen på www.nbpc.se

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1138 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 455 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

266

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Ansluten till kabelnätet via ComHem, analogt basutbud ingår i avgiften.
Internet: Bredband via ComHem, man kan även ansluta till fiber via bredbandsbolaget.

Parkering

Föreningen disponerar över 184 parkeringsplatser och 12 garageplatser samt 16 besöksplatser. Det är kö till parkeringen. Parkeringsplats kostar 150kr och garage 350kr. För att ställa sig i kö för parkering kontaktar man föreningsexpeditionen.

Renoveringar

15/16 Utbyte av belysning i källargångar, OVK besiktning, ombyggnad av dagis
07/08 har balkonger målats om samt trappräcken bytts ut
06/07 reparerades hissar.
87/88 fasadrenovering
95/9 fönster under och stambyte skedde

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Det finns cykelförråd i källaren, barnvagnsförråd samt tvättstugor med tillhörande torkrum. Möjlighet att hyra gästlägenhet med 6-bäddar för 300: -/natt och festlokal för upp till 40 personer.

Om området

Biskopsgården

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Karta

Hör av dig till Filip Radic för mer information!

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad